Тренировки в домашни условия - 122

• 45 493
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Агент, благодаря за видеото Blush
И на всички момичета благодаря за добрите пожелания Hug
Магията подейства - болките в кръста и предното бедро отминаха за седмица, през която не съм спирала да тренирам, просто го правех щадящо, с намалени тежести. От неделя насам, вече 4 тренировки, съм с обичайното натоварване и се чувствам страхотно.

По отношение на спортните занимания - и аз като повечето от Вас докъм края на 30-те си години правех основно кардио под най-различни форми. Скоро си ровех из архивите и случайно си открих планове за тренировки с тежести от 2007 г. - тогава съм била на 37 г. и съм тренирала с 2-3 кг. По едно време съм започнала да клякам с 2 х 5 и съм си отбелязала, че натоварването е сериозно и за да балансирам нещата, ще вкарам повече пилатес Grinning
Днес, на 52, отдавна знам, че в железата е истината. Опитвам се често да се натоварвам максимално - с тежести, с които мога да изпълня не повече от 8 чисти повторения. През останалото време залагам на умерено до тежко натоварване, 10-12 повторения, като само за силно изолиращите упражнения ползвам по-леки тежести и до 15-20 повторения.
Балансирам с йога, а през уикенда - и с разходки.

Деа, и аз чакам с любопитство MAX. Пет пъти в седмицата цяло тяло в кратки тренировки е интересен формат. Аз също започвам новите програми със седмица по-късно. Тъкмо ще успея да завърша втория рунд на INTENT дотогава. Днес правих ден 38, горна част по метода pre-exhaust, и допълних с 15 минути кростренажор.

danilu, така е, апетитът расте Blush Хапвай с удоволствие, внимавай с подбора на храните и количествата и всичко ще е наред Blush

Последна редакция: ср, 26 мар 2025, 12:03 от Vetrena

# 661
  • Перник
...Пет пъти в седмицата цяло тяло в кратки тренировки е интересен формат...

Аз точно с такъв тип тренировки започнах през 2019-та. Дотогава разчитах на ежедневно ходене, ски през зимата и някакви хаотични случайни тренировки, когато ми остане време. След като навърших 40 и качих 1-2 килограма обаче реших, че трябва да се взема в ръце.

Дух, добре завърнала се! Да са ти живи и здрави дечицата, лека полека ще наместиш графика и ще си върнеш формата.

# 662
Колко кратки са тези кратки тренировки цяло тяло ? Звучи ми много добре....
Днес цяло тяло Iron, може би и малко гребане
 To whom it may concern ...аз много се запалих и започнах предспринтови дрилчета по алеята ,чакам да ми мине цистита и драмата в живота и започвам

# 663
  • Перник
Ооо, спринтовете ми се отразяват много добре на коремните мускули. Също, когато на следващия ден имам дълго бягане, първите няколко километра не ги усещам Simple Smile

Моите кратки тренировки за цяло тяло бяха по 20-30 минути. Със собствено тегло, бутилки вода по половин литър, а после "еволюирах" до 2 кг. гирички Joy

# 664
Колко кратки са тези кратки тренировки цяло тяло ? Звучи ми много добре....

По 30-35 минути ще бъдат тренировките в програма MAX, No_frame bitch.
Пълната информация и календарът ще излязат тази неделя.
Засега знаем само продължителността и факта, че ни очакват 50 тренировки цяло тяло в продължение на 10 седмици. Силно любопитна съм дали ще е само силова програма като IRON и INTENT, или ще е микс с кардио елементи (или цели кардио тренировки) като останалите.

# 665
Биб Hug
Девойки Hug Hug Много ми беше интересно да ви прочета (а кака ни Autumn я слушам в момента и се смея, защото и тя е стигнала до моята периодизация, която в интерес на истината аз забърсах и модифицирах за мен си от Cathe Friedrich - и с нея не една кофа пот сме проляли!)

