Забременели след инвитро - тема 55

• 21 654
  • 378
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, дами. Не съм инвитро, но разбрах, че често се изписвал Преднизолон при инвитро бебета. Моя случай е друг и ми е предписан поради усложнена предишна бременност. Всъщност с какво подпомага бремеността? Колко време го пиехте? Имаше ли някакви проблеми заради приема му? Притесняват ме противопоказанията при бременни и ме е страх да го запачна...

# 286
И аз го пия от два месеца . Пия го при всеки трансфер . Изписват го при завишени НК клетки ,имунологични проблеми ,при няколко неуспешни бременности ,за намаляване на възпалителни процеси в ендометриума …

# 287
  • Sofia
Както е писала Пати, най-често при възпалителни процеси и автоимунни заболявания. При инвитро се ползва за намаляне на системните възпаления и изкарване на яйцеклетки с по-хубаво качество или преди/по време на трансфер за подпомагане на имплантацията.

# 288
Благодаря за отговорите момичета, но моя въпрос е за прием на Преднизолон ПО време на бременност. До коя гестационна седмица се пие и какъв е ефекта му за самата бременност, с какво я подпомага? Вреди ли на бебета в начална бременност?
Явно при инвитро се изписва стандартно преди трансфер, а след забременяване някой пил ли го е?

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 22:31 от Анонимен

# 289
Аз продължавам да го пия в 5 г седмица + 4 дни съм

Благодаря за отговорите момичета, но моя въпрос е за прием на Преднизолон ПО време на бременност. До коя гестационна седмица се пие и какъв е ефекта му за самата бременност, с какво я подпомага?
Явно при инвитро се изписва стандартно преди трансфер, а след забременяване някой пил ли го е?

# 290
  • Sofia
Както сме писали функцията е противовъзпалителна във всички случаи. Ако имаш автоимунно заболяване, алергия, системно възпаление, високо CRP или други възпалителни маркери ще ти го изпишат за да намалят възпалението и вероятно да не направиш аборт. Това най-точно ще ти обясни лекаря, който ти го е изписал.

# 291
Преднизолона при инвитро се започва след трансфер и се продължава доста след положителния тест. До кога се приема е много индивидуално. Аз го спрях около 15г.с.

# 292
Пила съм и аз преднизолон до 7-8ма гс, в моя случай беше поради това, че бях с ДЯ, чувала съм, че и при повишени нк клетки може да се дава, в доста протоколи за трансфер съм чувала, че се включва

# 293
Аз го започвам месец преди трансфера ,така че е индивидуално

Преднизолона при инвитро се започва след трансфер и се продължава доста след положителния тест. До кога се приема е много индивидуално. Аз го спрях около 15г.с.

# 294
Как се смятат седмиците при ин витро ?
Последна менструация ми се води 14.10,трансфер на три дневно ембрионче 28.10 ,сега мисля че се водя 7 г с  2 дни точно . Значи 30 декември влизам в 11 г с нали така ? И  ранната фетална и биохимичния трябва да са след 30 декември според моите изчисления ? А ако реша за НИПТ преди тях или след това ?

# 295
Как се смятат седмиците при ин витро ?
Последна менструация ми се води 14.10,трансфер на три дневно ембрионче 28.10 ,сега мисля че се водя 7 г с  2 дни точно . Значи 30 декември влизам в 11 г с нали така ? И  ранната фетална и биохимичния трябва да са след 30 декември според моите изчисления ? А ако реша за НИПТ преди тях или след това ?

При мен първоначално смятаха от деня на трансфера като изваждаха колко дневно е ембриончето, но дори сега (в 22-ра съм) има разминавания между изчисленията в приложенията, както и при следящия ми, тъй като той пък гледа последната менструация, а не трансфера. Но мисля, че ти по-рано ще влезеш в 11та гс, не съм сигурна, другите момичета да кажат. За мен беше най-лесно да си изчислявам седмиците по ехографските снимки. Първата ми фетална беше 13+2, същия ден ми бяха пуснали и биохимичния. НИПТ правих в 11+1, като реално него може да си направиш след 10-та седмица още, но препоръчват по-скоро да е между 11 и 12, за да може, ако излезе някакъв проблем да има време за реакция.

# 296
При инвитро е възможно най-точно пресмятане. Вижте с due date calculator ivf онлайн и той ще ви даде датата и съответно седмицата. Аз на база тази сметка си промених датата на ПРМ, която казвам на докторите, за да се водя навсякъде правилно. Размерите от ехографите вече се сравняват с това, за да знаете как върви бебето. НИПТ - посъветвайте се с доктора, но най-рано 9-10г.с.

# 297
+1 към горното, използвай някой онлайн калкулатор за датата на термина.

За пренаталния тест, оптималният прозорец е между 10 и 14 седмица. Аз ги правих в 11-12 седмица.

# 298
Момичета, днес ми е десети ден след трансфер и трябваше днес да пусна тест. Отрицателен е засега, но все още имам някаква надежда, че е рано да покаже. Ще пробвам пак след 2 дни. От сутринта имам леко кафеникаво зацапване, което се надявах да е свързано с имплантация, но четох, че може да е и от прогестерона.

# 299
За жалост ,щом на 10 ден е отрицателен ,няма как да се промени

Момичета, днес ми е десети ден след трансфер и трябваше днес да пусна тест. Отрицателен е засега, но все още имам някаква надежда, че е рано да покаже. Ще пробвам пак след 2 дни. От сутринта имам леко кафеникаво зацапване, което се надявах да е свързано с имплантация, но четох, че може да е и от прогестерона.

Общи условия

Активация на акаунт