Забременели след инвитро - тема 55

• 15 254
  • 254
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, момичета! Бременна съм в 13г.с. и искам да попитам нещо. Репродуктивния ми доктор ми даде схема за спиране на утрогестан до 13-та седмица обаче следящия ме доктор не ми го спря и ми включи аспирин акард. Досега всичко върви нормално не съм имала нито болки нито кървене, а следващия ми преглед е в 17г.с дотогава ще ги приемам със сигурност. Дали има някоя от вас със същите лекарства и да не са и ги спряли или заради акарда се презастрахова да няма кървене и затова не ми го спря?

# 16
Здравейте, момичета! Бременна съм в 13г.с. и искам да попитам нещо. Репродуктивния ми доктор ми даде схема за спиране на утрогестан до 13-та седмица обаче следящия ме доктор не ми го спря и ми включи аспирин акард. Досега всичко върви нормално не съм имала нито болки нито кървене, а следващия ми преглед е в 17г.с дотогава ще ги приемам със сигурност. Дали има някоя от вас със същите лекарства и да не са и ги спряли или заради акарда се презастрахова да няма кървене и затова не ми го спря?

Дидка, аз утре влизам в 14 гс и все още съм на Утрогестан и Пролутекс. Не приемам аспирин, но слагам Фраксипарин. Имах схема от репродуктивния за спиране на Пролутекс след пулс и на Утрогестан от 12 гс мисля, но следящия ми държеше на по-дългия прием на Пролутекс до 13-14 гс, а Утрогестана поне до 18-19, ако не и по-нататък. Като правих феталната морфология пък, лекарката, която ме гледа, каза, че ако тя ме следи, би ми оставила Утрогестан по 2 вечер чак до 34 седмица, даже го написа в протокола. Така че не се притеснявай от продължителния прием на прогестерон, някои си карат цяла бременност така. По думите на АГ, той държи матката спокойна и предпазва от ранни (в случая даже късни) спонтанни аборти.
Лека бременност до финал и много спокойствие ти пожелавам!

# 17
  • Варна
Здравейте,не знам дали тук е мястото ..но след инвитро процедура..началото на месеца се роди нашето момче
забелязах,че кърмата ми намаля рязко..това дали е нормално ?

# 18
Инвитрото няма нищо общо с кърменето, по-скоро виж някоя тема за кърмачета конкретно, мисля, че там ще получиш повече помощ и информация.

# 19
  • Благоевград
Така написано не се разбира дали миналия месец сте правила инвитро, докато кърмите или миналият месец се е родило детето Ви.
Във форума има много хубави теми за кърменето, където можете да получите помощ. Може да попитате и консултант по кърмене. Успех!

# 20
  • Варна
Така написано не се разбира дали миналия месец сте правила инвитро, докато кърмите или миналият месец се е родило детето Ви.
Във форума има много хубави теми за кърменето, където можете да получите помощ. Може да попитате и консултант по кърмене. Успех!

Трансфера ми беше на 23.03
Може ли линкове,защото аз нищо не намирам

# 21
Здравейте,не знам дали тук е мястото ..но след инвитро процедура..началото на месеца се роди нашето момче
забелязах,че кърмата ми намаля рязко..това дали е нормално ?

Намери една  група във вайбър - Животът с кърмено бебе, можеш да задаваш въпроси, ще ти отговорят.

Има и теми тук - Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 37, просто напиши в търсачката кърмене и ще ти излязат много или в случая тази.

# 22
  • София
"Всичко за кърменето" - фейсбук група, в която отговарят консултанти по кърмене. За мен е най-добрата.

# 23
Здравейте момичета, за много години! Можете ли да ми препоръчате АГ за следене на бременността, работещ по здравна каса в София? За платен прием съм се насочила към д-р Дойчиновски, но ми се иска да се запиша при някой за ЖК. Благодаря!!!

# 24
  • София
Наташинка, прилагам линк към вайбър група за бременни, "Бременната АЗ 🤰" - https://invite.viber.com/?g2=AQAew79DR9rGfFG4kC%2BKIQsBY2ey6W0vZ … 23QLJgPIa750D2SLz
Попитай там. Simple Smile Има много членове.

# 25
Здравейте момичета, за много години! Можете ли да ми препоръчате АГ за следене на бременността, работещ по здравна каса в София? За платен прием съм се насочила към д-р Дойчиновски, но ми се иска да се запиша при някой за ЖК. Благодаря!!!

Бих препоръчала д-р Латина Кожухарова. Тя изражда в Шейново, но практиката и по здравна каса е към люлин мед. Има и кабинет до НДК. Ехографиите са кратки, но не се сърди, ако не искате да ви изражда или разбере за другия лекар. Винаги е усмихната и предразполага пациентите. Трябва да и се напомня, ако искате например измерване на дължината на шийката. Не е перфектния лекар, но поне не е намусена и сърдита на живота като много други.

# 26
Здравейте, никъде не намерих тема за бременни с хипофункция....
На Л-Тироксин 50 съм. Всеки месец Т4 пада, а сега е под долна граница....Няма как да отида при Начев в София, защото съм от Бургас. Беше казал, че може да се наложи да се вдигне дозата на 75, но исках да чуя и за други случаи като моя.

Намерих една таблица, но не ми се струват добре тези стойности.

# 27
Здравейте! Нормално ли е на 11 ден от МЦ след прием на Естрофем- за първи месец, лигавицата ми да е същата, каквато и предходния месец без Естрофем? Т.е да не е подействал ни най-малко?

# 28
Здравейте Simple Smile разглеждах част от по-старите теми, но не открих отговор (много е вероятно да съм пропуснала) Въпросът ми е кога сте спрели приемът на Естрофем и на Програф?
Инвитрото правихме в Турция и от там бяха казали, че се спират при пулс, но тук при прегледа ми казаха да продължа да ги пия.

# 29
Здравейте Simple Smile разглеждах част от по-старите теми, но не открих отговор (много е вероятно да съм пропуснала) Въпросът ми е кога сте спрели приемът на Естрофем и на Програф?
Инвитрото правихме в Турция и от там бяха казали, че се спират при пулс, но тук при прегледа ми казаха да продължа да ги пия.

Програф не съм вземала, бях на Преднизолон Кортико и Естрофем, и двете ги спрях по схема след като чухме пулс.

Общи условия

Активация на акаунт