Жена го съветва

• 6 656
  • 133
  •   1
Отговори
# 75
  • Поморие
Гаджето ми има близка приятелка в работа, която съм хващала съобщения/разговори/той се е изпускал, че често го “съветва” за нашите отношения и как да се държи с мен. Тук идва проблема, ние се караме, виждала съм съобщения как уж под формата на “приятелски съвет” го манипулира и говори лошо за мен. Както се сещате - побеснях. Карахме се с него, той я защитава - приятелка му била, мислила му доброто. Искам да чуя странично мнение. Той към нея няма нищо, убедена съм, но тя към него не съм сигурна.
Това е незряло отвсякъде. По-добре го остави да е щастлив с "приятелката". Рядко мъжете имат "приятелки", които искат да са им само такива. А ако мъжа е заблуден, лесно ще го омаят. Минала съм през това. Такива си проправят път като хвърлят прах в очите на гаджето на жертвата си и се правят на приятелки и на тях, но целта им е ясна.

# 76
  • Между гори и планини
За това в сериозно фирми не е позволено двойка да работи заедно. Има си защо.
Разбира се, винаги има такива които имат интерес и за повишение биха и спали с някого. Но за мен е откровено гнусно . Човек трябва да има някаква хигиена на отношенията и контактите

# 77
Когато работиш в екип във фирма, не можеш да си позволиш да си пълен бурсук. Това не значи да си пишеш по нощите с колежки, естествено, ама ако го играеш "Аз не ви познавам" и не вдигаш телефон за нищо, това постепенно ти подяжда имиджа във фирмата и си пръв често за съкращения и последен за повишения, а ако ти потрябва някакво разбиране за нещо - може и да не стане.

# 78
  • Между гори и планини
Работила съм в колектив с над 30 души. В свободното ми време телефон е поставен на не не безпокойте. Въобще не толерирам служебен тормоз в почивните си дни

# 79
Ами други хора не реагират чак така. По нощите никоя не е писала на ММ, но се случва да му звъннат и извън работно време особено тези колеги (и колежки), с които са по-близки. Аз не мога да обикалям като пъдарин да внимавам дали някоя е по-симпатична и да следя чатове, съобщения, обаждания и тн. Не ми е давал никога повод за съмнение. И аз имам приятели, включително мъже, от работа и не намирам за нормално той да ми вдига скандал, ако някой ми каже нещо. И мемета си пращаме - ако нещо ни присети за човека, когото все пак познаваме след 5 дена по 9 часа заедно, и някой майтап. Баш козунаци и коледни украси - не, но и не сме изцяло и само 100% в работен режим.

В разказания случай, явно е имало нещо доста извън нормалното щом целия колектив се е дръпнал и е отказал да работи с конкретната жена, ама попринцип много крайни ми идват тези мнения. Разведете ги сега, че не е блокирал колежка от работа заради съмнителни снимки на новогодишно дърво. Да му бе пратила гола снимка, Ок. Или да не спираше да го тормози ежедневно или ежеседмично по месинджър, тогава всяка жена ще тропне с крак.

# 80
  • София
Всеки си шета на акъла.

# 81
Колкото и да си чешим езиците тук истината е една - на работното си място човек е 8 часа на ден и общува с колегите си и едва няколко часа у дома вечер след това. 
Има ли дребни, дразнещи неща трябва да се казват, показват веднага. Мъжете често не разбират какво толкова ни дразни и провокира. Трябва да им се казва едно към едно за какво иде реч. Аз лично при такава ситуация бих леко подхванала колегата и да го питам 'кога се прибира любимата,  скучно ли ти е вечер, че се сещаш тогава да ми пишеш, ай, ама ако мъжа ми беше ревнивец какъв проблем щеше да ми отвориш, добре че не е...." в този тон. И съм сигурна, че колегата нямаше повече да ми праща съобщения в неуместно време. Така и дружеските отношения ще се запазят и не бих дразнила съпружеското тяло излишно, а и неговото достойнство ще запазя.   

# 82
Аз ако се отворя толкова много за някоя колежка и и търся съвети за толкова лични неща, най-вероятно го правя, за да й "намекна", че отношенията не ми вървят. А пък ако мозъчето и клъвне на стръвта от драма и почне да ми пише по нощите, въпрос на време е преди да си направим наш си тиймбилдинг Smiley

Аз съм бил потърпевш от съветващи колежки (в моя случай жена към жена), така че ако пак видя партньорката ми да е дотам слабохарактерна, че да се води по акъла на колега/колежка, тотално ще ми стане безразлична.

