Грип А 2024/2025

• 12 851
  • 115
  •   1
Отговори
# 90
Пиеше Тамифлу и Клацид, но вече беше уж по- добре и му остава още един ден от антибиотика. Сега за повръщането Деган и Вомитусхил, но засега без ефект

# 91
  • София
Да, с грип Б децата ги боляха коремите, имахМЕ разстройство и повръщане. Нормална част от симптоматиката е. А ако пиете озелтамивир, съвсем пък е сигурно повръщането с коремните болки, ужасен ужас е тоя препарат, но действа..

Тамифлу се пие ЗАЕДНО с храна. Ядене, тамифлу и затапване с още ядене. Само така минаваше номера без неразположения вкъщи и при децата, и при нас с мъжа ми

# 92
Наистина ли детския Тамифлу е изчерпан в аптечната мрежа. Вече в няколко аптеки не го намирам

# 93
Пак се включвам в темата.IllDisappointed Relieved

Според вас възможно ли е грип да повтори или съм лепнала някой друг резпираторен вирус. На 12 януари се разболях от грип тип А, доказан с тест.
Вчера вечерта вдигнах температура 38 градуса и ми е накакво супер отпаднало. Днес ме боли гърлото, кашлям малко(суха кашлица), отпаднала съм и имам 38-39 градуса. Направих си комбиниран тест(А, Б и ковид) като излезе бледа 2ра черта за грип тип А. Но уж го преболедувах и на теория трябва да имам имунитет. Според вас да повторя ли теста? Имам час за лекар утре следобед...

# 94
  • Melmak
Здравейте! Включвам се в темата.

Мм в сряда вдигна висока температура с адско главоболие. Сякаш от нищото, през деня си беше добре, обикаляше навън даже. И вечерта го втресе жестоко. Дадох му 600 мг ибупрофен, посвали за малко, четвъртък пак същата работа. В петък вече го убедих да потърси лекарска помощ. Личната каза да правим тест за грип. Комбинирани в аптеката нямаше (за ковид и грип) в бързината взех само за грип. Излезе отрицателен, но вече се замислям дали е имало смисъл вчера следобяд да правим теста, като от сряда е със симптоми.

Никога не съм го виждала толкова зле, лежи, боли го всичко. Няма кашлица и гърло, май само някакви афти. Личната му е изписала т@м|flу, но не знам въобще дали е удачно.

Какъв е тоя грип и освен температуропонижаващи какво да пие…

На мен ми няма нищо. Не се пазя, спим в една стая, правих си тест и аз въпреки липсата на симптоми и съм отрицателна…

# 95
  • София
Janasss, в обръщение има 2 много различни щама грип А (като единия даже са 3 подвида). На теория е възможно да карате втори път грип А, защото двата основни щама са с голяма разлика.

# 96
  • Melmak
Аз антибиотик не пия за щяло и нещяло. Пролетта пих аб, не се оправях от вирус и личната ми изписа. Ами и от него не се оправих, защото имах бактерия, която не е чувствителна към този аб. Ходих на пулмолог, изследва ме и се оказа друга бактерия. Пила съм 7 дена аб напразно, после пих още 15 дни аб, този път поне правилния.

Не мисля, че е въобще и възможно да се купи аб без предписание от лекар, а личната не му е изписала такъв. Не разбирам защо е това тъпчене с антибиотици.

Дори да е грип, който не се доказа с теста, пак не може аб за всичко.

Най-странното е, че аз съм ок. Не знам как, вярно е, че рядко боледувам.. но все пак.

Сега направи и тест за ковид, отрицателен е. Може да е късно и тестът да не хваща, не знам…

# 97
Ако има съмнение за бактериална инфекция е редно е да се изследва crp, то се покачва при бактериална инфекция.

# 98
И сина ми отключи от грипа повръщане ... Ден без ядене и мина. Имаме остатъчна кашлица ... която ако съдя от предната година ще си я влачем дълго ... Не оставайте с впечатление, че не сме взимали лекарства по лекарска рецепта. Изпихме и Гело Миртол Форте и Проспан на сашета... Не мина ...

# 99
Доста деца повръщат от този грип сега.

# 100
Грип Б с хрема ли започва, че от 2 дни сме с хрема и не става по-добре, а напротив? А може би има такъв друг пролетен вирус в момента?

# 101
  • София
Има твърде много вируси с подобни оплаквания, плюс сухия въздух заради топлото време дразни носната лигавица. Т.е може и вирус да е, а може и физиологично просто.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 20:40 от Erinne

# 102
Грип Б с хрема ли започва, че от 2 дни сме с хрема и не става по-добре, а напротив? А може би има такъв друг пролетен вирус в момента?
Само тест може да каже какво е. За 8лв си взехме от аптеката комбиниран. При нас е грип А, както и при други около нас, изследвани в лаборатория. Невероятно, но факт, грип А март месец.

# 103
  • София
В момента  RSV е доминантен, особено отвратителен е и се влачи по 2-3-4 седмици, независимо от лечението. Да не навлизам в подробности, ама убихме тия деца от изписани терапии със сериозни медикаменти и накрая след 10 дни се оказаха едната с пневмония, другата с бронхит.
Та, тествайте се 3 поредни дни поне. Докато гадинката светне на теста. Че те пък не ги и хващат всеки път адекватно.

# 104
В момента  RSV е доминантен, особено отвратителен е и се влачи по 2-3-4 седмици, независимо от лечението. Да не навлизам в подробности, ама убихме тия деца от изписани терапии със сериозни медикаменти и накрая след 10 дни се оказаха едната с пневмония, другата с бронхит.
Та, тествайте се 3 поредни дни поне. Докато гадинката светне на теста. Че те пък не ги и хващат всеки път адекватно.

Ще вземем тестове още днес. Иначе Вашите симптоми в началото какви бяха?

Общи условия

Активация на акаунт