Big Brother си тръгна! В очакване да се завърне отново.

• 66 495
  • 1 647
  •   1
Отговори
# 15
Дано някой приятел посъветва Марио да се ограничи в интервютата. Симпатизирам му много, искам да се развива и върви напред в правилна посока, но както е главозамаян от успеха в момента, а и с тези чистосърдечност и идеализъм, които в този порочен свят едва ли винаги ще му помагат, мисля, че сега повече си вреди с всички изявления.
 Марио е далеч от съвършен, далеч от положителен пример, но след първата 1/3 от формата не виждам по-достоен от него за тази  "огромна" печалба.

Дяволът пости – нали никога не яде, пази
девство – не се жени, бодърства – нима спи
някога? Значи ти се трудиш, а той стои
празен? Не става така! Или мислиш, че ако
се надбягваш с него, ще го изпревариш? Та
той за един миг ще се озове на другия край
на земята. Само по един начин ще го
победиш – ако мислиш така: "Аз съм прах и
пепел, аз съм грешник, за нищо не съм годен
и съм недостоен даже да живея на земята,
аз съм едно нищо, кръгла нула!” От едно
единствено нещо се бои дяволът – от
смирението. От нищо друго. Ти може да си
такъв ревностен подвижник, какъвто
светът още не е виждал, но ако не можеш да
помолиш за прошка, то ти си поруган от
него; ти си метла на дявола.

Всички сме грешници в този свят.

# 16
Марио си е влязъл според мен с една относително добра стратегия, а именно да си популяризира бизнеса. Изобщо не се е и надявал, поне в началото, че може да бъде победител. Не знам кога за първи път е показано, че има завидна зрителска подкрепа, но със сигурност му е дошло като много приятна изненада.
Сега пак си се придържа към първоначалната стратегия: салонът та салонът. Но вече звучи някак изкуствено и недостоверно, объркано, неясно. Ами да каже, че ще инвестира в бизнеса си, с помещение например и да се приключва темата с наградата. Обаче той, за да спечели допълнителни бонус точки, много изтъква и духовността.
Това с религията ми е малко поза. Да, част от живота му е, но нещо го е отдръпнало доста.

# 17
Георги и родата са на обяд днес с Ивонне.
Атиджа подготвя дует с Крум.

# 18
На Атижа ѝ давам не повече от година преди да се завърне в САЩ.

# 19
“Всичко гърми”, хахаха

# 20
Беба е в потрес! 😂

# 21
Това с религията ми е малко поза. Да, част от живота му е, но нещо го е отдръпнало доста.
Не мисля, че е дълбоко религиозен. Маниерът и духовното образование са дали някакъв ефект върху него, но той сам си призна, че е влязъл в семинарията само защото не е искал да го пратят в електротехникум и не е имал друга опция.

Последна редакция: сб, 07 дек 2024, 22:59 от Lilly_85

# 22
Дано някой приятел посъветва Марио да се ограничи в интервютата. Симпатизирам му много, искам да се развива и върви напред в правилна посока, но както е главозамаян от успеха в момента, а и с тези чистосърдечност и идеализъм, които в този порочен свят едва ли винаги ще му помагат, мисля, че сега повече си вреди с всички изявления.
 Марио е далеч от съвършен, далеч от положителен пример, но след първата 1/3 от формата не виждам по-достоен от него за тази  "огромна" печалба.

Дяволът пости – нали никога не яде, пази
девство – не се жени, бодърства – нима спи
някога? Значи ти се трудиш, а той стои
празен? Не става така! Или мислиш, че ако
се надбягваш с него, ще го изпревариш? Та
той за един миг ще се озове на другия край
на земята. Само по един начин ще го
победиш – ако мислиш така: "Аз съм прах и
пепел, аз съм грешник, за нищо не съм годен
и съм недостоен даже да живея на земята,
аз съм едно нищо, кръгла нула!” От едно
единствено нещо се бои дяволът – от
смирението. От нищо друго. Ти може да си
такъв ревностен подвижник, какъвто
светът още не е виждал, но ако не можеш да
помолиш за прошка, то ти си поруган от
него; ти си метла на дявола.

