Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 996
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
При мен трима АГ казаха изрично преди 16 г.с. нищо, защото не се знае как ще се отрази, преди да се е формирала изцяло плацентата

# 616
КРР, нищо даже фолиева киселина? И дори при дефицит на витамин?

# 617
Ами на мен пък ми казаха да пия витамини през цялата бременност и също по време на кърменето

# 618
Витамини се пият през бременността и след това, като се изписват подходящи за бременни. В Премама има доста неща, има и отделен блистер с капсули омега. Приемат се витамини, защото бременността може да изконсумира организма и запасите му на вещества.

# 619
КРР, нищо даже фолиева киселина? И дори при дефицит на витамин?

Имам предвид мултивитамини за бременни - Елевит, Прегнакеър и т.н.
Фолиева се пие, но вече АГ ще ви каже какво друго

# 620
Pregnacare before conception пиех месеци наред преди да забременея, след това продължих с бейсик версията им за бременни. Още на първия преглед в 7 г.с. АГ ме пита какви витамини пия и предложи да изпише. Пих ги до към 6-7 месец, защото имах запаси, и бях доволна от тях. След това ги смених с други, защото Pregnacare не се продават тук, ами отврат са. С омега 3. Такива гадни киселини получавам от тях точно заради омегата.

# 621
Абсолютно е вярно това за късния прием на витамини. Има си и довод. И моят АГ ми беше казал, че комбинираните витамини се започват след 14г.с. Преди това само фолиева киселина.
Идеята е да не се стимулира допълнително имунната система на майката с добавки и да атакува ембриончето като чуждо тяло, защото в началото то е точно за нашия организъм. Не е просто ей така.
Аз даже правих два пъти си правих вливка Интралипид , за да си понижа до минимум имунната система когато видях положителен тест, но отивам вече в съвсем друга тема, на разговор, няма да разтягам.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 04:46 от Zuchero

# 622
Това за пръв път го чувам и никоя организация по света няма такова становище.

# 623
Йесс! Вие отново сте абсолютно права! 🤣 🤣

# 624
Интралипида е разтвор за парентерално хранене. По какъв начин Ви е помогнал? А и витамините не буустват имунната система както имуностимулаторите. Ако пиете такива продукти е нормално при здрав организъм да стане проблем ( дори и без бременност)
Само ще кажа, че на моя приятелка майка й след раждането е била без почти нито един зъб. Ето това е изконсумиране на организма. Все пак плода започва да дърпа от всички елементи. Не случайно и анемия има по време на бременността.

# 625
Относно интралипид, не сте запознати с други негови действия, освен базисните, които се пишат свободно в Интернет или в местното читалище. Използва се в ин витро сферата за корено различни причини. Различни милиграми за всяка контретна жена. Правят се доста тестове преди това. Но така е, когато човек не се е сбкъсквал с такъв проблем. Изписван ми е от двама професори, дори чуждестранен. Чудя се защо въобще се обяснявам, 😃 ще си докарам контракции..

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 08:15 от Zuchero

# 626
Не ме разбра, но няма да споря. Всеки да си преценява кого ще слуша и какво ще прави, всеки си носи глава на раменете.

# 627
И през трите бременности витамини за бременни ми изписаха чак в 4-5-ти месец. Двете бременности бяха при един лекар, сега съм с друг. Не се пият преди това. Магнезий също не се пие преди тези месеци. Логика не търся дали ще ми навредят в по-ранни месеци, доверявам се на лекарите. Първите месеци се пие само фолиева киселина.

# 628
  • София
Започнах витамини някъде около 17-18 седмица и то след изследвания. Моят АГ ми каза, че вече е време да започна с тях.
Сега след раждането 5 месец пия витамини, но не комбинирани, тъй като нуждите са ми други.
И със следващата ще си се доверя на АГ, който обича да пуска изследвания и така преценява.

# 629
Включвам се да обясня конкретно за желязото като самостоятелна добавка/лвкарство, че е изключително важно да Не се приема в начална бременност, защото може да е токсично за плода. Има изследвания по темата. А относно това, че повечето лекари препоръчват витамини след 14-15 седмица, причината е във факта, че до тогава плода е твърде малък и не изчерпва в такава степен запасите на майката, но с развитието си има нужда от по-големи количества и съответно външният прием е важен. Но при жени като мен, които са си с редовни дефицити лекарите си изписват от самото начало витамини, спрямо нуждите. Фолиева например си пиех преди бременността и почти от самото ѝ начало. Друг е проблемът че ми ставаше лошо и реално до 8-9 седмица и аз не пиех почти нищо.

Общи условия

Активация на акаунт