Забременели след инвитро - тема 55

• 17 212
  • 293
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, дами. Не съм инвитро, но разбрах, че често се изписвал Преднизолон при инвитро бебета. Моя случай е друг и ми е предписан поради усложнена предишна бременност. Всъщност с какво подпомага бремеността? Колко време го пиехте? Имаше ли някакви проблеми заради приема му? Притесняват ме противопоказанията при бременни и ме е страх да го запачна...

# 286
И аз го пия от два месеца . Пия го при всеки трансфер . Изписват го при завишени НК клетки ,имунологични проблеми ,при няколко неуспешни бременности ,за намаляване на възпалителни процеси в ендометриума …

# 287
  • Sofia
Както е писала Пати, най-често при възпалителни процеси и автоимунни заболявания. При инвитро се ползва за намаляне на системните възпаления и изкарване на яйцеклетки с по-хубаво качество или преди/по време на трансфер за подпомагане на имплантацията.

# 288
Благодаря за отговорите момичета, но моя въпрос е за прием на Преднизолон ПО време на бременност. До коя гестационна седмица се пие и какъв е ефекта му за самата бременност, с какво я подпомага? Вреди ли на бебета в начална бременност?
Явно при инвитро се изписва стандартно преди трансфер, а след забременяване някой пил ли го е?

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 22:31 от Анонимен

# 289
Аз продължавам да го пия в 5 г седмица + 4 дни съм

Благодаря за отговорите момичета, но моя въпрос е за прием на Преднизолон ПО време на бременност. До коя гестационна седмица се пие и какъв е ефекта му за самата бременност, с какво я подпомага?
Явно при инвитро се изписва стандартно преди трансфер, а след забременяване някой пил ли го е?

# 290
  • Sofia
Както сме писали функцията е противовъзпалителна във всички случаи. Ако имаш автоимунно заболяване, алергия, системно възпаление, високо CRP или други възпалителни маркери ще ти го изпишат за да намалят възпалението и вероятно да не направиш аборт. Това най-точно ще ти обясни лекаря, който ти го е изписал.

# 291
Преднизолона при инвитро се започва след трансфер и се продължава доста след положителния тест. До кога се приема е много индивидуално. Аз го спрях около 15г.с.

# 292
Пила съм и аз преднизолон до 7-8ма гс, в моя случай беше поради това, че бях с ДЯ, чувала съм, че и при повишени нк клетки може да се дава, в доста протоколи за трансфер съм чувала, че се включва

# 293
Аз го започвам месец преди трансфера ,така че е индивидуално

Преднизолона при инвитро се започва след трансфер и се продължава доста след положителния тест. До кога се приема е много индивидуално. Аз го спрях около 15г.с.

Общи условия

Активация на акаунт