Този кориандър съм ползвала има го мисля и в Била и Кауфланд.

Лютите чушки са си по моя рецепта. Оцет до ръбчето на буркана, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка захар, на дъното на буркана няколко зърна черен пипер и бахар, цвят от копър или малко копър,магданоз, морков. Слагам чушките във фурната и там ги пукам, после ги пълня в бурканчета и между няколко пак слагам от магданоза и морковите, отгоре за капак пак това слагам да са покрити с нещо чушките иначе остават сухи горните. Като ги напълня доливам с вода до горният ръб и варя за капачка. Тези са 10 минути, но май им е много. Все забравям по колко ги варя. Вкусни стават.
Може като ги напълните с вода да затворите бурканчетата и да ги разклатите да се разтвори солта и захарта и водата да се овкуси и да опитате малко водичка и да прецените кое ви е малко и да добавите. Аз така правя понякога. На големите буркани с винтова капачка, мисля че слагах по равна супена лъжица захар и сол, но такива не правя вече, защото са ни много и трябва да ги изхвърлям.
Забравих да питам онзи ден нещо. Ако сложа по 1 лъжица чили на бурканите, чорбаджийските чушки дали ще станат люти според вас?
Затова и питах как се водят и дали някой ги е мяркал онлайн. Вярно че немалка част от населението се е нагъчкало там, но все пак не всички живеем в София или наблизо.
. Сега ми донесоха люти чушки чорбаджийски и рибки (отварят ми работа) искам да ги направя като туршия, да бъдат хрупкави.Не знам колко сол да сложа. И тиквички имам в повече , отколкото мога да приготвя за ядене, та тях ще сложа в торбички на кубчета и във фризера, ще ползвам за супа. Не се сещам за друго , а и след работа нямам много време за сложно приготвяне. Ако имате идеи , ще съм благодарна