Животът ни с AI - с какво помогна и какво обърка?

• 18 944
  • 420
  •   1
Отговори
# 210
Миналата година имаше един скандал, който стана популярен в нета - за някакъв, който организирал събитие на тема Чарли и Шоколадовата фабрика, хората накупили скъпи билети, а събитието се оказало празно хале с малко украса и кофти актьори (те не са виновни че са били въвлечени в това, все пак; актьорът, нает за Чарли каза в интервю, че сценарият им е бил пълна безсмислица - наложило се е сами да си го поправят, за да има поне някакъв смисъл). Та тогава организаторът беше арестуван за измама и май върна парите на хората. Интервюираха го - нещо като идиот е, но идиот-измамник и се оказа, че всъщност е писател - има няколко книги, които изглеждат (и са) точно като генерирани от ИИ. Продава ги в Амазон.

Така че - ето, някои хора вече градят кариери и печелят слава.

# 211
Този пример само доказва силата на рекламата. Може да продадеш и най-големия боклук, стига да умееш да го рекламираш добре. В този случай бързо се е разбрало, заради естеството на предлагания боклук.

# 212
Впрочем, нямам съмнение, че чат гпт може да генерира съвсем прилични статии по теми, свързани с попкултурата. Не самостоятелно, но малко ако се насочи и после нещата се сглобят правилно.

# 213
Има много нови книги в Амазон, които са написани а помощта на ИИ. И то от 1 2 години вече.

# 214
Аз подозирам, че вече има.
Сценариите за турски сериали спокойно може да са писани от AI

# 215
Интересно какво ще отговори ИИ на въпроса защо прекръстиха ул."Левски" в София на "Дякон Игнатий"? Laughing
Това го знае Smiley

# 216
Има много нови книги в Амазон, които са написани а помощта на ИИ. И то от 1 2 години вече.
По-важно е що за хора ги купуват. Сигурно са някакви "колекционери" на книги (в патологичен смисъл, т.е. ходи да купува някакви книги за да има още). Гледа нова книга, изглежда добре оформена, давай. А може и да е един от многото способи за легализиране на доходи. Откъде са парите - издадох книга и се продава.

# 217
А може би просто са написани не по-лошо от серийните любовни, криминални и каубойски романчета. Преди много години имаше поредици, убийствено посредствени, но отначало беше интересно да видиш какво е. "Ласитър", "Арлекин", всякакви други, които не се сещам в момента. Безкрайно посредствени, елементарни сюжети, тъпи диалози, никаква логична мисъл. но се издадоха цели поредици, значи са имали читатели, които да купуват  Simple Smile

# 218
Купуват ги, за да ги четат. Съгласна съм, че има много безкрайно тъпи книги, написани от хора. Някои даже са известни.

# 219
По-добре да четеш Арлекин, отколкото нищо. Хората бягат от ежедневната злобота по различни начини. А това, че вероятно след едно две десетилетия ще правят дори ИИ филми, които ще изглеждат като реално заснети с изкуствено създадени реално и “неземно красиви” герои, въобще не ме съмнява. Ще е доста трудно да се различава истината от ИИ измислицата. Засега помага много. Аз напоследък използвам да си обобщавам дълги текстове, че даже и имейли 😂 на работа.

# 220
  • Другата България
Във връзка с генерираните и според мен всевъзможни снимки във ФБ и глупави текстове, преди малко попаднах на това:
“Направих това цвете от дървеното си бюро, за да го подаря на една съученичка, но тя каза, че е грозно и безполезно и че иска за подарък ботокс. Цветето го харесват единствено баби, но дори те не искат да ми сготвят торта. А сега дори нямам бюро, на което да седна да поплача.“

Над 1000 коментара имаше, дори не съм ги чела.
Но вероятно има и хора, които са се “вързали“.

# 221
  • София
Излизат още и още.. "ние сме шофьори на камиони" .. личи си обаче, че с всеки изминал ден AI задобрява и прави все по-реалистични изображения.

# 222
Във връзка с генерираните и според мен всевъзможни снимки във ФБ и глупави текстове, преди малко попаднах на това:
“Направих това цвете от дървеното си бюро,
Каква грандиозна тъпогия. 🤣
Интересно, че хората си ги влече кича. Независимо от средствата, винаги ще се произвежда в невъобразими форми и масовата публика ще му се любува. Simple Smile))

# 223
Точно това с цветето и ботокса е от иронична страница, тип Неновините!, и целта му е да се подиграва с подобни сълзливи истории и снимки, генерирани от АИ.

Ама ето, че не сте го схванали... Simple Smile

# 224
Да, това е сарказъм по повод залелите преди седмица ФБ десетки или стотици страници с ИИ-генерирани жални илюстрации и сълзливи текстове "Ставам на 7 години, баба ми направи тази торта, но никой не дойде на рождения ми ден". Вероятно след това ще ги продават с аудиторията.

Между другото някои успяха да хванат вълната, напр. Озон в рамките на час-два пуснаха много добра тяхна реклама с версия на горните.

Общи условия

Активация на акаунт