Проблем със съседка

• 3 947
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Тук всеки ще ти каже нещо от личен опит и това не виждам как ще реши конкретно вашата ситуация.
Според мен вие със сигурност вдигате повече шум от предполаганото. Живяла съм под семейство с две деца - най-най-гадното време. Те сигурно също са мислили, че са в рамките на нормалното, но за мен е било тормоз.

Тя ви го връща като пуска телевизор. Вие сте принудени да слушате БНТ, тя е принудена да слуша вас. Нямате особено полезен ход.

Това с надрасканата кола как го доказахте, че е тя? Че ми се струва прекалено малко.

# 16
Тук всеки ще ти каже нещо от личен опит и това не виждам как ще реши конкретно вашата ситуация.
Според мен вие със сигурност вдигате повече шум от предполаганото. Живяла съм под семейство с две деца - най-най-гадното време. Те сигурно също са мислили, че са в рамките на нормалното, но за мен е било тормоз.

Тя ви го връща като пуска телевизор. Вие сте принудени да слушате БНТ, тя е принудена да слуша вас. Нямате особено полезен ход.

Това с надрасканата кола как го доказахте, че е тя? Че ми се струва прекалено малко.

Разбирам, че може да ѝ е неприятно, но тя прави същото, дори когато наистина не се вдига шум. Опитвала съм се да се съобразя възможно най-много, но забелязах, че просто няма смисъл!
А и за какво ми го връща точно - май само за това, че се намирам в апартамента над нейния.

# 17
  • Melmak
Ами връща го, защото щом вие тичате като хуни (примерно) тя може да си усили телевизора. Не виждам кое е нелогичното.

# 18
Самата вие сте написала - Имаме две малко деца, които вдигат повече шум, но в допустими граници.
А също и че в началото сте се опитвали да се съобразявате, но после сте спрели.

Е, жената просто ви е приложила вашето лекарство. Какво толкова странно има. За мен няма да ви се реши проблема, така ще я карате. Вие сте шумно семейство, тя пък има право вкъщи да не се чувства като на детска площадка.

# 19
Вижте, вижте … не я навиквайте жената. Съседката определено има ниско ниво на търпимост. Децата са ясни. Истината е, че не може да ги накараш да стоят цял ден и да оцветяват. В европейските държави има изключения и се счита, че шумът от деца не е “шум”. Ако съседката си усилва телевизора и в тихите часове това си е на пук.

# 20
Сменете жилището.
Под наем сте това ви е варианта и си търсете етаж 1.
Решение винаги има.

# 21
  • София
Нали сте под наем? Полека лека търсете друго жилище.

# 22
Съседката усилва ТВ, за да не чува вашия шум. Непрекъснатият шум над главата може да влуди човек. А ако е възрастна и има и здравословни проблеми - главоболие, кръвно шумът е още по-нетърпим. А и като й е шумно не може и да си поспи през деня.
По-добре се срещнете, поговорете, взаимно се договорете да сте по-разбиращи една друга. Сигурна съм, че ако вие се постараете да намалите шума и тя няма да реагира с увеличаване на ТВ.

# 23
  • По света и у нас
Мисля, че ако тя ви тероризира чак толкова е добре да се преместите. Какъв е смисъла, опитали сте всичко, а тя е от кукувиците.

# 24
Според мен, да живее над вас, над главите ви, семейство с две деца, си е чиста проба наказание и мъчение и то от най-жестоките мъчения които могат да съществуват. Под нас имаме семейство с две деца, то са викове, крясъци, бягане, топуркане, гонитби, смях, рев и всички екстри от битието на две деца затворени в едно ограничено пространство. Ако бяха над нас, сигурно щях да си продам апартамента. Няма такова нещо като нормален шум от деца, особено пък от две деца. Пак казвам, няма по-голям ужас от това, човек да живее под семейство с две деца.

# 25
Дърво - отиваш на последен етаж. Децата порастват, не са вечно малки и не са по цял ден затворени вкъщи. Шумът от деца е в определен диапазон в денонощието, обикновено 2 - 3 часа вечер след 18-19 часа до 21-22 докато си легнат. А моите лягаха в 20:00, ама комшийката под нас обвиняваше тях, а шумът, който чуваше беше от детето и кучето над нас.

# 26
С две деца няма как да не сте шумни. А тази явно е с твърде изострен слух. Като иска да ѝ е тихо 24/7, да ходи да живее в гората с мечките. Аз на ваше място бих започнала да се оплаквам, че и тя шуми - напр. случаите с телевизора. Но тази доста ми намирисва на откачена стара мома или някакъв друг тип изтрещяване да има, а с такива е ад да си в съседство.

# 27
  • София
Е, жената просто ви е приложила вашето лекарство. Какво толкова странно има. За мен няма да ви се реши проблема, така ще я карате. Вие сте шумно семейство, тя пък има право вкъщи да не се чувства като на детска площадка.

Приложила вашето лекарство? Лекарства трябва да взима съседката! Ако семейството нарушава обществения ред и вдига шум в часовете за почивка - добре, но пускане на телевизори, радиа, гостуващи оркестри и филхармонии ако това не е така си е чист тормоз. Аман от невротици и възпалени кукумицини. А да дишат децата извън детските площадки и определените за това места, където да не пречат на никого може ли? На който му се живее в пълна тишина, да чува само щурчета и пърхане на криле от пеперуди да ходи да живее в гората! Избора от запустели села е огромен!

# 28
  • Melmak
Не знам защо се смята, че като имаш деца не бива да спазваш някакви правила и нормални нива на шум?

Понеже ние сме на първи етаж. Продадоха апартамента над нас и вече описах какво се случва. Тя съседката си не е в час да ругае 2 годишно и да го обижда. Но над нас е все едно кон живее. Сега да си продадем апартамента или да го бартеросаме за някой на последен етаж??? Понеже една селянка не знае как да се държи и как да говори на нормален тон.

Оня ден беше поканила и приятелка, станахме свидетели на целия им разговор, не знам майки на малки деца как псуват толкова. Мъж така да ругае не съм чула.. и като сложим децата да пищят и цвърчат… ето! Ми не съм длъжна да търпя това.

# 29

Приложила вашето лекарство? Лекарства трябва да взима съседката! Ако семейството нарушава обществения ред и вдига шум в часовете за почивка - добре, но пускане на телевизори, радиа, гостуващи оркестри и филхармонии ако това не е така си е чист тормоз. Аман от невротици и възпалени кукумицини. А да дишат децата извън детските площадки и определените за това места, където да не пречат на никого може ли? На който му се живее в пълна тишина, да чува само щурчета и пърхане на криле от пеперуди да ходи да живее в гората! Избора от запустели села е огромен!
Лелее, колко препинателни знаци - то възклицателни, то въпросителни... много драматично.
Няма нужда семейството да нарушава обществения ред, за да е шумно. Всъщност мястото в гората е точно на хората, които не разбират, че съвместното живеене каквото е жилищната кооперация, означава озаптяване на първичните инстинкти.
Нормално е при малки деца да има по-бурни и шумни моменти, това всеки би го разбрал. Но ако всяка вечер циркът се вихри с пълна сила, какво да направят съседите? Лично аз смятам, че децата не са виновни, а просто на родителите не им се занимава и ги оставят да вилнеят.

Общи условия

Активация на акаунт