Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 24 973
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
И през трите бременности витамини за бременни ми изписаха чак в 4-5-ти месец. Двете бременности бяха при един лекар, сега съм с друг. Не се пият преди това. Магнезий също не се пие преди тези месеци. Логика не търся дали ще ми навредят в по-ранни месеци, доверявам се на лекарите. Първите месеци се пие само фолиева киселина.

Магнезий пък защо не се пие?

Защото целта му е да отпусне матката, а това в ранните месеци може да е пагубно, защото може да доведе до спонтанен аборт. Аз Магнерот започнах от 5 месец. Преди това само Алеракт и Утрогестан, и Но шпа

# 646
Момичета, има ли някоя от вас с повече от 1 секцио - съответно по Щарк и класически метод? Имаше ли осезаема разлика в болката и възстановяването? Аз имам 1 секцио по Щарк и честно казано не го усетих. Сега обаче съм се ориентирала към АГ, който не прави Щарк и имам известни притеснения.

# 647
Здравейте. Бременна съм в 28 г.с. От една седмица съм с много дразнеща кашлица, с която се напъвам да кашлям. Днес имах няколко капки червена кръв. Веднага отидох на преглед, следващия ме прегледа и с вагинален. Всичко е наред с бебето, шийката е затворена. Обаче тази вечер пак получих същото. На някоя да и се случвало, доктора каза че може да е нещо уринарно.

# 648
  • София
Момичета, има ли някоя от вас с повече от 1 секцио - съответно по Щарк и класически метод? Имаше ли осезаема разлика в болката и възстановяването? Аз имам 1 секцио по Щарк и честно казано не го усетих. Сега обаче съм се ориентирала към АГ, който не прави Щарк и имам известни притеснения.

Аз бях с класическо и също не го усетих. Някак си ми беше по-спокойно да знам, че всичко е зашито. Но това ми е първо и засега единствено, нямам база за сравнение.

# 649

Това е много субективно, и за болката, и за възстановяването.И аз съм с класическо секцио, засега единствено, но се възстанових супер бързо, на втория ден вече тичах по коридорите на болницата, даже стълбите катерих. Жената в моята стая пък беше оперирана по Щарк, само охкаше и пъшкаше, едвам ходеше, много я болеше... Ще има болка, няма как, но съветът ми е да си позитивно настроена, че ще се възстановиш също толкова бързо. Аз се бях измъчила цял ден да раждам естествено неуспешно, та секциото ми се стори детска игра.

# 650
Момичета, имам температура 37.9, дразни ме гърлото, запушен нос и обща отпадналост. Освен парацетамол, биозин мама и витамин Ц какво мога да пия? За носа съм на физиологичен разтвор без ефект

# 651
Момичета, имам температура 37.9, дразни ме гърлото, запушен нос и обща отпадналост. Освен парацетамол, биозин мама и витамин Ц какво мога да пия? За носа съм на физиологичен разтвор без ефект

Пробвай с Кармолис, има разтвор за инхалации и бонбони за смучене, за гърлото. Яко отпушва чакрите това 😅 А за носа, Стеримар става при бременност. И многоооо сън.

# 652
  • Варна
Нямаш много опции, ползваш каквото може. И да може да добавиш за гърло фитолор спрей, лукчета. За носа сребърна вода. Внимавай с чайовете, не са много препоръчителни.

# 653
Аз съм така, смуча Инфлуцид и Тонзилотрен. Изписани са ми от ЛЛ.

Пробвай с Кармолис, има разтвор за инхалации и бонбони за смучене, за гърлото. Яко отпушва чакрите това 😅 А за носа, Стеримар става при бременност. И многоооо сън.

# 654
Момичета, от чисто любопитство... в 8 месец съм и последните дни при повечко стоене/натоварване усещам болка ниско долу където започва корема в средата към дясно обаче и то болката е една такава пареща, все едно ми гори нещо. Имате ли представа какво може да е, преди седмица бях на док и изследвания кръв/урина, ок бяха💐 не помня преди това да съм имала болка с този тип усещане

# 655
  • София

Аз имам секцио по класическия метод и второто ми секцио докторът каза,ще не било точно Щарк, защото след обикновено секцио ме можело Щарк, а било модификация някаква, освен това вече всички правили секциото щадящо, никой не режел директно мускулите.
И двата пъти се възстанових доста бързо и лесно ,имам деца със 7 години разлика.Момичетата с които бях в реанимация и двете бяха с първо Щарк, едното си беше много добре, а другото си го болеше.Индивидуално е според мен и зависи от прага на болка и други неща.

# 656
Sehy и аз съм в 8-ми месец и тази болка я имам от 1-2 месеца. Сега, като е по-голямо бебето е още по-неприятно. От жлъчката е, бебето я притиска.

# 657
Момичета, от чисто любопитство... в 8 месец съм и последните дни при повечко стоене/натоварване усещам болка ниско долу където започва корема в средата към дясно обаче и то болката е една такава пареща, все едно ми гори нещо. Имате ли представа какво може да е, преди седмица бях на док и изследвания кръв/урина, ок бяха💐 не помня преди това да съм имала болка с този тип усещане
Ниско долу или горе вдясно, където е черния дроб ли е? Същото го има и при мен, обикновено не е като парене, но в по-редки случаи е точно такова усещане, в същата област.

# 658
Момичетата с болки горе вдясно, сърбеж по тялото имате ли? Ако да, трябва да си следите жлъчните киселини, както и чернодробните ензими, това не са стандартни изследвания. Аз имах холестаза на бременността и по едно време усетих тази болка в черния дроб, но основният ми симптом беше сърбеж, особено вечер. Жлъчните киселини отначало бяха нормални, но постепенно се покачиха, което е типично за тази болест.

# 659
Ниско долу е, аз затова се очудих,там си е матката май или евентуално яйчника💐 явно е нормално за 8 месец ама пък да пари...

Общи условия

Активация на акаунт