Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 40 136
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте! Записвам се в темата. В петък си пуснах заявление и чакам обаждане. Ще настоявам за час при д-р Стаменов без значение колко време ще трябва да чакам. Имам 3 инвитро процедури. 2 в България, 1 в Турция. Имам 2 хостероскопии, 1 лапароскопия за ендометриоза.
Какво е Вашето мнение за д-р Стаменов? Има ли негови пациенти с ендометриоза?
Здравейте, мисля че той е правилния избор, но лично да ви види.
От скоро съм с аденомиоза и доста четох докато стигна до извода, че той евентуално ще е наясно  как да действаме. Имат в клиниката тяхна процедура за лечение и ми се искаше да се срещнем и да обсъдим варианти.
Имам обаче негативен опит с достигане до лична среща с него, тъй като лекарката която ме консултира трябваше да се свърже с него, ама не знаела дали ще поеме моя случай, че не било цяла процедура при мен, пък държали всичко отначало да правя при тях, пък бил в командировка и честно казано почти ме отказаха.
Но вие пробвайте по-настоятелно, а и не сте моя случай, много вероятно е да ви поемат, особено ако правите цялата инвитро процедура при тях.
Успех ви пожелавам 💐

# 106
Благодаря Ви за дадените мнения! Желая успех и на вас!

# 107
Тъй като скоро имах терзания относно резултата от ИМПО+, ето какво разбрах относно биопсиите. Надявам се да е от полза.
ИМПО+ е относително скорошно разработено изследване, което се прави от биолозите. Тепърва ще се доказва като изследване и успеваемост. Моят резултат беше 1. Буквално ме надумкаха с хапчета, резултат от трансфер - 0.
В същото време ми направиха и имунологична биопсия, която показа, че нямам отклонения и всичко е наред. Тази биопсия е разработена преди много години (15, ако не се лъжа), доказала се във времето си, с много добри резултати и се прави от имунолозите.
Това което ми се обясни е, че често резултатите от двете биопсии може да си противоречат, както в моя случай. Хем средата в матката е супер, няма възпаления и хем подобни състояния (потвърдено и с хистероскопия), хем имунитета за забременяване е много висок. В случая ми се откри истмоцеле (след секцио), при което се задържа течност в матката и е причина за незабременяване. Т.е. пробата, която е взета за ИМПО+ по всяка вероятност не е била чиста и тази течност е повлияла на резултатата.
Силно се надявам, след като се коригира дефекта на матката, да се случат нещата. Но определено мога да кажа, че истмоцелето силно се подценява като причина за неуспех.

# 108
Тъй като скоро имах терзания относно резултата от ИМПО+, ето какво разбрах относно биопсиите. Надявам се да е от полза.
ИМПО+ е относително скорошно разработено изследване, което се прави от биолозите. Тепърва ще се доказва като изследване и успеваемост. Моят резултат беше 1. Буквално ме надумкаха с хапчета, резултат от трансфер - 0.
В същото време ми направиха и имунологична биопсия, която показа, че нямам отклонения и всичко е наред. Тази биопсия е разработена преди много години (15, ако не се лъжа), доказала се във времето си, с много добри резултати и се прави от имунолозите.
Това което ми се обясни е, че често резултатите от двете биопсии може да си противоречат, както в моя случай. Хем средата в матката е супер, няма възпаления и хем подобни състояния (потвърдено и с хистероскопия), хем имунитета за забременяване е много висок. В случая ми се откри истмоцеле (след секцио), при което се задържа течност в матката и е причина за незабременяване. Т.е. пробата, която е взета за ИМПО+ по всяка вероятност не е била чиста и тази течност е повлияла на резултатата.
Силно се надявам, след като се коригира дефекта на матката, да се случат нещата. Но определено мога да кажа, че истмоцелето силно се подценява като причина за неуспех.
Това е доста интересно, което казвате за двата вида биопсии. И в същото време е много объркващо, защото една от двете биопсии излиза недостоверна. При кой доктор сте Вие?

# 109
Момичета, подарявам останали лекарства от последната ми процедура: пролутекс 2 ампули /годни до 15.5.2026/, циклогест 8 песара /годни до 09.2027г./ и преднизолон кортико 9 таблетки /годни до 05.2028г./

# 110
Здравейте, къде спирате за болницата? Ще идвам само за подпис на документи и се чудя дали на Практикер може да се спре безплатно?

# 111
Може, там спираме ние

# 112
  • София
Спирам на паркинга пред болницата.

# 113
Имахме фиш за престой на паркинга пред болницата за над 2 часа. Вече когато сме за по-дълго време спираме на Практикер.

# 114
На улицата пред самата болница е забранено паркирането и често минават от Столична община и слагат фишове (и ние преди години плащахме един). Опциите са подземния паркинг на болницата, платения отсреща (мисля, че беше 3 лв. за първия час и по 2 лв. за всеки следващ). Отскоро - и Практикер.

# 115
  • София
Да, аз не спирам на улицата, а на платения паркинг отсреща.

# 116
Момичета, моля ви за мнение за резултатите. Ще се свържа и с доктора, но чак в понеделник. Миналата година бях група IIА и сега този резултат ме притеснява.

# 117
Здравейте. Някой сменял ли е д-р Персенска с д-р Стаменов? Каква е процедурата и приема ли нови пациенти?

# 118
Момичета, моля ви за мнение за резултатите. Ще се свържа и с доктора, но чак в понеделник. Миналата година бях група IIА и сега този резултат ме притеснява.

Може би има някакво леко възпаление. Обикновено пускат и една микробиология да се провери как е там положението - ако има нужда ще изпишат някаква терапия. Нищо притеснително няма в този резултат.

# 119
Здравейте. Някой сменял ли е д-р Персенска с д-р Стаменов? Каква е процедурата и приема ли нови пациенти?
Аз ,смених д-р Персенска ,но не със д-р Стаменов. За час при него се чака доста !

Общи условия

Активация на акаунт