Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 32 812
  • 869
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Пропуснах да питам дали на модел ФУРНА BOSCH HBG578EB3 могат да се разглобяват стъклата от вратата при желание допълнителна да се почистват?
Не помня дали в тази тема беше писано за някакъв вид предпазител преди контакта за предпазване на уредите от токов удар. Ако е тук моля за линк.

Мисля, че вече всички фурни за вграждане на пазара са с разглобяеми врати.

Устройството против токов удар е коментирано в темата за пералните, за фурна не става, защото то е само до 2000 вата.

Имам такова устройство на микровълновата, която при мен е вградена и съответно - скъпа. Предишната ми микровълнова изгоря точно при токов удар, заедно с телевизора, но с голямата фурна не съм имала проблеми.

Има друг вид устройства, които се поставят в таблото с бушоните, а не на контакта. Може да помислите за такова и да се консултирате с електротехник.

# 856
Аз имам устройство тип контакт, не в тази тема, в друга  си го чела..вероятно за пералните беше, не помня вече, от там го знам и аз...има звуков сигнал и изключва ако засече...но не мога да ти дам линк за жалост...довечера ще го проверя какво точно беше...моето е на контакта на пералнята сложено.

# 857
Пропуснах да питам дали на модел ФУРНА BOSCH HBG578EB3 могат да се разглобяват стъклата от вратата при желание допълнителна да се почистват?
Не помня дали в тази тема беше писано за някакъв вид предпазител преди контакта за предпазване на уредите от токов удар. Ако е тук моля за линк.
Заповядай (точно този вид е за бяла техника):
https://sono.bg/predpaziteli/kombinirana-gramozashtita-s-avtomat … yuchvatel-wp230-w

# 858
Може ли да се включи в предпазителя разклонител? За да се предпазят 2-3 уреда, примерно микровълнова и плот.

# 859
Може ли да се включи в предпазителя разклонител? За да се предпазят 2-3 уреда, примерно микровълнова и плот.

Зависи калко ампера са общо уредите, които ще включваш и каква мощност имат.
То си е написано:
Основни технически данни:  Работно напрежение ~187 - 253V;  Максимален ток 12А;  Максимална  мощност на включените уреди 2760W; Защитен интервал преди повторно включване >125сек.,  IP20 – за ползване в сухи, закрити помещения.

Най-подходящ е за перални, сушилни, микровълнови, абсорбатори, хладилници.
Ако го използвашм за много уреди, то те трябва да са ТВ и Аудио техника накуп в разклонител. За лазерни принтери-не!

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 22:51 от petiaivanov

# 860
Ама как плот (около 7 киловата за четворка) в разклонител с още нещо? То и такива защити няма.

# 861
  • София

В такъв случай си слагате в таблото с бушоните защита за целия кръг или дори за цялата инсталация:
https://www.se.com/bg/bg/product-range/7556-acti-9-ic60/?parent- … B8%D0%B5#products

Разклонителите не са съвместими с техника с голяма мощност, а мощността на Соното не е достатъчна за посочената фурна, която е 3,5 киловата.

# 862
Имам проблем. Вградена фурна на Бош, модел https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BF154BS0/p/703309  , монтирана в началото на октомври, не изпича отдолу добре ястията. Синът ми трябва да се справя сам, сега се учи да готви, единственото ястие, което приготвя е пилешко филе със фикс на Маги - пиле четири сирена. Казва отгоре се изпича, ставало леко кафяво, отдолу месото стои сурово. Какво да предприема, не съм там да видя как пече, но на квартирата преди с друга печка си готвеше и няма проблем. Възможно ли е фурната да има проблем с долното изпичане?

# 863
Имам проблем. Вградена фурна на Бош, модел https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BF154BS0/p/703309  , монтирана в началото на октомври, не изпича отдолу добре ястията. Синът ми трябва да се справя сам, сега се учи да готви, единственото ястие, което приготвя е пилешко филе със фикс на Маги - пиле четири сирена. Казва отгоре се изпича, ставало леко кафяво, отдолу месото стои сурово. Какво да предприема, не съм там да видя как пече, но на квартирата преди с друга печка си готвеше и няма проблем. Възможно ли е фурната да има проблем с долното изпичане?

Моята е друг модел, но надали в основните режими на печене има съществени разлики. Кажи на какъв режим пече, на коя скара и на каква температура. Принципно с всяка нова фурна се иска малко сработване, макар че при мен и с двете не се наложи.

# 864
Сподели, че пече на горен и долен реотан, на 200 градуса, тъй като така пишело на опаковката от фикса на Маги, на предпоследния ред е сложена скарата. Явно ще трябва да отида и аз да видя какви ги върши, преди да търся техник.

# 865
Да не е пуснал грила..

# 866
Сподели, че пече на горен и долен реотан, на 200 градуса, тъй като така пишело на опаковката от фикса на Маги, на предпоследния ред е сложена скарата. Явно ще трябва да отида и аз да видя какви ги върши, преди да търся техник.
Да ти снима включена фурната да видиш кой режим е. И предпоследна скара, ако броим отдолу нагоре, е твърде високо за този режим. Да пече евентуално на грил с вентилатор, ако месото е на малки късове и при този режим да намали температурата на 170 напр. Режим горно и долно нагряване не е точно за такъв тип ястия. Да си види и препоръките в книжката.

# 867
  • София

Всяка фурна готви различно, нормално е да има разлики в готвенето. Фурните Бош имат по-силен горен реотан, отколкото някои други марки, така че бих му предложила да свали тавата по-ниско, на ниво №2.

Ако пак му се запича бързо, може да пробва с друг режим, примерно с горещ въздух докато се сготви, а накрая ако иска да запече с грил + горещ въздух. Може да опита и с режим „пица“ - това е долен реотан + горещ въздух. Трети вариант е да го покрие с фолио.

Също така, бих му предложила да провери дали долното награвяне работи - на студена фурна да включи съответния режим и да нагласи температура и след няколко минути да види дали дъното се е загряло.

# 868
Следя сега този казус защото също искам тази седмица да купя този модел фурна. Надявам се, че момчето няма опит все още и всичко да е наред, защото ако се окаже проблем с долното нагряване, вече си е проблем. Моята стара, работеща фурна, но за смяна, без да има посочена функция "пица", има всички по-горе описани функции за режим на работа. Не ми се иска на стари години да разучавам нови програми, или пък да има дефект, само майстори ми трябват, но ако има проблем с долния реотан, това означава отново демонтиране, ремонт, изнасяне, внасяне.... А празниците "чукат" на вратата.

# 869
  • София
Следя сега този казус защото също искам тази седмица да купя този модел фурна. Надявам се, че момчето няма опит все още и всичко да е наред, защото ако се окаже проблем с долното нагряване, вече си е проблем. Моята стара, работеща фурна, но за смяна, без да има посочена функция "пица", има всички по-горе описани функции за режим на работа. Не ми се иска на стари години да разучавам нови програми, или пък да има дефект, само майстори ми трябват, но ако има проблем с долния реотан, това означава отново демонтиране, ремонт, изнасяне, внасяне.... А празниците "чукат" на вратата.

Моделът няма проблем с нагряването, долният му реотан е 1100 вата, което за неговия обем е повече от достатъчно. Дори да се окаже, че в случая фурната има технически проблем, това не значи, че моделът не е добър.

Тази фурна много пъти е препоръчвана в темата, има и отзиви от собственички на такива фурни. Бош по принцип много рядко имат проблем с реотаните, а и в момента са с възможност за 5-годишна гаранция, така че това не би трябвало да ви притеснява.

Общи условия

Активация на акаунт