С Банкя посрещаме предизвикателствата всеки ден

• 4 806
  • 178
  •   1
Отговори
# 90
  • Другата България
Старая се да отделям време за почивка: чаша кафе, хубава книга, филм, чета във форума и в социалните мрежи.
Опитвам се и да се храня здравословно с домашна храна, да пия достатъчно вода и да се движа повече.
Редовно ходя и на СПА за по ден.
За съжаление никога не е достатъчно,

# 91
Когато съм много напрегната, се опитвам да отделя малко време за себе си - чета мнения в любими теми във форума, разглеждам различни сайтове, споделям с любими хора за стресовите ситуации.

# 92
Сутрин винаги започвам с чаша кафе и вода,  докато ги изпия си съставям план със задачите които трябва да свърша за деня. Една по една ги отмятам и докъдето стигна, ако не успея да ги свърша днес и утре е ден. Гледам да не се напрягам излишно за дреболии. Разпускам с форума, хубава книга и тренировките на танците.

# 93
Ежедневието на майките е като пинг-понг, който подскача от грижи по децата към служебни задължия и след това бързо отива в домакинските задължения. Животът е забързан, не остава време за нищо, понякога дори за покриването на базовите ни, физически нужди. До голяма степен важна е личната ни нагласа към случващото се, но ако сме с непокрити основни нужди, колкото и да ни се иска, няма как да се зарадваме на разхвърляната детска стая или нежеланието на децата да седнат да напишат домашните си. А онзи колега,  който все си трае и намира начин да поеме по-лесната задача?!?!  Натъкваме се на дразнещи ситуации често...Да ви призная, често отивам за нещо в другата стая и докато стигна,  усещам,че съм забравила за какво бях тръгнала...Минавам през стаите и мислено регистрирам "това е за подреждане, този шкаф има толкова излишни боклуци, кога ли ще намеря време да го разчистя; изтривалката за обувки е ужасна, трябва да се изпере;" дразня се на такива неща, но в същото време има по-важни задачи инвреме не остава...
Пазарувам веднъж седмично и когато видя,че има нужда да се купи нещо, го добавяю в списъка на хипермаркета. Когато се сетя, че в рамките ма седмица трябва да свърша нвкоя лична задача, си правя списъл, помага ми много. А за следващата 2025г си купийщх планер тефтер, отделно си записвам и в календара на телефона всеки ангажимент и това ме кара да се чувствам спокойна.
За да живеем пълноценно и спокойно, трябва първо нашите нужди да са покрити- гладен си - хапни, жаден си- пощата ще изчака я минута, искаш време само за себе си- запази час за СПА процедура в близкия фитнес с приятелка, за 2 чАса вкъщи се се справят и без теб; имаш нужда от тишина и емоции- отвори вдъхновяваща книга, когато децата си легнат и поне веднъж седмично вземай готова храна и без това не знаеш що за боклуци консумират в училище. А ако искаш просто да се освежиш- налей си една чаша вода с резенче лимон Wink

# 94
Чаша кафе, хубава книга, рисуване по номера, добра организация, време сред природата, ароматна свещ и още много други.

# 95
  • Ямбол
Нямам универсална формула за справяне със стреса в ежедневието ми, но имам свои малки трикчета на помощ, когато усетя, че съм разбалансирана.
Заземяването, дълбокото дишане и молитвата винаги ми помагат в критични моменти.
Иначе редовно релаксирам с четене на книга, слушане на хубава музика или гледане на филм.

# 96
  • Враца
Трудно се поддавам на паника и стрес, но голям антистрес фактор за мен  е,  общуването с добронамерени забавни хора.

# 97
В момента съм в майчинство и ми е много трудно да отделя време за себе си. От тази седмица започнах да изграждам  режим на следобеден сън на дъщеричката ми и след като заспи към 14 ч. започва моето време. Общо взето любимият ми ежедневен ритуал в този кратък промеждутък от време е да изпия чаша кафе и да си изчета темите, които следя във форума.

# 98
Медитация, здравословно хранене и почивка са моите малки тайни.

# 99
Трудно отделям време за себе си и стресът се натрупва. Опитвам се да пия повече вода, да излизам навън сред природата.
В рутината си съм заложил ежедневна кратка програма с упражнения за тонус и добро настроение. Всяка вечер правя нещо за себе си -маска за лице, лакиране, почистване на лицето, за самочувствие.

# 100
С много кафе и шоколад

# 101
Чаша чай, йога, хубав филм и приятен разговор с любим човек.

# 102
  • София
Почивка с чаша кафе и разговори с любими хора.😃

# 103
  • на последния етаж
С хубава музика, приятно четиво и вкусна шоколадова напитка или сладкиш.

# 104
  • Елхово
Основно с доволно количество кафе!

Общи условия

Активация на акаунт