Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 8

• 32 768
  • 867
  •   3
Отговори
# 855
  • София
Пропуснах да питам дали на модел ФУРНА BOSCH HBG578EB3 могат да се разглобяват стъклата от вратата при желание допълнителна да се почистват?
Не помня дали в тази тема беше писано за някакъв вид предпазител преди контакта за предпазване на уредите от токов удар. Ако е тук моля за линк.

Мисля, че вече всички фурни за вграждане на пазара са с разглобяеми врати.

Устройството против токов удар е коментирано в темата за пералните, за фурна не става, защото то е само до 2000 вата.

Имам такова устройство на микровълновата, която при мен е вградена и съответно - скъпа. Предишната ми микровълнова изгоря точно при токов удар, заедно с телевизора, но с голямата фурна не съм имала проблеми.

Има друг вид устройства, които се поставят в таблото с бушоните, а не на контакта. Може да помислите за такова и да се консултирате с електротехник.

# 856
Аз имам устройство тип контакт, не в тази тема, в друга  си го чела..вероятно за пералните беше, не помня вече, от там го знам и аз...има звуков сигнал и изключва ако засече...но не мога да ти дам линк за жалост...довечера ще го проверя какво точно беше...моето е на контакта на пералнята сложено.

# 857
Пропуснах да питам дали на модел ФУРНА BOSCH HBG578EB3 могат да се разглобяват стъклата от вратата при желание допълнителна да се почистват?
Не помня дали в тази тема беше писано за някакъв вид предпазител преди контакта за предпазване на уредите от токов удар. Ако е тук моля за линк.
Заповядай (точно този вид е за бяла техника):
https://sono.bg/predpaziteli/kombinirana-gramozashtita-s-avtomat … yuchvatel-wp230-w

# 858
Може ли да се включи в предпазителя разклонител? За да се предпазят 2-3 уреда, примерно микровълнова и плот.

# 859
Може ли да се включи в предпазителя разклонител? За да се предпазят 2-3 уреда, примерно микровълнова и плот.

Зависи калко ампера са общо уредите, които ще включваш и каква мощност имат.
То си е написано:
Основни технически данни:  Работно напрежение ~187 - 253V;  Максимален ток 12А;  Максимална  мощност на включените уреди 2760W; Защитен интервал преди повторно включване >125сек.,  IP20 – за ползване в сухи, закрити помещения.

Най-подходящ е за перални, сушилни, микровълнови, абсорбатори, хладилници.
Ако го използвашм за много уреди, то те трябва да са ТВ и Аудио техника накуп в разклонител. За лазерни принтери-не!

Последна редакция: пт, 21 ное 2025, 22:51 от petiaivanov

# 860
Ама как плот (около 7 киловата за четворка) в разклонител с още нещо? То и такива защити няма.

# 861
  • София

В такъв случай си слагате в таблото с бушоните защита за целия кръг или дори за цялата инсталация:
https://www.se.com/bg/bg/product-range/7556-acti-9-ic60/?parent- … B8%D0%B5#products

Разклонителите не са съвместими с техника с голяма мощност, а мощността на Соното не е достатъчна за посочената фурна, която е 3,5 киловата.

# 862
Имам проблем. Вградена фурна на Бош, модел https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BF154BS0/p/703309  , монтирана в началото на октомври, не изпича отдолу добре ястията. Синът ми трябва да се справя сам, сега се учи да готви, единственото ястие, което приготвя е пилешко филе със фикс на Маги - пиле четири сирена. Казва отгоре се изпича, ставало леко кафяво, отдолу месото стои сурово. Какво да предприема, не съм там да видя как пече, но на квартирата преди с друга печка си готвеше и няма проблем. Възможно ли е фурната да има проблем с долното изпичане?

# 863
Имам проблем. Вградена фурна на Бош, модел https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … BF154BS0/p/703309  , монтирана в началото на октомври, не изпича отдолу добре ястията. Синът ми трябва да се справя сам, сега се учи да готви, единственото ястие, което приготвя е пилешко филе със фикс на Маги - пиле четири сирена. Казва отгоре се изпича, ставало леко кафяво, отдолу месото стои сурово. Какво да предприема, не съм там да видя как пече, но на квартирата преди с друга печка си готвеше и няма проблем. Възможно ли е фурната да има проблем с долното изпичане?

Моята е друг модел, но надали в основните режими на печене има съществени разлики. Кажи на какъв режим пече, на коя скара и на каква температура. Принципно с всяка нова фурна се иска малко сработване, макар че при мен и с двете не се наложи.

# 864
Сподели, че пече на горен и долен реотан, на 200 градуса, тъй като така пишело на опаковката от фикса на Маги, на предпоследния ред е сложена скарата. Явно ще трябва да отида и аз да видя какви ги върши, преди да търся техник.

# 865
Да не е пуснал грила..

# 866
Сподели, че пече на горен и долен реотан, на 200 градуса, тъй като така пишело на опаковката от фикса на Маги, на предпоследния ред е сложена скарата. Явно ще трябва да отида и аз да видя какви ги върши, преди да търся техник.
Да ти снима включена фурната да видиш кой режим е. И предпоследна скара, ако броим отдолу нагоре, е твърде високо за този режим. Да пече евентуално на грил с вентилатор, ако месото е на малки късове и при този режим да намали температурата на 170 напр. Режим горно и долно нагряване не е точно за такъв тип ястия. Да си види и препоръките в книжката.

# 867
  • София

Всяка фурна готви различно, нормално е да има разлики в готвенето. Фурните Бош имат по-силен горен реотан, отколкото някои други марки, така че бих му предложила да свали тавата по-ниско, на ниво №2.

Ако пак му се запича бързо, може да пробва с друг режим, примерно с горещ въздух докато се сготви, а накрая ако иска да запече с грил + горещ въздух. Може да опита и с режим „пица“ - това е долен реотан + горещ въздух. Трети вариант е да го покрие с фолио.

Също така, бих му предложила да провери дали долното награвяне работи - на студена фурна да включи съответния режим и да нагласи температура и след няколко минути да види дали дъното се е загряло.

Общи условия

Активация на акаунт