Тренировки в домашни условия - 122

• 45 648
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
И аз съм за структурирана програма от опитен треньор. Аз само така мога да тренирам - да си имам подредени тренировките, да знам, че ще изостана ако не ги направя, и да са ми включени така и всички части от тялото. Ако трябва сама да си правя каквото искам и почвам да изпускам, да се щадя, да изпускам по-омразните ми и накрая нищо не става.

# 271
  • Sofia
Момичета, здравейте! Тренирам аз вкъщи с Каролинката, понякоха пилатес Move with Nicole.
Ползвате ли протеин на прах?
Взимах си доста време OPTIMUM NUTRITION 100% Whey Gold Standard, но много се подувам от него и искам да пробвам нещо друго.
Иначе само на мотивация - трудна работа, трябва си дисциплина Simple Smile

# 272
Здравейте! Какви упражнения са подходящи след секцио и колко често може да се тренира? 3 месеца са минали от операцията. Имам малко коремче, бедрата са ми в повече също, ако имате някакви препоръки бих се радвала да споделите. 💙

# 273
Отчитам ден 13 от 5.0 на Хедър, меткон и спринт. Меткон ми станаха любимите тренировки,мисля тази година да направя и 3.0 на Хедър, там почти всички тренировки са меткон.
Ella  аз пия чист Whey protein, без никакви други съставки. Има вкус на сухо мляко от комунизма Joy Като го смеся с кефир или с домашно кисело мляко е много приятен.
За след секцио нямам съвети, не ми се е налагало. Сигурна съм, че другите момичета ще се включат.

# 274
Аз бях три дена на ски ,слава богу безаварийно...менискуса издържа💪😜
Нямам търпение да се прибера и да продължа с тренировките.

# 275
Аз пак съм след почти 10 дни пауза и сигурно пак ще имам мускулна треска, въпреки че почнах леко с 20-ина минути пудовка с Райнер от ps fit. Не знам какво им става на треньорите. Напълно разбирам хората, които предпочитат тренировки без говор. Райнер е толкова изтрещял(аз помня някои негови тренировки преди пандемията), че в сравнение с него шон е почти като професор по философия.

# 276

https://www.foundmyfitness.com/about-dr-rhonda-patrick

17/99 Kirra Beach Endurance Ride + Elliptical Sky Pond Tempo Jog 30 min
18/22 Rowing Lake Avis Power, Endurance and Rate Combo + Kola Track Interval Ride 30 min
19/99 Rowing Lake Bled Up-down Rows
20/99 Northern Rivers Rail Trail Speedway Ride + Rowing Lake Bled Pressure Pyramids

Изхитрих се да греба със накитник (китката е статична), почти не ме боли вече, само нощем. Тези 20 минутни гребни тренировки с тренер, който те юрка безжалостно могат да бъдат по-изцеждащи от 40 или дори 60 мин лежерно гребане със сериалче. За днес планирам кънки на лед с приятелка, пак ще ми мърмори, че я тормозя да кара бързо и не може да говори и кара едновременно Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 15:13 от Agent Provocateur

# 277
Продължавам от там където спрях с Хедър -трета седмица ,втора тренировка -горна част -много приятна тренировка -не усетих кога мина.
Отивам сега  в гората на мини преход .

# 278
Някой от вас ползва ли и имате ли отзив за изпотяващите спортни сетове тип -
Sauna Suit /Sweat. Интересува  ме за кардио тренировка тип пътека, бързо ходене, бягане с  цел  подпомагане отслабването.

# 279
Sauna Suit /Sweat. Интересува  ме за кардио тренировка тип пътека, бързо ходене, бягане с  цел  подпомагане отслабването.
Имам изпотяващ колан и какво да кажа - единственият видим ефект е, че се изринах. Убедих се, че единственият номер при отслабването е режим на хранене. Физическата активност е необходимо допълнение.

# 280
Отчитам се за миналата седмица Simple Smile
Доволна съм.
5/7 дни с Памела Рийф - упражнения за корем, дупе, леко кардио, пилатес, йога. Има програма за Beginners по 30 мин на ден.
Ще вляза в час и минавам към по-сериозните упражнения.