Иначе някои офиси наистина превръщат мъжете в жени. Просто самата атмосфера и правилата са кастриращи. Сещам се като дете в една паралелка имаше 20 момичета и 3 момчета. Момичетата доминираха и налагаха правилата на комуникация и поведение, донякъде близки на тези в детската градина, та и трите момчета дали от подтискане или от подражание, придобиха ментално, а и дори физически женски черти.

# 83
Като чета дискусията и в мен се поражда въпроса, как разбирате, какво съобщение е получил мъжа ви, текст ли е, снимка ли? Показва ли ви, или му проверявате месинджъра?

Подчертавам, че не признавам разнополови приятелства със споделяници и съм крайно скептична, когато някой излиза с изявления как се разбира много по-добре с издивиди от противоположния пол. У нас имаме аз приятелки, мъжа ми приятели, двамата - близки колеги, но не и съветници.
Просто ми е интересно като чета "И после тя му писа така, след това едикакси, а накрая му изпрати снимки". Откъде знаете, гледате ли в реално време с кого какво си пише, показва ли ви?
У нас всеки си рови в телефона индивидуално. Не си представям че щом дрънне съобщение - той звукът е изключен и без това, и другият ще се втурне  - Кой ти пише, дай да видя.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 08:56 от Iris04

# 84
  • Варна
На мен приятели ми споделят мъката си с приятелите/приятелките си, за да им олекне на сърцето и защото знаят, че жената ще ги нахока преди да ги чуе какво му тежи или търсят друга "женска гледна точка"
Затова всеки съвет завършва с "ти си прецени"

Сега един приятел има проблем с жена, която го иска, ама е в 15г.връзка и ми споделя.
Нито той ме харесва, нито за мен е привлекателен като мъж.
Вашите мъже не винаги са апетитна плячка, че всяка, с която говори да го иска...

# 85
  • София
Изобщо не е до плячка и подобни, а до изнасяне на проблеми, касаещи единствено двойката, до други хора,което е грозно и чиста проба клюкарско (за изнасяния) и сеирджийско (за слушащия(.
Още повече, че слушащият не е част от двойката, че да дава съвети и наклони. Той/тя няма ли си личен (интимен) живот, че да се вълнува от чуждия!?

# 86
  • Варна
Проблемът е, че МЪЖА ВИ споделя на чужди хора, а не чуждите хора,че слушат.
Щом е стигнал да споделя на чужди хора, значи комуникацията ви не върви

( и аз споделям на приятелки и приятели като имам проблеми и те с мен )

# 87
На мен приятели ми споделят мъката си с приятелите/приятелките си, за да им олекне на сърцето и защото знаят, че жената ще ги нахока преди да ги чуе какво му тежи или търсят друга "женска гледна точка"
Затова всеки съвет завършва с "ти си прецени"

Ох, на млади години бях "кошче за душевни отпадъци" - за приятелите как да е, но и хора, с които съм се запознала преди 10 минути много искаха да споделят с мен романтичните си проблеми и да получат съвет. Не знам защо. Казвам ви, това е много, ама много натоварващо.
С годините успях да се затворя. И вече обсъждам само много голям проблем, на много близка приятелка. Случва се веднъж на няколко години.

# 88
Интересно ми е, какво точно може да го посъветва чуждата жена? Как при положение, че не знаеш другата гледна точка и не си в ситуацията. Много пък насериозно се взимат "съветничките".

# 89
Интересно ми е, какво точно може да го посъветва чуждата жена? Как при положение, че не знаеш другата гледна точка и не си в ситуацията. Много пък насериозно се взимат "съветничките".

Ами стандартните неща.
- повърхностна подкрепа под формата "не си виновен ти, тя е проблема", базирано само на това, че тя взема неговата страна, тъй като няма достатъчно характер да бъде обективна - повечето съветнички са просто нагаждачки
- "трябва да си намериш някоя, която да те оценява" - ако тя си пада по него или просто вече й е писнало да слуша за партньорката на колегата
- "направи това, това и това" - комплект от изпорбвани женски игрички, които използвани от мъже изглеждат жалко

Общи условия

Активация на акаунт