Не ме приема напълно!

• 5 245
  • 126
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Авторке, закривай. Човекът има проблем с това, че имаш дете. Масов предрасъдък за жалост.
Как стигаме до този извод? По-скоро не е луд по нея и толкова. Мъжете, за разлика от жените, много лесно приемат децата на половинките от предишен брак, стига да са влюбени в жената. Примери бол.

# 61
За мъж-ерген да поеме отговорност за две деца не е лесно. Става дума за пари, по-голямо жилище, изцяло пропускане на "меден месец", решаване на въпроси с местене, щом са в два града. Направо трябва да се бухне в дълбокото с дете-тийн и дете на 5 (ако правилно съм изчислила от другите постове на авторката). Че се случва - случва се, но тук - дали? Смутолевя нещо колкото да продължат удобните отношения.

А авторката дори пред себе си не признава какво иска. Нямало да се мести, не търсела баща, а какво търси? Като я запознае с майка си и със сестра си, по-добре ли ще стане, нещо ново ще се случи ли реално?

# 62
Авторката има две деца, обаче ту едното не го брои, на 5 години, щото било малко и неразделна част от нея, ту другото, на 16, щото вече било голямо.
Явно много й се иска да се омъжи отново. Разбирам я, млада е, още няма 35.
Моят съвет е да се ориентира към разведени мъже с вече поотраснали деца.
Авторке, ако отидеш в другия град с двете деца и този мъж поиска трето, какво правиш?
А ако нещата не потръгнат между вас, ще се справиш ли сама с три деца?

# 63
  • Обран бостан ;)
Авторке, закривай. Човекът има проблем с това, че имаш дете. Масов предрасъдък за жалост.

Въпросния предразсъдък ще е по-голяма рядкост, ако жените влагаха повече разсъдък при избор на партньор Wink

# 64
  • София
По принцип не говори добре за една жена да не "брои" някое от децата, защото... нещо си.
Ами ако му е казала, че има едно дете, а изведнъж му е сервирала, че са две?

# 65
Здравейте! Аз съм разведена с дете.Имам връзка от около половин година с мъж, които няма деца. Живеем в различни градове. Той идва вкъщи, аз също от време на време ходя при него. Но не е готов да ме интегрира в неговия свят, да ме запознае с приятели и семейство или да отида при него с детето. Когато питам за подобни неща, той казва има време. Иначе вероятно се чувства добре, идвайки в дома ми, напълно приет. Заслужава ли си да чакам да му дойде времето? Чувствам се малко унизена, в началото казваше, че няма предразсъдъци и проблем с това, че имам дете. Сега виждам, че не е съвсем така, особено на негова територия..
Вк11, изглежда, че не е готов да се обвърже и да се заеме с отглежданто на две деца. Виж, ако децата са големи или ако той няма планове за собствени деца (например ако не може да има деца), тогава ще е друго.

А в момента той може би е на 35-40 години и гони, дето се вика, последния влак да си има и той негово дете. Ако ти се навиеш да родиш трето, децата стават три. Това не е за всеки и ти го разбираш.

Според мен, вариантът да се забавлявате заедно остава реалистичният. А по-нататъшно развитие... кой знае. Може пък той да се реши някой ден, ако наистина много те харесва и не вижда по-подходяща за себе си.

# 66
  • София
По принцип не говори добре за една жена да не "брои" някое от децата, защото... нещо си.
Никак!

# 67
Ми то едното вече не суче, за кво да го брои. Grinning

Авторке, нищо общо няма с това, че си с дете. Достатъчно неомъжвани и бездетни жени има, които също биват крити от гаджетата си от разстояние. Тъй че не мисля, че това е проблемът. За влюбен мъж жена с дете е просто обстоятелство, за невлюбен мъж е табу, пречка, багаж, товар, тайна.

Че те крие, крие те. Може и да изчаква да види как ще се развие връзката. Ама фактът, че не е словоохотлив и мълчи като пън, е по-голям проблем.

Между другото този мъж приятели няма ли? Не вярвам чак толкова да се изложи пред тях, че ходи със секси мамче. Тук има нещо друго - или е саможив психар, или е обвързан, или нещо друго.

# 68
Помисли си за какво ти е този мъж.

# 69
Казала съм всичко и съм била искрена, все пак се познават, идва в дома ми.

# 70
По принцип може и по друга причина да я крие, но поне от това, което аз съм видяла и чула, свободните мъже без деца  в много случаи възприемат за минус това жената да има дете. Не всички, разбира се. Да не говорим, че шанса бъдещата евентуално свекърва да е против, е много голям (там вече говорим за поколение с по-консервативни разбирания).

Че не е я иска достатъчно съм съгласна, иначе нищо от нещата до тук нямаше да е проблем.

# 71
Аз до някъде го приемам този предразсъдък . Спомням си на една сватба един мой трети братовчед жена му е разведена с дете от друг мъж и детето се беше качило на масата.Той му каза нещо от рода да слезе от масата. Момчето веднага му отговори стреснато :_,,Ти не си ми баща "!!!!......пролича си че му стана гадно.Наскоро си ходих до село и го видях въпросното дете ,вече голямо .Питах го как е ?И ,като се започна една.Оня ,на майка ми това , онова.А ,пъстроока му го гледаше.Плати за университета му ,кола му е взел.Такива връзки са много натоварващи и не разбирам !Как разведен/а се захващат с не разведен/а или обратното.

# 72
Аз до някъде го приемам този предразсъдък . Спомням си на една сватба един мой трети братовчед жена му е разведена с дете от друг мъж и детето се беше качило на масата.Той му каза нещо от рода да слезе от масата. Момчето веднага му отговори стреснато :_,,Ти не си ми баща "!!!!......пролича си че му стана гадно.Наскоро си ходих до село и го видях въпросното дете ,вече голямо .Питах го как е ?И ,като се започна една.Оня ,на майка ми това , онова.А ,пъстроока му го гледаше.Плати за университета му ,кола му е взел.Такива връзки са много натоварващи и не разбирам !Как разведен/а се захващат с не разведен/а или обратното.

И на български, и на английски, и на повечето езици, препинателният знак се поставя непосредствено до думата, а СЛЕД него се оставя интервал. Липсата на интервали, излишните интервали, или поставянето на интервала преди препинателния знак, правят текста трудно четим, и оставят впечатление, че авторът е неграмотен, с разпиляна мисъл и няма да каже нищо съществено.

По-добре напишете две смислени и добре оформени изречения, отколкото десет неправилно написани.
А "пъстроока" го отнасям директно в темата със смешките Smiley

Последна редакция: ср, 11 дек 2024, 14:31 от BernardaM.

# 73
100 пъти написа браГ, ама не си признава, че е неграмотна. С английския се бъркала.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 74
Авторке, защо се представяш като разведена с дете, след като си с две?
За мен, толкова отчаяно звучиш да си намериш мъж, че дори си готова да игнорираш и прикриеш факта, че имаш 2 деца, а не едно, понеже знаеш, че става много по-сложно някой да се обвърже сериозно с теб..

Общи условия

Активация на акаунт