# 281
Отчитам за вчера ден 14 от 5.0 на Хедър, пилатес. Уж пилатесът е по-лежерен, но тези тренировки са ми по-голямо предизвикателство от меткон или чисти тежести. Та смятам да ги повторя като приключа програмата. Имам 5 тренировки миналата седмица, плюс стреч и йога, та съм доволна.
За днес почивка, като никога спах добре и се събудих чак в 5:30 Grinning
Много съм гладна откакто започнах тази програма, ще ми е интересно другите които я правят да кажат на тях как им се отразява на апетита.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 13:04 от Costa

# 282
Отчитам се за миналата седмица, домашен фитнес между дивана и бюрото през ден с продължителност от 45 до 90 мин в зависимост дали правя и стълбички в блока.

# 283
Sauna Suit /Sweat. Интересува  ме за кардио тренировка тип пътека, бързо ходене, бягане с  цел  подпомагане отслабването.
Мaya, временна загуба на вода не води до намаляване на подкожната мазнина (т.е. това отслабване, което ни прави да изглеждаме по-добре и прави видими мускулите ни). Въпреки това трикът е добре познат сред балерини/танцьори/фитнес състезателки. Но не ви трябва Sauna Suit - ролка домашно фолио + крем за целулит/мед/кафе/дрениращ лосион за тяло са достатъчни. Кожата ви ще изглежда по-стегната и тонизирана, а вие можете да изглеждате по-слаба без реално да сте намалили подкожната мазнина.

Подкрепям Фея, че (разумен) калориен дефицит е единственият начин за намаляване на телесните мазнини.

Много съм гладна откакто започнах тази програма, ще ми е интересно другите които я правят да кажат на тях как им се отразява на апетита.
Costa, аз винаги озверявам от глад като почна да правя силова програма. Едно, че по ген и природа съм си лакома (дори и по зодия Wink ), та неведнъж съм си опропастявала тренировъчните резултати със здраво ядене. Кел файда, че е здравословно и с подходящите пропорции на макросите, ако е твърде много като калораж.

Затова навремето си направих периодизация на тренировките  - мисля, че все още пазим този мой ферман в поста на първа страница. Накратко - късна есен +зимата, когато се яде повече - силови, но не само, за да кача мускулна маса, но с нея качвам и мазно, а като се запролети - почвам да намалявам тежките силови и да увеличавам кардиото за да чистя.
https://bg-mam.ma/p/1715697/48984789
Скрит текст:
Цитат на: Agent Provocateur

Октомври - Януари - празници и лошо време. Ясно е, че не е оптимално време за "отслабване" и стриктни режими. На принципа всяко зло за добро аз правя ударение на силови тренировки с тежести (и високи и ниски) и съзнателно се опитвам да държа % протеин доста висок, дори ако се налага да се купуват добавки, за да способства изграждането на екстра мускулна маса. Въглехидрати на мен са ми винаги необходими при тежко трениране, но подбирам добри комплексни такива (гречка, просо, боб, нахут, леща, киноа, сладък картоф); ако искам да ям сладко (прост въглехидрат) гледам да е непосредствено след тренировка и да не прекалявам с количеството. Мазнини си ям, но подбирам - авокадо, орехи, зехтин, бадеми... Опитвам се калориите да не надвишават твърде често 120-130% от тези за поддръжка на (моите) килограми - т.е. не си развалям празничните трапези, но се опитвам нещата да са под контрол. Разбира се, не винаги се получава, най-вече след 2 чаши вино силата на волята изчезва, та последната есен/зима си самозабраних пиенето вкъщи ако нямам гости и това се оказа учудващо добро решение.  Качването на няколко кг не го драматизирам, стига да съм тренирала редовно и яла умно!

