🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 13 (ФИНАЛ) (08.12 - 16.12)

• 75 538
  • 2 341
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Мюнхен
Бистра очаква утре Алекс да се жертва за нея и на финала и Венци да се откаже и тогава ще е доволна.

# 1 321
  • Другата България
Аз не мисля, че в подпирането на Бистра продукцията има основна вина.
Дори напротив - по-скоро смятам, че е в интерес на формата след всичко случило се тя да не е на финал.
Рядко греша, може това да е един от тези пъти. За Дзами обясних - “прозорливия търговец“, който сам си призна, че един /или повече от седемте смъртни гряха не са му чужди/ е видял в този популизъм идеална възможност да “намаже“ някакви евентуални пари.

Вероятно ще го повярвам ако утре И Гошо играе ЗА нея. Не го вярвам, не искам да го повярвам, но това промо ме наведе на тази мисъл, дано е подвеждащо.
Единственото сигурно е, че нито Алекс, нито Венци ще се жертват за Бистра. Заради което получават моите адмирации.

# 1 322
Започвам сега да гледам, до таблото съм. Ама не можах да разбера - защо вместо да играе и да загуби, бистра да играе за първо място. Сега реално ако играят 2ма то бистра директно сибтръгва. Нещо няма логика

# 1 323
  • София
Мда, прави бяха хората които в началото казаха, че финалът нямало да се хареса. В момента във ФБ е страшно.
Остана само едно нещо което да развали още повече неприятния вкус: колко точно парички ще им се откъсне от сърцето да дадат на клетите участници JoyJoyJoy

# 1 324
По-справедливо е да се определят участниците във финала с игра. Някак и тримата ще се почувстват по-заслужили и достойни, отколкото ако третият се избере само с вот.

# 1 325
Аз също не исках Бистра на финала.
Друго се чудя, всички, които се радвате, че Бистра отпада, че Мая я е прецака, не си ли давате сметка, че всъщност не тя, а продукцията го направи! Аз съм много разочарована! Затова спрях да гледам ИВ, тук явно също си правят, каквото си искат - ето за кое има травма Миро.

Според мен, Миро е гневен на продукцията, че не пусна трима на полуфиналната игра, въпреки, че Мая си тръгна. Правилата са си правила и предполагам Мая мислеше, че ще трябва да сложат друг на нейно място, което и трябваше да стане според мен. Така че да, продукцията ги прецака.

Не ми се вярва да е гневен заради това. Той знае как работят риалити форматите на подобни игри.

Освен това, в подобни игри често се случва някой да се откаже и напусне извънредно, но това не значи, че в този епизод няма да има примерно гласуване и отпадане на някой друг както си е по правила. Много пъти съм гледала отпадане на двама в 1 епизод по тази причина.

А защо отказването на Мая да трябва да прецака някой друг, който не е бил избран за играта? Така и на Венци се прецаква изборът.

Избрани са трима, ще има игра и някой ще ЗАГУБИ В ИГРАТА. Както го правеше Миро, но Мая реши да се прави на крива и не го обмисли добре.

Ако Мая беше играла, щеше да падне за Бистра, утре да има социален вот и Бистра да е на финал най-вероятно.

Така е, но мисля, че това не променя фактът, че трябваше да играят трима. Обаче по този начин можеше да прецакат Венци и победителят да стане реален финалист. Така че смятам, че продукцията поизигра известна роля в това, че играта беше между двама и то елиминационна. То Дзами и Бистра играха за 22 гривни, а ако беше Жоро или Алекс, гривните щяха да са още повече.

# 1 326
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Кои правила е променила продукцията?
Мая напусна само защото НЕ СТАНА нейната, само защото Венци си позволи да ѝ се опълчи и да не я послуша.
Какво общо има това с правилата?
Днес не трябваше да има втори изгонен. Утре се обезсмисля социалният вот - ще е голяма тъпня. Трима от един лагер и Жорето.
 Да бяха изиграли днес само игра за преразпределяне на гривни и утре да си гледаме популистките ходове и " Съдбите на кръстопът".

