Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - тема 89

• 25 017
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Моят последен цикъл беше на 30.11., на 29.12 разбрах, че съм бременна. На 07.01 бях на първи преглед (5 г.с.) - плоден сак и бълтъчно мехурче. Следващият преглед ми е назначен за 20.12. Предполагам, че е още рано, за да се види ембрион. При мен също не се видя.
Здравейте мами правим опити за бебе от 20.12 и на 04.01 получихме положителен тест,на следващия ден направих още един и той беше положителен и на 13.01/днес ходих за първи път на консултация. Имаше плодов сак но не и ембрион. До 20.12 съм нямала полов контакт ,имах два пъти в месец ноември цикъл последния беше на 28/29 ноември. Не можахме да определим на колко седмици съм,тъй като плод не се виждаше има ли повод за притеснение а и ми изписа фолиева киселина. Големината на сакчето е 6мм
Би трябвало да си около седма седмица, но изчакай следващия преглед и ще се разбере. Понякога апаратурата е по-стара и се вижда по-късно.

Не мисля че съм в 7г.с тъй като от лятото до 20.12 съм нямала никакъв полов контакт

# 586
Аз бих отишла на още едно мнение при друг лекар. На 10 дни закъснение отидох при една лекарла, тя така не виждаше нищо, после уж видя, но в тръбата и беше убедена, че е извънматочна. Искаше да ме оперира до 1-2 дни.Въпрвки , че бях пуснала няколко кръвни теста и се удвояваха. Още на следващия ден отидох при друг лекар и се видя, че всичко е наред. Най-вероятно апаратирата е стара.
Беше добре да поясните редовен ли ви е цикъла, на колко дни и кога очаквахте цикъл? Може и да сте подранила с прегледа. Най-добре е първият преглед да е след 14 дни закъснение.

# 587
При мен ембрион се видя някъде на 15ти ден закъснение. Преди това само сакче.
Рано сте отишла, изчакайте

# 588
Аз ходих на 4гс+6, имаше само плоден сак. В 6+6 се видя вече плод. В 7, вече чух пулс.

# 589
Момичета, моята АГ настоява тя да си ми проведе първата фетална морфология. Понеже като гинеколог съм доволна от нея, а е като повечето лекари човек с его, не искам да я обидя и откажа, но искам да си проведа на още едно място при специалист по ФМ. Дали е проблем за плода в кратък срок 2 ФМ? Задължително ли се съпровождат с БС? Ако на специалиста по фетална морфология кажа, че моята АГ ми е направила БС и искам само образната от него? Никога не съм била и се притеснявам въпросното образно изследване което е 3Д да не влияе негативно и да не бива да се провежда толкова често ?

# 590
Вашата АГ специализирала ли е ФМ има ли съответната апаратура? Защото ако не е, това ще е обикновен преглед с ехограф, а не ФМ.. И откъде накъде ще се сърди, че искате да си направите ФМ при съответния специалист. Има си специфики.

И да - не е ок да се правят толкова често прегледи, освен ако не е строго наложително. Просто не и казвайте, отидете при съответния специалист и после и занесете резултатите да ги види.

# 591
Здравейте, мами!Искам да попитам, някоя от вас  раждала ли е в АГ скоро! Интересува ме актуални цени за раждане (естествено/секцио)!
Предстои ми раждане избрала съм си доктор Г. Георгиев!Благодаря предварително 🤗😊👶

# 592
Здравейте, мами!Искам да попитам, някоя от вас  раждала ли е в АГ скоро! Интересува ме актуални цени за раждане (естествено/секцио)!
Предстои ми раждане избрала съм си доктор Г. Георгиев!Благодаря предварително 🤗😊👶
Това за АГ Варна? Защото там има д-р Георги Георгиев. Приятелка ражда лятото там - планово секцио, избор на екип (т.е д-р Танев), престой на 7 етаж(самостоятелна/вип стая май ги водят). Всичко мисля, че излезе 1500лв. Приеха я деня преди секциото, на следващия ден сутринта беше операцията, показаха й бебето, после я преместиха в реанимация, вечерта имаше леко раздвижване, на следващата сутрин вече бебето при нея за постоянно до деня на изписването, което е на 5ти ден от приемането.