Февруари - Юни - време за "чистене". Към тренировките с тежести добавям и кардио - и кратки високоинтензивни (рядко) и дълго монотонно кардио (често, успокоява ме!). Храната се опитвам да държа на 80-85% от нужните ми за поддръжка калории (т.е. дефицит, но не брутален!). Мазнини и въглехидрати почвам да ограничавам постепенно - първо падат бързите въглехидрати, после намалявам мазнините (но не ги елиминирам!), последно почвам да си контролирам и варирам сложните въглехидрати. Изкукуригвам от ядене на яйчни белтъци, обезмаслена извара, риба и пилешко. Меря порциите си на кантар и си броя маслините и бадемите. Това е периода в който MyFitnessPal апликацията ми става най-добър приятел и определено изглеждам като "вманиачена" на публиката. Очаквам много бавно и качествено "отслабване" = "топене на мазнини" в този период - под "много бавно" разбирайте 1-1.5 кг/МЕСЕЦ и то не всеки месец!

Юли-Септември - време за релакс, ядене на плодове на корем, лежерни тренировки - йога, пилатес, барни тренировки, малко кардио, но тежести в горещото не пипвам и няма сила, която да ме накара да правя високоинтензивно кардио тип Шон на температура над 18С в стаята. Каране на колела и кънки с децата, походи с приятели - ето такива прости неща. А, и много Просеко/Кава/какво да е бяло вино! Grinning Макроси не контролирам, но тотала на калориите го държа под око, т.е ако съм яла кроасан сутринта (щото насред френска пекарна е грях да не го изядеш) и сладолед следобед вечерям със салата без зехтин.

Ваканциите, особено по интересни дестинации, са особено деморализиращи и просто гледам да си подбирам най-доброто от предложенията и си позволявам да опитвам дори безобразията. Салата + немазен протеин до наяждане, за да не мога да прекаля с местните изкушения. Най-много ме препъва пиенето и то разни озахарени коктейлчета, които всеки барман пробутва. Хотели се избират по наличието на полуприличен фитнес

Горното работи за мен, НО не твърдя, че е единственият подход, нито че е оптимален за всеки.
...за мен лично психически е по-лесно да имам период/и на "сериозно затягане на колана" и периоди на "ям без да се втелясвам", защото издънките, които правя опитвайки се да съм 100% бетонна 100% от времето обезсмислят строгото ядене през останалата част от седмицата.

Разбира се, имам си и малките трикове за ситуации в които знам, че ще се преяжда и препива здраво - и изпразването на гликогеновите депа с диета + целеви интензивни тренировки преди голямо "застолье" и ИФ по 18 часа при 2-3-4 купона наредени в последователни дни. Понякога дори успявам изрядно да си спазя плановете, понякога животът се случва въпреки тях.

PS Също така да не се разбира "правя само силови тренировки" в фаза "качване на ММ" - няма такова нещо! Винаги има баланс и разнообразие, просто акцентът е или върху силови или върху кардио или върху нещо си там, но никога не са еднообразни тренировките в рамките на седмица/месец/макроцикъл.

PS И сега пак прочетете съветите на Боб Харпър в предишния абзац Satisfied

И пак от първия пост мнението на Ветрена за връзката между (една и съща) силова програма и храненето:
Цитат на: Vetrena в пн, 23 яну 2023, 09:18
... ако имаш предвид визия - всеки път IRON се отразява различно, в зависимост от хранителния режим и другата физическа активност. Първия път съчетах програмата с доста кардио и почти изряден режим - резултатът беше видимо повишена мускулна маса и добра дефиниция. Втория път беше с добър режим, но по-малко кардио и нямаше промяна във визията. Третия път - ядене на корем и умерено кардио - ами, направо си "бълкнах".

Ако говорим за сила, IRON е суперпрограма! Не просто всеки път вдигах по малко тежестите - наистина станах по-силна и издръжлива. Усещането е великолепно.

Но в крайна сметка като се травмираш по глупав начин като мен правиш това което можеш, вместо това, което си планирал!
21/99 Кънки на лед 90 мин + Интервално ходене 45 мин

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 16:04 от Agent Provocateur

# 284
Агент, много ти благодаря Blush Спомних си и двата поста, аз нали казах, че ви чета от 10 години Joy
Аз планирах лятото да разхождам кучето и да си правя 10те км и преди и след работа и в дните, в които трябва да ходя в офиса/клиниката. В момента ходя само в почивните дни и когато работя от вкъщи. Та това ще ми е кардиото. И ще съчетая с кратките програми на Сидни.

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 18:42 от Costa

Общи условия

Активация на акаунт