Витамин D, децата, майките, възрастните и зимата...7

• 30 823
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Ох, гърне, благодаря ти.
Не съм дописала витамин Д-то..то е за тук от 90.9 е паднало на 60.6ng/mL, като приемам по 10000 IU на ден и съм направила 7-8 дни почивка преди изследването.

# 361

Момичета, това е след прием на спрей на better u 3000 iu, изхалила съм 1/2 от опаковката дали са добри нивата

# 362

Момичета, това е след прием на спрей на better u 3000 iu, изхалила съм 1/2 от опаковката дали са добри нивата
Колко ви бяха стойностите преди да започнете прием?
И аз приемам същия вит. Д, но мисля да го сменя защото нещо не ми понася ментовото масло вътре. И в тази връзка щях да ви питам да ми препоръчате друг вит. Д на спрей? Гледах този днес, дали е хубав и без ментово масло-не пише да има уш.

Малко е но ще пръскам по 3-4 пъти.
Ако знаете някакъв друг без ментово масло, също и без прополис (алергична съм). Предложете.

# 363

Колко ви бяха стойностите преди да започнете прием?
И аз приемам същия вит. Д, но мисля да го сменя защото нещо не ми понася ментовото масло вътре. И в тази връзка щях да ви питам да ми препоръчате друг вит. Д на спрей? Гледах този днес, дали е хубав и без ментово масло-не пише да има уш.

Малко е но ще пръскан по 3-4 пъти.
Ако знаете някакъв друг без ментово масло, също и без прополис (алергична съм). Предложете.

Не бях изследвала.

# 364
Дами ендокринолог вчера ми изписа Солигамма 1000, по 1т.дневно. резултата ми е 39. В дефицит съм. Да го почвам ли или на своя глава да го сменям или увелича дозата?

# 365
С тези 1000 до никъде няма да качиш. Опитай с по-висока доза.
На децата ми ендокринолог изписа 4-5000.

# 366
Момичета Вит. Д ми е 26,8. Според вас с колко единици да започна? 1000 малко ли са?

# 367
Погледни над теб какво писахме.

# 368
Дами ендокринолог вчера ми изписа Солигамма 1000, по 1т.дневно. резултата ми е 39. В дефицит съм. Да го почвам ли или на своя глава да го сменям или увелича дозата?

В каква мерна единица е този резултат?

ПС Сега видях, че си отговорила в другата тема. Това не е дефицит, а недостиг.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 16:38 от Diorela

# 369
Повтарям се, но се надявам от Вашите насоки, защото се убедих, че специалисти трудно се намират с резултата 35 ng/l - да продължавам ли със спрея на  Better u 1000 ui.

# 370
Повтарям се, но се надявам от Вашите насоки, защото се убедих, че специалисти трудно се намират с резултата 35 ng/l - да продължавам ли със спрея на  Better u 1000 ui.
Според мен още малко трябва да продължиш. Постигнала си оптимални стойности 30 до 50 (40 до 80 препоръчват в  щатите)

# 371
Няма ли значение и точния лабораторен метод, реактиви?
Имам предвид лабораторните препоръки - в Александровска референтните са в  80-200 nmol/ l, а в друга лаборатория, една потребителка написа  реф. 50-120 nmol/ l. Това е доста голяма разлика.

# 372
Няма ли значение и точния лабораторен метод, реактиви?
Имам предвид лабораторните препоръки - в Александровска референтните са в  80-200 nmol/ l, а в друга лаборатория, една потребителка написа  реф. 50-120 nmol/ l. Това е доста голяма разлика.
По наредбата за медицински стандарт Клинична лаборатория , тя трябва да представи някакви референти стойности към изследването. Обикновено това се прави ,чрез справка в научна литература. Какво са ползвали от Александровска ми е интересно да дават толкова висока стойност, защото 150 нг/мл се счита за токсичност. Щеше да е хубаво да си имаме някаква работеща институция (МЗ може би),  която да кажат аджеба какви са нормалните стойности. Иначе методът не е толкова от значение , отклоненията са минимални.

# 373
Тези стойности които тя е цитирала не са в такава мерна единица, разликата не е малка.
Но ми стана интересно за тази наредба, в друга тема се чудихме на референтни и дали някой ги контролира какви точно трябва да са, за лабораториите става дума. Не за витамин Д а за друго, в едни и същи мерни единици в различни лаборатории се различават много референтните и се чудихме дали някой им ги "спуска" задължителни или те си решават... и не е ли леко сбъркано да си решават те, въпреки че изрично пишат и си връзват гащите да не се слага диагноза само възоснова на това?
Скрит текст:
За серумен инсулин се чудихме, понеже в някои лаборатории още го пишат до 25, а в други до 10...

# 374
  • Пловдив
Определянето на референтните граници на дадено изследване зависи от метода и от самият кит , който използват лабораториите.
Един и същи метод , но на различни производители , също може да има различни референтни граници.
За това е хубаво определени изследвания да се правят в една и съща лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт