👉Лоялната програма - да спечелим и да споделим👈

• 22 176
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
Джинa
много хубави кафеени моменти желая!

# 376
Джина, честито и с удоволствие да си я използваш!🙂 Коя кафемашина си купи?
Един малко страничен въпрос, мога ли в Емаг да търся продукт с доставка от Емаг?

# 377
# 378
Благодаря!🙂

# 379
Здравейте,
може би не е за тук, но има по-информирани и компетентни като чета, та..
Имам съобщение, за получената награда от Нова кожа -ваучер
хората бяха коректни и изпратиха всичко избрано много бързо.
Сега обаче имам съобщение тук в пощата да си дам ЕГН-то, за да могат да попълнят нещо си в декларация за разходи и това ме притеснява. Така ли се прави, били забравили преди да ми го искат.
И аз ще трябва ли да подавам декларация. Нещо ми увехна радостта.
Защо им е ЕГН, това...хич не ми се дава , но и не искам да създавам проблеми на хората.
Ще пиша и в друга тема , или не знам къде....да питам, много се притесних.

# 380
Честно казано съм разочарована. Това с декларирането вероятно е нещо елементарно, но да се размятат ЕГН-та на съобщения, да се подават документи... не, благодаря. Хубава инициатива, но аз лично не бих се възползвала на този етап.

# 381
В много игри го искат - нищо особено не става. Попълват си документи за данък, когато наградата е над 100 лв и при парични награди (дори когато са под 100).
Аз съм си давала ЕГН-то заради много награди, на различни организатори.

# 382
Те трябва да декларират наградата, а това няма как да стане без ЕГНто на получателя, само по имена не става. Недей да мислиш че на тях много им трябва иначе, сигурна съм че и те биха си го спестили това занимаване ако можеха. Но не го решават те.

# 383
Ами...аз съм страхлива. Предпочитам да изпратя парите по банкова сметка от спечеления ваучер или нещо такова не знам, сега виждам и съм шокирана. Както бях писала и преди за пръв път нещо в живота си печеля и изобщо не съм наясно с тези тънкости и изисквания, не знаех наистина..

# 384
Ама пари никой не ти иска да изпращаш, те са длъжни те да декларират нещото и те да внесат данъка, тях също не ги питат как предпочитат...
Все едно да кажеш на работодателя си че не те кефи да си даваш ЕГН ами да остави на теб да си декларираш и внасяш данъци и прочие за доходите Grinning Ти всъщност може и да искаш, де, де да те знам. Ама не може.

# 385
Аз искам да ги изпратя, никой не ми ги иска парите. Хайде по-човешки и спокойно да пишем.
Не желая да вкарвам в разход никой и затова искам да възстановя сумата, да не са "вътре" хората.
За ЕГН има много причини да съм мнителна, не случайно питах.

# 386
Не е до това дали да са вътре, по принцип те не са длъжни да поемат данъка, а само да го внесат от твое име. Имат право да си го търсят от теб, макар че повечето пъти за награди не го правят.
Но нямат право да не го декларират те, не може ти, просто няма как да стане. Това не го решаваш ти, не го решава и този който дава наградата, нито подлежи на обсъждане.
Ако прецениш че не те устройва, можеш да се откажеш от наградата и да нямат нищо да ти декларират, но приемеш ли я трябва да стане по този начин.
Малоумно е, те и затова толкова хора мрънкат за тия награди от сегашното предизвикателство тук - някои от наградите ще са буквално за по 3лв и нещо. И за тях важи същия ред... за 30 и няколко стотинки данък пак трябва да се декларира Grinning

# 387
Не разбрах за лоялната програма ли става дума...май не.
За лоялната в другата тема са написали един ферман че ти декларираш с дан.декларация по чл.50...

# 388
Не, това се отнася за вече получените точки. За новите ще ни искат ЕГН-та.
Впрочем, тези неща обикновено ги пише в общите условия на всяка игра и участникът избира дали да се съгласи (чеква квадратче) предварително.

# 389
За новото предизвикателство говоря.
Старите точки са пред МДТ.
Сега пред НАП трябвало да декларираш.
Не обърквай хората.

Общи условия

Активация на акаунт