А Мая да си напуска. Все тая ,тя така или иначе щеше да е последна в играта. И пак нагласени игри щяхме да гледаме, само че вместо Мирцата, Майчето щеше да спасява " щерка си ".😤
Ама то няма втори изгонен!
Мая напусна сама, никой не я е гонил! Дори като ви чета, и Бистра не е изгонена.
Има ЕДИН доброволно напуснал.
Какво общо има продукцията с това?
Смени правилата в движение и вместо играта да е само за гривни, стана елиминационна. Утре вместо социален вот между трима, ще гледаме такъв между двама.
Доколкото разбирам няма да има социален вот - това първо.
И второ - пак казвам - никой не е карал Мая да си тръгва, тя го направи съвсем доброволно само защото накрая се намери някой да ѝ се опълчи и да не се закачи на “кукичката“ ѝ.
Логично е да има някакво разместване.
Да, дописала съм си поста за социалният вот. Още по тъпо, цял формат се изменя в последният момент заради напускането на Мая !? Сериозно ?
Мая както си иска може да си тръгва, формата го позволява, амааа защо продукцията измени всичко заради този неин ход ?

А Влади също си тръгна преди игра.
Тази вечер така или иначе щеше да има игра, на която да отпадне ЕДИН.
Със или без Мая.
Заради нея отпаднаха ДВАМА.
И заради това утре няма да има социален вот, напускането на Мая го обезсмисля.
А, ето и човекът от продукцията го казва същото.
Амиии Браво на неподготвената продукция тогава. Във формат е който е заложено да може да си подариш гривните по всяко време и да напуснеш, да нямаш подготвен план за това е глупаво.
За мен лично финала се обезсмисли, най- интересното нещо на този формат беше съвкупността от социална, физическа и стратегически игра. А утре ще гледаме финалисти спечелили само от игри. Развалиха ми гледането, от миналата седмица го чакам този социален вот. Много се разочаровах.

Мая изглежда превъртя играта, чак формата се измени заради нея.😅
Това болднатото не  е вярно.
За мен, естествено.
Единственият такъв участник е Венци.
И Сашо, и Георги са на финал /дано/ основно заради стратегическата си и социална игра, и после физическата подготовка
Единственият, който няма място на финал, е Бистра.
И която ако имаше социален вот вероятно щеше да го спечели.
Искрено се надявам ТУК продукцията да има пръст и заради това да е махнала този сегмент, защото наистина това подпиране на Бистра идва байгън.
Най-“грозния“ финалист в ТВ формат евър. И най-незаслужил.
Всъщност, тя все още не е финалист, аз съм заложила, че няма да е, дано не съм сбъркала.
Мери за Бистра съм 100% съгласна.
Ама за Сашко и Жорето не съм. И двамата са кръгла нула в социалната игра. Ати на татьо мина между капките половин сезон и после се опря на раменцето на " пастрока" си. Дори и на играта в понеделник най- вероятно щеше да падне, ако Миро беше играл.
Жорката (извинявам се знам, че си му фен) пък огромен провал социално, най- нехаресваният участник от останалите ,сам с кокосите остана заради грешки в стратегия и социална игра. Дори и днес мина метър да не играе заради отмъщението на Венци. Единствено му признавам физическата подготовка и това че сам си стигна до финалчето. Но ако не бяха грешките в Мировата "стратегия" и безумната игра на Митов , не знам дали щеше да стигне до тук.

# 1 327
Бистра колкото пъти си отвори устата, толкова пъти простотии и глупости излязоха оттам. И не знае кога да спре да дрънка. Направо вече се чудя наистина ли е възможно да има толкова нагъл и безочлив човек? Къде е расла, кой и как я е възпитавал? В тази жена няма никакви ценности, само егоизъм и алчност.
Всички са й длъжни, всички са криви и не са мъже, ако не бутат точно нея. Защото те останалите са отишли да бедстват и гладуват на тоя остров, далеч от семействата си, за да играят за някаква си Бистра. Но и към Миро, който я извлачи на финал, не чувства признателност, защото вече си свърши работата да я спаси.
Съгласна с всяка една дума!
А Бистра наглее защото така е свикнала, те толкова хора й си подлагаха цял сезон,че тя просто започна да го изисква от тях.

# 1 328
  • София
Аз съм доволна.
Венченцо си ми е финалист. ❤️

Лошата кака беше надиграна. Хващам се на бас, че ако бяха добутали заедно двете на финал, щяхме да слушаме синхрон, че точно това е била стратегията. Не пада по гръб и това е.

