За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 11-та тема

  • 20 189
  • 433
  •   2
Отговори
# 360
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 013
Защо пасирана? Пъпешът нарязах на кубчета, посипах със захар, изчаках да си пусне сока и метнах във фурната.
Посмачка се при разбъркването, но не пак до пасиране.
Когато се сгъсти сока, още топло, го метнах е бурканите, две-три от най-малките, да не помислите, че кой знае колко материал е имало.

# 361
  • Мнения: 23 885
Тиквата е различна. Няма проблем да опита, но няма да е сладко ,конфитюр,  а пюре.

# 362
  • Мнения: 20 940
Аз следвам една сръбкиня в YouTube, която има много рецепти за съхранение на храна в буркани, базирайки се на опита си от войната там.
Та тези дни излезе последното и видео с консервиране на тиква в буркани. Не съм я пробвала обаче:
https://youtu.be/5WiQPlTHPrI?si=KB9KkHsEvbof23L7

# 363
  • Мнения: 23 885
Тя си направи нещо като компот от тиква.

# 364
  • Мнения: 435
Тази година тиквите ми вързаха късно и като ги обрах,някои не бяха узрели добре.Страхувах се,че ще развалят и затова направих заготовка за супа.Обелих,нарязах и после надробих във ръчен чопър тиквата.Сложих в бурканите със малко сол,долях с вода и стерилизирах 25-30 минути.Още не съм ползвала заготовката,нямам и снимки в момента.Мисля,че е добра идея за бърза вечеря.

# 365
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 167
Днес правих царска туршия с аспирин по рецептата на майка ми. Но съм объркала пропорциите, сложила съм двойно повече захар и сол. Пропорциите са 3 ч. вода, 1 ч оцет и по 1 четвърт чаша захар и сол. Ще стане ли туршията с тези двойни дози и какво мога да очаквам?

# 366
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Днес правих царска туршия с аспирин по рецептата на майка ми. Но съм объркала пропорциите, сложила съм двойно повече захар и сол. Пропорциите са 3 ч. вода, 1 ч оцет и по 1 четвърт чаша захар и сол. Ще стане ли туршията с тези двойни дози и какво мога да очаквам?

Докато не е късно можеш да смениш маринатата с нормална и запечаташ отново.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_10.html

# 367
  • ENGLAND
  • Мнения: 4 167
Благодаря, Пейч, с нова марина са.

# 368
  • Мнения: 5 539
Аз за проба искам да направя няколко бурканчета имам тикви за експерименти.
Vanja, и това мога да го пробвам. Как ще го използваш после? Целият буркан или само тиквата отцедена?

# 369
  • Мнения: 1 954
Сега като писахте за сладко от пъпеш се сетих, че брат ми си правят компот от киви. Имат селска къща и вместо асма си отглеждат кивита. По същия начин "пълзят". Разкошен нектар става като се пасира после.

# 370
  • Мнения: 435
Аз за проба искам да направя няколко бурканчета имам тикви за експерименти.
Vanja, и това мога да го пробвам. Как ще го използваш после? Целият буркан или само тиквата отцедена?

За супичка,целия буркан.

# 371
  • Мнения: 5 539
Аз никога не съм яла супа от тиква. Всяка година като и дойде сезона си казвам, че ще опитам, но в главата ми това е сладък продук подходящ за десерти. Заради тази асоциация винаги се отказвам и си казвам, че няма да ми хареса на супа и вместо да я развалям и хвърлям по-добре да я изям печена.

# 372
  • Мнения: 20 940
Покрай нввмх събрах страхотни солени рецепти с тиква, имам една невероятна супа, любима е вкъщи, пускам ти линка, непременно я пробвай. Кокосовото мляко и масло, замествам с краве масло и течна сметана с по-голяма масленост, обикновено взимам червената pilos на lidl:
https://ohsnapletseat.com/2013/11/04/a-fall-recipe-paleo-cream-of-pumpkin-soup/

И вместо консерва от тиква, сварявам обелената и нарязана на парчета тиква с малко вода, и после вече действам нататък по рецептата.

# 373
  • Мнения: 435
Зет ми е италианец,който обожава да готви.Той ми разкри вкуса на солените ястия с тиква...супа,ризото,лазаня.На супата задължително слагам индийско орехче.Лазанята е невероятна!Само ризотото ми беше малко странно, но пак беше вкусно.Опитайте!

# 374
  • Русе
  • Мнения: 6 293
Скрит текст:
Аз никога не съм яла супа от тиква. Всяка година като и дойде сезона си казвам, че ще опитам, но в главата ми това е сладък продук подходящ за десерти. Заради тази асоциация винаги се отказвам и си казвам, че няма да ми хареса на супа и вместо да я развалям и хвърлям по-добре да я изям печена.

Ще ти хареса. Щом синът ми я одобри.
https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/blog-post_20.html

Общи условия

Активация на акаунт