За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

• 21 725
  • 448
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Скрит текст:
Идвам с въпрос. Как да съхраня тиквички за зимата? Искам да стават за готвене, не туршия, маринати и подобни. Пробвах с печени на скара,  за кратко стават, за дълго не съвсем.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/08/blog-post_7.html

# 91
Тиквички нарязани на кубчета с нарязани белени домати слагам в буркани, стерилизирам за 10 минути. Стават за супа, мусака и т.н.

# 92
А вакумирате ли ги или може и в пликчетата с цип?
Ще станат ли за тиквени кюфтенца, тиквички с ориз след размразяването или само за крем супа стават?

# 93
Благодаря, Пейч. Така ги слагам и използвам за гръцка мусака. Проблема, е че след декември не ми харесват.
Сложих и в буркани със заготовка за гювеч.
Ще сложа и както Дора е писала да опитам. Може би ще станат и за ястие с ориз.
Благодаря за насоките.

# 94
  • Русе
На последната снимка в рецептата, тиквичките са размразени в края на февруари. Стояха много свежо.
Morkovelka99 , в най обикновена кесийка от 1 л ги слагам. Важно е да се спази технологията по замразяването описана в рецептата. Няма да станат за кюфтета. Ще бъдат воднисти.

# 95
За кюфтета или аз както обичам в омлет да метна, съм замразавала настъргани на едрото ренде. Пускат много вода като се размразят, съответно си ги изцеждам хубаво - ако са пресни нали пак се солят да излезе водата и се изцеждат за кюфтетата. Не са съвсем същите на консистенция но стават.
За супи майка ми си замразява на кубчета направо сурови. Прави си пакети за по една супа - тиквичките, зелени джанки, копър... Което когато му дойде времето влиза при другото, ако не станат готови едновременно.

# 96

Тиквички правя по два вида: на кубчета с едно настъргано доматче и лъжичка сол; на кубчета и на колелца с лъжичка сол и 3/4 лъжичка лимонена киселина.
Ползвам за тиквички с ориз, супа с тиквички, кремсупа, слагам в мусака, в манджа, гювеч, булгур.

Тъкмо изпуках един тиган чушчици Joy

Последна редакция: чт, 31 юли 2025, 21:11 от Baraka

# 97
Лъжичката каква е? Чаена? Вари се 10 мин или повече?

# 98
Тиквички на кубчета или  на шайби заливам с Пикант фикс на доктор Йоткер/сладко кисела/ приготвя се по указание на опаковката и Не варя буркана.Ползвам за супи, за постна мусака, за салата. Със същия фикс правя кисели краставички, кисели моркови, чушки за пълнене, туршия. Ползвам фикса от пет години и не съм имала бомбаш никога.

# 99
Лъжичката каква е? Чаена? Вари се 10 мин или повече?
На буркан 720 мл - чаена, варя 10 до 20 минути макс!

# 100
  • Русе
Сладко лютив сос по тайландски

# 101
Супер е този сос, две години подред го приготвям и много се харесва в нас👍
Благодарности за рецептата🤗

# 102
  • Русе
Скрит текст:
Супер е този сос, две години подред го приготвям и много се харесва в нас👍
Благодарности за рецептата🤗

Благодаря за доверието!