Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 93

• 40 134
  • 765
  •   3
Отговори
# 90
  • София
Аз си правя всички изследвания в болницата, тъй като ми е сравнително близо и там обикновено няма много хора рано сутрин. В квартала, където живея има две лаборатории (Цибалаб и Рамус) и винаги се чака много.

# 91
Здравейте! Записвам се в новата тема. Аз вчера стартирах с първа стимулация по фонда. Имам няколко въпросчета. Аз съм с аденомиоза и правих лечението с депакин, което е описано по-назад в темата. Това обаче беше юли и август месец миналата година. След това имам две неуспешни инсеминации, последва подаване на документи към фонда и сега януари стартираме инвитро. Та се чудя действието на депакина дали все още го има. На прегледа вчера нищо не ми беше казано по-този повод и се чудя дали не е трябвало пак да направя един курс. Другото ми питане е свързано с имунологичните биопсии, тях в кой момент ги направихте - преди или след пункцията? Благодаря предварително!

# 92
Биопсии преди стимулации и пункции, а депакина в моя случай действаше за два трансфера в разстояние на два месеца, но лечението също продължи два месеца. И преди двата пих хапчета депакин / конвулекс, а преди последния имах и блокираща инжекция с продължителносто повече от месец.

# 93
Благодаря много за отговора! В такъв случай вече започвам да се притеснявам, че опита ми е обречен! Мен ме юрнаха направо на стимулация. Депакина беше последно преди 5 месеца, а биопсии съм правила преди повече от година и половина...
Биопсии преди стимулации и пункции, а депакина в моя случай действаше за два трансфера в разстояние на два месеца, но лечението също продължи два месеца. И преди двата пих хапчета депакин / конвулекс, а преди последния имах и блокираща инжекция с продължителносто повече от месец.

# 94
Благодаря много за отговора! В такъв случай вече започвам да се притеснявам, че опита ми е обречен! Мен ме юрнаха направо на стимулация. Депакина беше последно преди 5 месеца, а биопсии съм правила преди повече от година и половина...
Здравейте,  изговорете ги тези неща с лекаря, можете да спрете стимулацията, само 1 ден е минал, освен ако документално с фонда нещата не се объркат, там не съм наясно.
Друго което можете да пробвате е да замразите ембриончетата след стимулацията и пак да се подготвите с депакин и биопсия и едва след това да правите трансфер.
Успех ви пожелавам 🍀

# 95
Много благодаря за препоръките! Със сигурност ще ги изговоря! Мога ли да попитам вие при кой лекар сте?

Здравейте,  изговорете ги тези неща с лекаря, можете да спрете стимулацията, само 1 ден е минал, освен ако документално с фонда нещата не се объркат, там не съм наясно.
Друго което можете да пробвате е да замразите ембриончетата след стимулацията и пак да се подготвите с депакин и биопсия и едва след това да правите трансфер.
Успех ви пожелавам 🍀

# 96
Много благодаря за препоръките! Със сигурност ще ги изговоря! Мога ли да попитам вие при кой лекар сте?

Успех ви пожелавам 🍀

Сложно е при мен, водим се в Турция, решаваме някои проблеми в България, нямам някой конкретно който мога безрезервно да ви препоръча, а с доста от софийските съм се срещала и всеки разбира частично проблемите.
Напоследък стигнах до извода, че в Надежда могат много неща да направят, но не всички лекари, т е ако не усещате че лекаря ви в момента е вашият, сменете го, това е ваше право.
Имам някаква идея колко е трудна комуникацията там, особено ако имате мнение,  но не се впечатлявайте, настоявайте нещата да-се случват според вашите виждания, това са вашите пари и вашето тяло и е добре лекарите да се научат да чуват пациентите си. Много от нас не са капризни или всезнайковци, а такива на които им се е наложило да минат през много неща, за да стигнат до момента в който да знаят дори повече от много лекари.