При мен таймлайнът е малко по-различен ... почнах с тренировки по баскетбол и волейбол в периода 10-14 год.  Някъде тогава открих и каланетиката на Калан Пинкни във в. Старт. Във 8-ми клас тръгнах на аеробика в зала Универсиада (федерацията на Йорданка Благоева) и се научих да гладувам като куче, че трябваше да сваля кг качени след спирането на волейбола и баскетбола - Коста е 100% - при двудневни тренирвки на ден муаш по 3000+ кал и си строен, но като спреш активния спорт става страшно! Булимия/анорексия/орторексия - в този ред в периода 16-33 год с остатъчни "мозъчни изменения" до ден днешен - като погледна храна аз виждам Б/М/В и калории Sad  И някъде 1-2 курс в СУ открих фитнеса и железата и между 20 и ранни 30 това ми беше основната физ. дейност - обиколих всички соф. фитнеси и тормозех и гаджетата си. После родих първото, прецаках си кръста, оправих го с йога, родих второто и стана трудно да се инкорпорира йогата и почнах с домашни тренировки. Бар, пилатес, йога, силови, ХИИТ/интервали/табата,  metabolic workouts, степ кардио - тази тема зададе доста трендове в домашното трениране през годините Simple Smile

Точка на пречупване при мен беше гребната машина за моя РД пред 2018. Тази машина ми съхрани разсъдъка по време на Ковид - мога да греба и медитирам! До момента съм направила малко под 9 000 км  Grinning Grinning Grinning Но да, имам навика да залитам и се налага да си напомням, че гребането има нужда и от класически тежести и от йога и от други поддръжки!

Отчет:
70/99 Abraham Lake HIIT Row +  Lake Louise Interval Ride

PS Една друга проф. тренерка ми попадна вчера (алгоритъмът на Ютюб ме познава по-добре от собствената ми майка), хареса ми колко е кратка и по същество:

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 12:41 от Agent Provocateur

# 666
Здравейте момичета, не успях да проследя адекватно дискусията, но ще се върна да прочета по- късно.

С най-малкото духче днес правихме тандем първо 30 минути, а на следващото спане още 20 минути ходене. Общото активно движение е добре -50 минути. Малко се потя и после ми е неприятно да седя така, докато се изкъпя, но не е толкова дискомфортно, че да ме откаже. Удовлетворението е на лице.

Голямото духче изпитва любопитство към пътеката и за сега бяга малко на нея. Адски е "патрав". Походката е ужасна и крива. Тичането му също. Баща му е в потрес, като твърди, че децата бягали най-правилно и после си разваляли стойката, а нашето колко било зле. Водих го на ортопед - нищо физиологично няма.

Мъжът ми записа академия за кондиционен треньор и у дома постоянно са някакви спорове относно спорта и храненето. Обяснявам му, че с глад се свалят 5 кг, а не 50 и няма как година и половина все гладна да ходя, но мъжка му работа. Вчера ме попита дали няма да отслабна повече ако вместо пилешко бутче и салата ям само салата. Исках да му отговоря, че ако ям само салата накрая него ше изям Joy

# 667
Ветрена, много ме разсмя с твоя дневник и 2х5кг клекове. Като знам сега, че сигурно клякаш с 2х30. Явно всички сме го играли тоя филм Grinning
Агент, бая гребах и аз по време на ковид. Тогава и започнах да трупам неща за вкъщи. Преди това 10тина години бях на групови тренировки и сесии с личен треньор във фитнеса. Но ви четях Sunglasses
Дух, този дето води на мъжа ти курса може да си скъса дипломата. Със салата отслабване... Good luck както се казва. То вече дори Карън от фб знае, че протеин трябва. Пък и като почнат разни мъже да дават съвети на жени, еле пък на пери- и менопаузни... Rolling Eyes Rolling Eyes  Rolling Eyes
Днес долна част. За първи път си ползвах  новите куки за захват, разликата е осезаема. Изхлузват ми се 15-ките от ръцете на втория кръг, а днес имаше 4. С куките, няма грижи.
Също 2х5км ходене.