Хареса ми и хода на Продукцията. Имат някои трески за доизглаждане, но това не беше сред тях. Беше си решение на място. Ще гледам с интерес втори сезон!

# 1 329
Аз съм доволна.
Венченцо си ми е финалист. ❤️

Лошата кака беше надиграна. Хващам се на бас, че ако бяха добутали заедно двете на финал, щяхме да слушаме синхрон, че точно това е била стратегията. Не пада по гръб и това е.

Хареса ми и хода на Продукцията. Имат някои трески за доизглаждане, но това не беше сред тях. Беше си решение на място. Ще гледам с интерес втори сезон!

Аз също съм за Венци! Но това не пречи да виждам и игрите на самата продукция, които точно тук го подпряха.

# 1 330
  • Другата България
Финалът няма да се хареса само ако Бистра е там.
Останалите ги прогнозирахме тук в темата много отдавна.
Да не говорим, че и Бистра беше в прогнозите на много хора за финалист.
Защо да не се хареса? Много хора я искаха на финал - ето я, на крачка от него.
Щастлива, достойна, “съвсем сама“ достигнала там, където е, и разбира се - благодарна на тези, които я подкрепяха - Мая и Дзами. Ако не бяха те, Бистричка вече да си е в къщи.
Миро ли? Кой беше тоя? Някакъв самурай, объркал форматите, и попаднал на грешното място в правилния момент? Ами да не е, никой не го е викал.....

# 1 331
Дзами :
Здравейте,
драги зрители.

Искам да се [юобърна към вас съвсем искрено, лично и прямо.

Чета коментарите, чета, чета, чета и не успявам да проумея защо у нас Българите има толкова много злоба, завист, агресия и ненавист?

Защо винаги си мислим, че знаем, можем и разбираме всичко, а винаги сме с по-малко от всички?

Питам Ви, защото чета и чета, и виждам какви ли не истории и версии на постъпката ми. Чета и се чудя не може ли просто човек да е отишъл не за парите, не за популизма и не за идеята "на всяка цена"?

Защо никой не се сеща, че ние там на този остров виждахме нещата и усещахме нещата само от една гледна точка, а не от три? Защо никой не се сеща, че това, което виждате вие е това, което искат да ви покажат?

Защо винаги, когато има добра постъпка има и конспирации - дали са ми пари, Бистра ме оплела в мрежи, аз съм балък, продукцията наредила нещата и прочее и прочее.

Не може ли да съм отишъл там с идеята да се докажа на себе си и в този късен етап да съм разбрал, че съм постигнал каквото съм искал и да дам шанс на някой, който много иска да постигне нещо?

Моля ви не забравяйте, че нещата, които пишете са вашите ценности и призми за живота, а това, което коментирате е телевизионно предаване, направено от хора гонещи рейтинг.

Никой никога няма да знае какво е било там, само ще предполагате, псувате, омувате и чудите. Ще знаем само ние, които бяхме и това е самата истина.

Не пиша това със защитна реакция или нужда от защита, а с мисия да кажа, че всичко, което пишете е важно. Важно е не само за нас играчите, а и какво послание оставяте след себе си.

Пожелавам Ви да виждате повече доброто и по-малко лошото.
От фб

# 1 332
Спирам да гледам  нагласени  продукции,които се подиграват със зритела.

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 23:17 от Сандрела

# 1 333
Мая дори не я виня толкова, това си беше нейната игра. Бистра обаче се обърна срещу всеки играч мъж или жена, беше такава от самото начало. Да не забравяме, че дори се беше обърнала и срещу Дзами и прекрати съюза си с него и имаше няколко хапливи коментара за него след това. После обаче се чувства длъжна всички да я подкрепят, че дори нарочи и Венци. Не е достойна в поведението си. Много лесно забрави кой е бил до нея и според мен не трябваше да приема гривните.
Очаквам Алекс, Венци и Георги на финал, колкото и да не харесвам Георги той беше много проницателен в своята игра.

# 1 334
  • Варна
Ето защо поздрава е бил само за Алекс и Венци.

Общи условия

Активация на акаунт