Всички сме грешници в този свят.

Адмирации за написаното, Проксима. И аз не бих го изказал по-добре.

# 23
  • София
Хайде, народеее! Теодора и Виктор - фен среща Joy

# 24
Смирението как се връзва с това да си въртиш задника и тупаш по увисналия корем? Rolling Eyes

И кои хора са смирени? Тези, които приканват другите към смирение? Тези, които говорят за смирение? Или тези, които се държат смирено?

Аз смирение от Марио в Биг Брадър не видях. Та той често беше единственият, който беше на контра на останалите, единственият, който в някакви безумни ситуации настояваше да става на неговото.

Та, Марио смирен ли е или двуличен?

# 25
Не мисля, че е смирен, просто е малко по-улегнал от останалите, защото животът му е бил доста “приземяващ”. Той сам си осъзнава, че не е смирен в християнския смисъл и затова повече не му се занимава “професионално” с църквата. За обикновен млад човек изобщо не са му лоши качествата, но трябва да се държи малко по-естествено.

# 26
  • SF
На тези двамцата им цъкат мозъците и се чудят как да промотират бизнесите си. Чуек, всичкуй за 3 дни. Давай са борим! Инстаграм-минстаграм, тик-ток-мик-ток, квот можи, сигай момента, казвам ти!

Чудесно си изразила това, което и аз мисля.
Пързаля се по пързалката, че наградата трябва да се вложи в нещо, от което всички зрители ще са доволни, ама такова нещо няма. Знае, че 10 хиляди тук, 10 там и след 10 месеца я няма тази награда. Но и интервюиращите не сменят клиширания въпрос "за какво ще похарчиш парите".
За ремонт! - баня за нашите и салон за мене! И някакъв кредит погасява и готово.
Дано не го налазят и закъсали приятели, от онези хиени, които надушват добър и притеснен човек, с пари, но без опит.

# 27
Смирението като концепция не изключва понякога човек да се забавлява.

За мен голотата на Марио може би не беше най-доброто решение, но човека си има свой характер и аз няма да го съдя. А повярвай ми, мога.

Смирението е черта, при която човек приема различията на останалите и не се има за велик и тщестлавен в очите си. Тоест, обратното на гордостта.

Марио прояви голяма доза смирение в къщата - той открито приемаше нападките и не отговаряше злобливо на тях. Така че, да, той е смирен човек.

# 28
Хайде, народеее! Теодора и Виктор - фен среща Joy
Фен среща ,,, лелеле тези простакели и глуповати батки на фен среща чуек
Представям си посетителите с подобни на тях визии и интелект
Междудругото гледахте ли Виктор в новия клип на Ванката нали и двама са от меден Рудник

# 29
Смирението как се връзва с това да си въртиш задника и тупаш по увисналия корем? Rolling Eyes

И кои хора са смирени? Тези, които приканват другите към смирение? Тези, които говорят за смирение? Или тези, които се държат смирено?

Аз смирение от Марио в Биг Брадър не видях. Та той често беше единственият, който беше на контра на останалите, единственият, който в някакви безумни ситуации настояваше да става на неговото.

Та, Марио смирен ли е или двуличен?
Всъщност поведението му е доста показателно за състоянието на религиите като цяло. Това, което прави, не е особено шокиращо. Повечето духовни лица са точно такива - проповядват едно, правят друго. Виждала съм не един или двама, които правят каквото правят, после барабар с расото отиват в някое заведение да се напият, псуват, обсъждат жени… Останали са много малко истински религиозни хора и тях няма да ги видиш в Биг Брадър. За всички други в тези среди, църквата е просто бизнес.

Общи условия

Активация на акаунт