Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 002
  • 735
  •   1
Отговори
# 600
Вашата АГ специализирала ли е ФМ има ли съответната апаратура? Защото ако не е, това ще е обикновен преглед с ехограф, а не ФМ.. И откъде накъде ще се сърди, че искате да си направите ФМ при съответния специалист. Има си специфики.

И да - не е ок да се правят толкова често прегледи, освен ако не е строго наложително. Просто не и казвайте, отидете при съответния специалист и после и занесете резултатите да ги види.

Защо не е полезно, КРР? Аз доста четох по темата и видях противоречиви мнения и се обърках вече. Чела съм, че има жени, които се следят на 2 седмици, следователно им се прави ехограф доста често. Вредно ли е в толкова кратък срок?
АГ ми каза, че стресира бебето и има данни, че може и да го облъчва

# 601
За първи път чувам такава щуротия за специални апаратури.
Освен техниката с която обикновено гледа бременните да е допотопна.
Като с всяка техника е, има морално остаряла, с лоши технически параметри и такава която е модерна, с повече възможности и т.н.
Всичко е образна диагностика.........ФМ се различава че при оглеждането на структурите на тялото, то резултатите се регистрират, прегледа е по - обемен, защото е препоръчително направените замервания да се отразят така, че от тях да се направят съоветните изводи.
БХ е комбинация от тези регистрирани показатели + резултати от кръвна проба за определени хормони на бременността. Съвкупно тези две неща + още някои фактори като възраст, тегло, индекс на затлъстяване, фамилна анамнеза, минали заболявания или хронични такива дава цялостна представа и прогноза за развитието на бременността и на плода.

# 602
ФМ не е ли 3Д докато обикновения ехограф 2Д?

# 603
На мен и двете ми фетални морфологии са на 2д. Както каза и rozi4ka мерят се структурите на тялото. На първата се измерва нухалната транслуценция, носна костица, главичка и т.н измерват ги. На втората освен тези неща вече преглеждат и органите - сърцето, мозъка, плацента и т.н, но тези неща ги описват и замерват много подробно.
Иначе проследяващият ме има апаратура и ми показва 3д всеки път още от 10г.с.

# 604
Аз бях на две ФМ в рамките на 10дни, защото бебето не беше застанало в добра поза. АГ си ми каза да отида отново, за да довършим прегледа.

# 605
Здравейте!
В 11 г.с съм и имам страхотен дискомфорт в корема, като подуване и газове. Вода да пия пак същата работа. Може ли да си взема ензими. Пробиотик пия на Българбиотик Фемин и Гастробаланс. Изключила съм яйцата, понеже получих алергия от майонеза.
Гледам да не ям много млечни, правя си хляб с квас. Общо взето каквото и да хапна ще гръмна без да нужда от преяждане. Най ми е добре сутрин до обяд преди ядене.

# 606
Какво означава FL/BPD

# 607
Здравейте!
В 11 г.с съм и имам страхотен дискомфорт в корема, като подуване и газове. Вода да пия пак същата работа. Може ли да си взема ензими. Пробиотик пия на Българбиотик Фемин и Гастробаланс. Изключила съм яйцата, понеже получих алергия от майонеза.
Гледам да не ям много млечни, правя си хляб с квас. Общо взето каквото и да хапна ще гръмна без да нужда от преяждане. Най ми е добре сутрин до обяд преди ядене.

Аз като имах подуване и газове, си взимах Мезим форте и ме облекчаваше. Не съм го приемала постоянно обаче, само при нужда.

FL е дължината на бедрената кост, BPD e напречен размер на главата на бебо, предполагам, че така написано показва какво е съотношението на двата показателя.

# 608
Момичета, а приемате ли допълнително някакви витамини за бременни?

# 609
Аз приемам Пренатал още няколко месеца преди да почнем опити, по препоръка на АГ, че фолиевата трябва да се приема още от плануване. Пия и Биозин Мама, също заради АГ, още от 6г.с. След 13г.с  започнах Пренатал, който е за след първия триместър - има добавена и Омега 3 към него.

# 610
От преди да забременея пия Елевит и метил фолат 400мкг допълнително. АГ каза да си ги продължавам.

# 611
Аз вначалото само фолиева. почнах от 5месец pregnacare max, иначе си пия и пробиотик през цялото време

# 612
На мен ми изписаха Премама, но от седмица не съм ги пила заради гаденето. Отделно и ФК.

# 613
Аз съм с Pregnacare, много съм доволна, има всичко нужно, вкл.Омега 3. Ще взема и тези за след раждане сега.
Елевит също са добри, но май няма отделно хапче с Омега 3, а тя е важна.

Витамини се започват след 16-18 г.с. имайте предвид

# 614
Витамини може по всяко време

Общи условия

Активация на акаунт