# 593
Вашата АГ специализирала ли е ФМ има ли съответната апаратура? Защото ако не е, това ще е обикновен преглед с ехограф, а не ФМ.. И откъде накъде ще се сърди, че искате да си направите ФМ при съответния специалист. Има си специфики.

И да - не е ок да се правят толкова често прегледи, освен ако не е строго наложително. Просто не и казвайте, отидете при съответния специалист и после и занесете резултатите да ги види.

Защо не е полезно, КРР? Аз доста четох по темата и видях противоречиви мнения и се обърках вече. Чела съм, че има жени, които се следят на 2 седмици, следователно им се прави ехограф доста често. Вредно ли е в толкова кратък срок?

# 594
Моят последен цикъл беше на 30.11., на 29.12 разбрах, че съм бременна. На 07.01 бях на първи преглед (5 г.с.) - плоден сак и бълтъчно мехурче. Следващият преглед ми е назначен за 20.12. Предполагам, че е още рано, за да се види ембрион. При мен също не се видя.
Здравейте мами правим опити за бебе от 20.12 и на 04.01 получихме положителен тест,на следващия ден направих още един и той беше положителен и на 13.01/днес ходих за първи път на консултация. Имаше плодов сак но не и ембрион. До 20.12 съм нямала полов контакт ,имах два пъти в месец ноември цикъл последния беше на 28/29 ноември. Не можахме да определим на колко седмици съм,тъй като плод не се виждаше има ли повод за притеснение а и ми изписа фолиева киселина. Големината на сакчето е 6мм
Би трябвало да си около седма седмица, но изчакай следващия преглед и ще се разбере. Понякога апаратурата е по-стара и се вижда по-късно.

Не мисля че съм в 7г.с тъй като от лятото до 20.12 съм нямала никакъв полов контакт

Да но при мен и мехурче не се виждаше

# 595
Ясно, но по принцип се брои от последната редовна менструация. То и аз бях в овулация на 1 декември и съм на сто процента сигурна, че тогава е станало, ама последната менструация ми е на 16.11 и от тогава се брои.

# 596
Здравейте, при някоя вече да изтича тапа? При мен сякаш е от две седмици ,но днес е и кафеникава (34г.с.+6)

# 597
Давайте идеи за течности. Не мога да пия газирана вода, обикновена вода също. Вода с лимон, сок портокал, айран ми дразнят стомаха и ги повръщам. Сега пробвам чай, ама аз по принцип не обичам да пия чайове 😀 проблемът е, че преди да забременея 99% от дните си пиех вода. А сега и от нея ми се гади. Пробвам по малко, по няколко глътки, но не. Направо съм вече толкова жадна.
А храната е ясна.. че е мъчение и с нея.

# 598
Давайте идеи за течности. Не мога да пия газирана вода, обикновена вода също. Вода с лимон, сок портокал, айран ми дразнят стомаха и ги повръщам. Сега пробвам чай, ама аз по принцип не обичам да пия чайове 😀 проблемът е, че преди да забременея 99% от дните си пиех вода. А сега и от нея ми се гади. Пробвам по малко, по няколко глътки, но не. Направо съм вече толкова жадна.
А храната е ясна.. че е мъчение и с нея.
Пробвала ли си да пиеш изворна или минерална вода? Аз не понасях водата от каната вкъщи. Пиех само Девин изворна. Като цяло различните марки вода имат различен "вкус". На мен ми помагаше и лед във водата и това е вариант. Пробвай без кофеиново кафе с мляко или фрапе. Ако обичаш сладичко може да си вземеш компот. Има и води със вкус на плодове. Като цяло най-доброто си е водата, но ако не намериш такава, която ти понася и другите течности са опция.

# 599
Аз съм на ехограф на 2 седмици, първите 2 пъти вагинален, от 9 г.с. коремен. Но ФМ не се ли провежда на по-специален апарат? Моята АГ каза, че за БХ и ФМ идва фирма с апаратура, просто тя сама води ФМ, но е АГ с 40 годишен почти стаж и й имам доверие.

Защо не е полезно, КРР? Аз доста четох по темата и видях противоречиви мнения и се обърках вече. Чела съм, че има жени, които се следят на 2 седмици, следователно им се прави ехограф доста често. Вредно ли е в толкова кратък срок?

Общи условия

Активация на акаунт