Предстои ми инсеминация - тема 36

• 22 426
  • 649
  •   1
Отговори
# 645
Borovinka, както са Ви казали, пълният пикочен мехур е изискване, което май всички имат и не е нещо странно, макар като си незапознат ти звучи странно.
Чакането, за съжаление, е във всяка добра клиника и добър доктор. Аз всеки път чакам чинно 2 часа за преглед и 1 час за инсеминацията, защото отивам със съпруга си по-рано, иначе си спазват часовете за инсеминация. Последния път и на мен ми се случи да не преценя колко течности да пия и вече умирах от болки и ми казаха да "пусна мъничко".
Това с мисленето вече като го чуя се изприщвам, защото първите 2 години като не го мислех пак не се получаваше и затова тръгнахме по доктори. Сега като ми каже някой "спри да го мислиш и ще стане, чувал/а съм, че е ставало при други" ми идва да го плесна. Може да има някаква истина, не знам, но има жени с нито една бременност - като мен.
Вие все пак имате едно дете, което значи, че вероятно нямате сериозен проблем, щом и втория път се е получило, макар след 1 година, така че не вярвам особено да е било, защото сте се разсеяли с пътуване.
Честито и лека бременност!

# 646
Благодаря.
Споделеният ми опит и преживяно, което съм усетила като трудно и натоварващо, а за нечий път е само начало, няма за цел да дразни…
И за да не изпадам в още клишета, просто ще напиша, че се възхищавам на устойчивостта на всички споделящи тук.

# 647
Здравейте! Днес преминах втора инсеминация и за разлика от първата тази беше доста болезнена.Получих силна болка ниско долу в корема , подобна на тази като при цикъл. Лекарят каза,че няма как да ме боли и не знае защо така се е получило, че направо съм била единствена с такива оплаквания . Искам да попитам дали на някоя от вас се е случвало нещо подобно? По принцип имам нисък праг на болка, но при първата почти нищо не усетих. Искам за следващата инсеминация да се подготвя , за да избегна подобни проблеми. Да споделя, че първо ми поставиха пластмасов спекулум, който се счупи в мен и след това металния, не знам дали не е оказало някакъв ефект. Благодаря предварително за отговорите, момичета!

# 648
На нито една инсеминация не ме е боляло. По принцип не боли. Болката само по време на процедурата ли беше? Имахте ли болки и след това? Кървене?

Здравейте! Днес преминах втора инсеминация и за разлика от първата тази беше доста болезнена.Получих силна болка ниско долу в корема , подобна на тази като при цикъл. Лекарят каза,че няма как да ме боли и не знае защо така се е получило, че направо съм била единствена с такива оплаквания . Искам да попитам дали на някоя от вас се е случвало нещо подобно? По принцип имам нисък праг на болка, но при първата почти нищо не усетих. Искам за следващата инсеминация да се подготвя , за да избегна подобни проблеми. Да споделя, че първо ми поставиха пластмасов спекулум, който се счупи в мен и след това металния, не знам дали не е оказало някакъв ефект. Благодаря предварително за отговорите, момичета!

# 649
Здравейте, момичета!

Най-сетне и аз се включвам със своите вълнения. Миналата седмица четох темата във всяка свободна минутка, събирах полезната тук информация и съпреживявах Вашите истории. Heart
Малко повече за мен - на 32 г, ММ е на 36. От година и половина опитваме, като аз още на 4 месец бях при репродуктивен специалист, защото не се славя като най-търпеливото създание на света. В рамките на 3 месеца пуснахме стандартните изследвания: фоликулометрия - доказана О всеки месец; хормони - в норма, АМХ 1.3; ЦС - нормална проходимост; спермограма - много добри показатели, морфология 12%. След това пих по схема летрозол, което за разлика от повечето споделен опит тук, при мен напълно разбърка нещата - същия месец нямах О, а цикълът ми се скъси на 19 дни. Тогава моят доктор заключи, че няма смисъл от инсе и е време за инвитро, защото "нямаме време". Astonished Много тежко го преживях и реших да сменя специалиста като първо си дам малко почивка. Захванахме се с покупка и ремонт на апартамент и така една година не посетих АГ, въпреки че продължихме естествените опити.
В началото на 2026 почувствах, че съм готова отново да се доверя на репродуктивен специалист и така след проучване и препоръки се насочихме към друга болница и друг лекар. За момента ни вдъхва доверие и съм спокойна. Този месец проследяваме естествен цикъл, засега всичко е добре - очаквам О, правим си опити и ще пия Дуфастон. Благодарение на вас знам какво да очаквам като симптоми от лекарството, благодаря за което! Ако не ни се получи, другия месец вече се готвим за инсеминация.
Докторът изглежда много по-обнадежден от мен, че ще ни се случат нещата по естествен път. Grinning Все пак, аз искам да бъда подготвена.
Имам два въпроса:
1. Къде си пуснахте генни мутации, свързани с тромбофилия и Nk-клетки (за Пловдив)?
2. Какви добавки приемате? Четох полезни препоръки, но ще се радвам и на още няколко мнения.

Благодаря, че ми изчетохте дългото излияние! Пожелавам на всички ни сбъдване! Heart

Общи условия

Активация на акаунт