Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 993
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Момичета това за витамините ме озадачи. След извънматочната почнах да пия фолиева киселина само (за спомагане на забременяването, защото останах с една тръба), но отидох при Д-р Станулов един ден (репродуктивен специалист) и човека ми изписа витамини, които да ми помогнат. Не знам дали те ми помогнаха или не, но нямаше и месец мисля и забременях. Но той ми каза да продължавам да ги пия (по 1 на ден). Беше ми пуснал изследвания преди това, при едно от тях излезе, че е трябвало да приемам доста по-голямо количество фолиева киселина (в тези витамини го има). След като забременях, ми каза да продължавам с тези витамини (по 1 на ден). Та си мисля, че може би затова ми е казал да си ги пия, той е доста добър специалист и не вярвам да застраши бременността ми. За жалост не мога да продължавам вече да ходя при него, и си ходя в моя град при АГ и тя също ми каза да продължавам да си пия витамините, казах кои са те, без да знае за тези изследвания дори. Тя също вметна, че знае за тях, че са с по-голямо количество фолиева киселина. Но и двамата ми казаха да продължавам да си ги пия. По размерите на плода съм в 8-ма седмица.

# 631
Пия си витамини от преди да забременея после минах на комбинирани от 10 седмица. Сега съм в 9 месец и продължавам да си ги пия

# 632
Тук в САЩ на всяка бременна и казват да пие витамини от началото. Макар че при разнообразно хранене, няма кой знае каква нужда

# 633
Аз до към края на 4, началото на 5 месец пиех само фолиева киселина като добавка. От 5ти месец започнах pregnacare max и спрях ФК. От 6ти месец ми изписаха и желязо и магнезий, че много ми паднаха показателите. Увеличих и приема на белтъчини с идеята да не пия допълнително протеин на прах.

# 634
Момичета, ударна доза витамин Ц при настинка вреден ли е?

# 635
И аз взимам pregnacare max, а преди това обикновените, които нямат Омега 3. Четох по-горе, че имате киселини именно от Омегата, като и аз напоследък забелязвам, че ми се увеличиха киселините и се чудя дали да не си взема следващия път само обикновената опаковка, която им е без Омега 3, за да видя дали ще има разлика.

# 636
Момичета, ударна доза витамин Ц при настинка вреден ли е?
На мен АГ ми каза до 1000 мг може, т.е. две от тези по 500.

За витамините, според мен приемането им преди 16 г.с. е по-скоро изключение и се прави при нужда, спрямо индивидуалния случай. Иначе не се препоръчват преди това. В крайна сметка АГ знаят по-добре от нас и това, което пише в Интернет. Аз избягвам да се доверявам на каквото и да е, ако не съм потвърдила с АГ

# 637
  • Варна
Аз преди да забременея пих ФК 3 месеца, спях я за почивка и забременях.
В началото само метилирана ФК, като питах за витамини каза още е рано ще ги кажа кога. Та май след 3 месец започнах с тях, те са с омега в тях си има фолиева също. После в един момент падна желязото и започнах и него, и магнезий и Вит Д.
Аз му имам доверие на доктора и го слушам. Те следят показатели и вземат мерки.
Вит. С съм пила по време на бременност не е проблем.

# 638
Здравейте, мами!
Бременна съм в 27 г.с. и бих искала да ви попитам дали е притеснително наличието на белтък в урината?
Досега винаги ми е била чиста до вчера, когато си пуснах ПКК и урина и излезна положителна проба за белтък, като няма обозначено количество.
Кръвното ми е 90 и нещо на 60 и нещо от началото на бременността. Не съм подута и досега не са ми казвали за риск от прееклампсия.
Изчаквам да ми излезе резултатът от влагалищния секрет и ще се свържа със следящото ме АГ, за да обсъдим резултатите, но този белтък и изписаните неща за него в интернет доста ме уплашиха.

# 639
Направете ново изследване, защото има шанс пробата да не е взета правилно и да е замърсена. На мен така ми се беше появил белтък и кетони, а след това като повторих изследването на другия ден нямах нищо такова.

# 640
И на мен един път ми излезнаха кетони, 3 дни по-късно в две лаборатории беше чиста. И аз бих повторила изследването.

# 641
Много ви благодаря!

# 642
И през трите бременности витамини за бременни ми изписаха чак в 4-5-ти месец. Двете бременности бяха при един лекар, сега съм с друг. Не се пият преди това. Магнезий също не се пие преди тези месеци. Логика не търся дали ще ми навредят в по-ранни месеци, доверявам се на лекарите. Първите месеци се пие само фолиева киселина.

Магнезий пък защо не се пие?

# 643
Аз още през първите седмици питах за някакви витамини и лекарката веднага ми даде Pregnacare. Не знам дали е правилно или не, но за мен е логично да се приемат. Бременността е тежък период за организма и започват да се появяват дефицити.

# 644
Аз питах АГ в началото, тя каза че щом се храня разнообразно и здравословно, няма нужда от витамини, пък и беше лятото и богато на плодове и зеленчуци. Не ми е споменала, че не е хубаво в ранните месеци, но може да има истина и в това

Общи условия

Активация на акаунт