# 668
  • Бургас/Пз
Много ми е хубаво тук. Понякога не успявам да се разпиша, но винаги ви чета с голямо удоволствие.
Тази седмица съм с някои от старите тренировки на КГ за цяло тяло 1час. Много са ми добре и много ги харесвам. Нещо не можах да довърша 5.0 на Хедър, защото имаше моменти , в които изобщо не знаех кога и какво ще тренирам и цялото тяло ми е по-добър вариант. Тази седмица се надявам да успея с 4 тренировки. Другата децата са ваканция и ще сме на планина, така че там ще е повече ходене и обикаляне. Ще нося ластиците за всеки случай, но ще видим дали ще стигна до тях.

# 669
Моите "опити" за спорт в тийн годините бяха бягане на стадиона, но не много, за да не ми станат дебели прасците на краката Joy И видеото на Синди, което едно лято правих през ден с доста добри резултати.

Видеото на Отъм го излушах с интерес. Абсолютно съм съгласна с нея за необходимостта да се борим със стреса и да слушаме тялото си ... Допреди 2-3 години успявах да контролирам стреса, в последно време не съвсем, но работя по въпроса. Като за начало се опитвам се да се фокусирам над добрия сън. Малко на шега преди 3 седмици спрях да пия кафе и към днешна дата констатирам, че вече не се будя през нощта. Относно слушане на тялото, и до ден днешен имам залитания, по време на които тренирам прекалено много, последвани от седмици лутане и безразборно хранене.

Отчет - танци.

# 670
  • Бургас
Благодаря на всички, които споделят опита си и пътя, по който са минали.
Аз далеч не съм спортна натура, но също съм минала през етапи на гладуване и по-усилени тренировки.
Последния месец минах през доста труден период, общо взето около 20 дни почти на легло, храненето беше малко кисело мляко, варена елда и супа от картофи и моркови. Странното е , че при това преобладаващо въглехидратно хранене, отслабнах около 4 кг, което е много за мен, т.е от 48 на 44. А смарт кантара отчита намален % мазнини. Не съм вярвала, че ще го кажа, но определено имам нужда от покачване на мускулна маса, защото се чувствам изхърбавяла. Започвам полека да се раздвижвам с по-дълго ходене, 10 мин корем... Днес правих ден 1 от Хедър 5.0, но не до край. Та така, ще опитам да съм постоянна в усилията и кг, които кача/си възвърна да не са мазнини, а мускули.
Дух, поздрави и на теб! Ще успееш! При нас с ММ ситуацията е обратната - той иска да отслабне, а моя съвет е глад. Той обаче не искал съвети от "човек, който не огладнява и не яде" Laughing

# 671
  • на острова на мечтите
Vetrena, внимавам с храненето. Аз първо с храненето започнах, но само с храна тялото не се оформя както ми се иска. Та започнах леки тренировки. Сега смятам да станат постоянни и ежедневни. Уви, не ходя много. Освен през лятото. Всичко, което споделяте ми е полезно. Благодаря!
Sunny-n, със спорт не можах да се занимавам, макар че започнах като малка със спортна гимнастика. После имах сериозен инцидент и до там. Занимавах се известно време с аеробика, после си счупих крака.Проблеми с тегло не съм имала, докато не дойдох в Сицилия. Стрес, различен хранителен режим, малко движение, менопауза и хоп килограмите се трупнаха.

# 672
Ветрена, много ме разсмя с твоя дневник и 2х5кг клекове. Като знам сега, че сигурно клякаш с 2х30.

О, не, не чак толкова, страх ме е. Имам някаква психическа бариера... Максимумът за клек ми е 40 кг. Е, все пак е повече от някогашните 10, с които се притеснявах да не стана огромна Joy

Днес е ден за почивка. Преди работа направих 40 минути ин йога с Травис, за довечера съм предвидила още 30.