Последна редакция: пт, 24 яну 2025, 17:19 от T q

# 97
Аз също съм с аденомиоза . Лечението ми с депакин беше два месеца , като имах и две инжекции депо депакин . След приключване на четирите пункции по фонда ( на ЕЦ съм ) , започнах лечението на аденомиозата . На 10.01.2025 год изпих последните две хапчета и ми поставиха втората инжекция депакин . На 18.01.2025  ми взеха проби и за биопсиите . В момента чакам резултата от имунологичните , за да видим дали ще се наложи поставяне на PBMC и преминаваме към ЗЕТ може би март месец . Ще са минали два месеца от лечението на аденомиозата . Това е плана на действие 😄 дано няма спънки . Успех , момичета 🌺

# 98
Аз също съм с аденомиоза . Лечението ми с депакин беше два месеца , като имах и две инжекции депо депакин . След приключване на четирите пункции по фонда ( на ЕЦ съм ) , започнах лечението на аденомиозата . На 10.01.2025 год изпих последните две хапчета и ми поставиха втората инжекция депакин . На 18.01.2025  ми взеха проби и за биопсиите . В момента чакам резултата от имунологичните , за да видим дали ще се наложи поставяне на PBMC и преминаваме към ЗЕТ може би март месец . Ще са минали два месеца от лечението на аденомиозата . Това е плана на действие 😄 дано няма спънки . Успех , момичета 🌺

Здравейте, ако може да споделите дали я усещахте по някакъв начин тази аденомиоза?
И каква е идеята на този депакин, потиска ли я по някакъв начин?
От скоро и аз съм с аденомиоза и честно казано нямам никакви усещания по-различни от преди да ми я открият.
Относно лечението предложенията до момента варират от това да ме вкарат в изкуствена  менопауза и тя да приспи  адвномиозата един вид, до операция и изрязване на мястото като не се знае какъв ще е резултата.🤔

# 99
Да ти кажа честно нямам някакви специфични симптоми . Пълвоначално  на ехографски преглед изглеждаше като миома , но на хистероскопията се оказа , че не е миома . На хистологията излезна аденомиоза . Тя не може да се махне или изреже , само се потиска с въпросния Депакин . Д-р Стаменов много добре обаснява точно какво представлява аденомиозата и прави паралел с ендометриозата
https://youtu.be/hopwb5WAi8I?si=WFwRpSBCHOhQjug5
Надявам се да Ви е полезно . Успех 🌺

# 100
Да ти кажа честно нямам някакви специфични симптоми . Пълвоначално  на ехографски преглед изглеждаше като миома , но на хистероскопията се оказа , че не е миома . На хистологията излезна аденомиоза . Тя не може да се махне или изреже , само се потиска с въпросния Депакин . Д-р Стаменов много добре обаснява точно какво представлява аденомиозата и прави паралел с ендометриозата
https://youtu.be/hopwb5WAi8I?si=WFwRpSBCHOhQjug5
Надявам се да Ви е полезно . Успех 🌺

Много много благодаря, изглежда наистина интересно, утре ще го гледам цялото. 💐

# 101
Здравейте! Записвам се в темата. В петък си пуснах заявление и чакам обаждане. Ще настоявам за час при д-р Стаменов без значение колко време ще трябва да чакам. Имам 3 инвитро процедури. 2 в България, 1 в Турция. Имам 2 хостероскопии, 1 лапароскопия за ендометриоза.
Какво е Вашето мнение за д-р Стаменов? Има ли негови пациенти с ендометриоза?

# 102
Здравейте , момичета 🌺 Днес ми излезнаха резултатите от ИМПО+

Виждам , че е с отклонения , но някой може ли да ме ориентира много ли е лош резултатът ? Предполагам , че ще се наложи поставянето на лепило . Кога  точно се поставя ?

# 103
Не е никак лош според мен. Аз съм с резултат 2 и терапията при мен ще бъде pbmc + зарзио.
Лекарят обаче вижда много повече резултати - съотношения на клетки и т.н., на база на които се предлага терапия, така че може и да ти предложат нещо съвсем различно.

# 104
sunshine, лепилата обикновено се поставят около 2-3 дни след О (или след включване на прогестерон при стимулиран цикъл). Но както doodle е казала - ще ти обяснят какво ще правите. Моя близка приятелка примерно имаше R1, а не PBMC, последвано от контролна биопсия.

veli, аз съм пациент на друг репродуктивен лекар в болницата, но съм имала контакти с д-р Стаменов. Беше ми втори оператор при лапароскопия заради извънматочна бременност преди 2г, а преди няколко месеца поисках второ мнение от него и съответно той ми извърши оперативната хистероскопия. Впечатленията ми са много добри. За мен лично обяснява достатъчно и смятам, че има доста познания (бонус - много внимателен е като минава след операция да каже как е минало). Успех!

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 16:46 от 2402

Общи условия

Активация на акаунт