В предния пост не писах за храната - аз имам НЕдобър ген, меко казано, идвам от род на доста пълни хора. Никога никой в рода ми не е спортувал. На 16 понапълнях и реших, че няма да съм дебела. Тръгнах на аеробиха, започнах да "диетувам". За щастие, може би заради Козирожката практичност и сравнителна уравновесеност, никога не съм изпадала в крайности и се опазих от хранителни разстройства. Виждам, че любими съфорумки са минали през този ад. Браво на Вас, момичета, браво за силата и духа Ви! Много по-лесно е да минеш встрани от пропастта, отколкото да паднеш в нея и да се измъкнеш със зъби и нокти Kissing Heart

По отношение на храненето, може би интуитивно следвам правилото 80:20. Ям всичко, балансирано, не постя, не фаствам, позволявам си редовно благини под формата на вино, джелато, нещо друго сладко. Ето, сутринта прилежно си изядох здравословната закуска от шунка с минимум мазнини, филийка черен хляб, протеинова Филаделфия и няколко чери домата. След това с кафето хапнах един профитерол от любимата пекарна.
Няколко пъти досега съм опитвала да спра млечните, обаче въобще не мога да се справя с набавянето на протеина и се отказвам. Явно ще си карам така, поне докато не се появят някакви здравословни проблеми.

# 673
  • Перник
Моите "опити" за спорт в тийн годините бяха бягане на стадиона, но не много... И видеото на Синди...

На стадиона ходех като студентка - мъжът ми щеше да кандидатства в полицията и трябваше да тренира за нормативите. Аз стигнах до 7 обиколки - 2800 м. Joy Сега ми е смешно, предвид това, че онзи ден бягах 26 км., но тогава гордо отидох да се похваля на баща ми (бивш лекоатлет), който се задави от смях като чу "постижението" ми.
Видеото на Синди и аз съм го пробвала. А по Евроспорт преди обед вървяха тренировки по степ аеробика, тях правех при всяка възможност. Понеже нямах степер ползвах българо-руския и руско-българския речници на майка ми Grinning
Диети никога не съм могла да пазя - в момента, в който решавах, че и аз като приятелките ми ще съм на диета започваше да ми се яде всичко. И вегетарианец не успях да стана, въпреки че се опитвах. Но на 17 един ден се събудих с идеята, че повече няма да пия газирано и да си слагам захар в кафето. Продължавам до ден днешен.

Дух, да ме извинява мъжът ти, но не съм съгласна, че децата бягат най-правилно. За 6 години тренировки с клуба по лека атлетика съм се нагледала на всичко. Има деца на по 5-6 години, които изобщо не могат да бягат. И само със салата не се свалят килограми, лично съм пробвала - едно лято ядох само салати и качих. На следващото си хапвах сладолед и шоколад доволно и свалих Simple Smile

Отчет: https://www.youtube.com/watch?v=Ye1P8bN6PUQ&list=WL&index=1&t=2954s с 300 мъки и модификации преборих и тази тренировка

# 674
Моите "опити" за спорт в тийн годините бяха бягане на стадиона, но не много... И видеото на Синди...

На стадиона ходех като студентка - мъжът ми щеше да кандидатства в полицията и трябваше да тренира за нормативите. Аз стигнах до 7 обиколки - 2800 м. Joy Сега ми е смешно, предвид това, че онзи ден бягах 26 км., но тогава гордо отидох да се похваля на баща ми (бивш лекоатлет), който се задави от смях като чу "постижението" ми.

Хайде, хайде - някои сме много горди, след като сме навъртали 2 км бягане на пътеката в къщи. За протокола - допреди два-три месеца едва правих 400 метра, без да се наложи да спра, или да премина на ходене.

Общи условия

Активация на акаунт