Тренировки в домашни условия - 122

• 44 299
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Bristol
Аз като тинейджър играех волейбол за клуб и бяха яко тренировки 5 дни в седмицата, не само кардио. Бая якичка си бях и не по модата... Когато бях изправена пред дилемата, да продължа професионално да спортувам или да наблегна на академичните резултати, спрях спорта 😔 Съответно напълнях, защото продължих да се храня както преди, но се усетих на време, спрях да изяждам по един хляб Добруджа на ден 🤪 и влязох много бързо във форма. Но това е като си млад.

90те години пък се бях запалила яко по Каланетика и много добре бях изваяла тяло, аеробика и тем подобни никога не съм харесвала, но аеробните упражнения ги предпочитам и не обичам тежестите.

Сега тренирам по малко с тежести, все още съм на 30 мин тренировки 3-4 пъти седмично. Най-тежките гирички са ми 10кг. Излизам веднъж-дваж седмично да бягам по 30на мин в обедната почивка, хем и слънцето да ме види 😁
Най-любими са ми походите сред природата и обиколките с колелото. През уикенда цял ден може да посветя на тях. Напъвам се, супер изморена и схваната се прибирам, но щастлива. Ските са ми другия любим спорт, но не мога да го практикувам често. Все аеробни дейности са, които ми носят удоволствие...
Тренировките с тежести и тичането един вид ми дават добра подготовка физическа за любимите ми дейности, походи, колоездене, ски 😁
Храненето ми е голям проблем обаче. Ако хрупам само салати, аз определено ще отслабна, защото ще съм в калориен дефицит, но предполам няма да имам сили за любимите ми дейности 🤔

# 676
  • Перник
...

Хайде, хайде - някои сме много горди, след като сме навъртали 2 км бягане на пътеката в къщи. За протокола - допреди два-три месеца едва правих 400 метра, без да се наложи да спра, или да премина на ходене.

Ааа, пътеката ми е мъка. 1 километър на нея ми е по-тежък от 10 навън. Абсолютният ми рекорд на пътеката е 5 км. (с почивки) Grin

# 677
Имам мускулна треска на цялото ядро, много съм доволна от пилатеса на Хедър, аз го правя с тежести - и на глезените и гири. Също и краката и дупето ми са сковани малко, това не го очаквах, само качих от 12.5 на 15кг за долна част вчера и самата тренировка не ми се стори изтощителна. Та днес е почивка, 30 мин с Травис ин йога на лавандулови свещи Joy И после 5км разходка преди работа. Вече е светло от 5ч и е невероятно човек да посрещне деня навън в природата. Повече ме разтовари психически ходенето, даже и от Травис.

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 20:15 от Costa

# 678
  • Варна
Е, и аз от тези, които си купиха гирички х 2кг, защото останалите са много тежки 😬
След 20дни сега ги държа х 2бр за някои упражнения и довечера отивам в декатлон за пудовка, нови гири и тежести за глезени, а май и ластици, че първо купих от обикновените, но май тези тип плат ще са по-добри.

Като ученичка съм тренирала лека атлетика, никога не съм била пълна (през бременността качих 29кг, които 3 месеца след раждането бяха до 1 в историята) и сега тепърва почвам по вашите стъпки на опит-грешка.
По ковидно време си купихме пътека, която стоя закачалка и подарихме.
Сега я карам на Heather 1.0 (не се смейте моля).. като до 65-70мин допълвам с други упражнения.
3 дни седмично Хедър и 2 дни пилатес на Памела или Емили.
Чувствам се прекрасно! Имам чувство, че не са минали 20 дни, а 2 години.

За килограми не боря толкова, макар че сега съм в най-дебелата си форма в живота ми (172см, 60кг), и на едни -3,4, 5 ще съм повече от Ок.
Искам обаче освен стягане и малко от обиколките на ханша(97см) и бедрата(57см) да махна като при вторите и целулит се прокрадва Sad
Дали наблягане на упражнения с ТЕЖЕСТИ за тези зони ще свърши работа или няма да е достатъчно?
Опитните, дайте акъл, моля.

Скачанията в тренировките нещо не са моето, така че кардиото ще изостава.

Започнах да следя да стоя в калориен дефицит, но не агресивен, (макс 30%), но хванах, че протеина куца.
Поръчах си дамски протеин на biotech, който е и с Lкарнитин и минерали,  вземах и техния морски колаген на прах и техните барове, че са с доста протеин и изчистени от захари и всичко възможно, за да спасяват положението в дните, в които положението е критично.

По колко активни калории горите на час домашна тренировка?
Интересно ми е до наистина какво натоварване мога да го докарам, а тук има доста опитни дами.

Благодаря на всички, които ме изчетоха!

# 679
eli70o0 това мн зависи от тренировката, тежестите, темпото, ръст и килограмите.

За днес скромно 30 минути на пътеката, но ме заболя операцията:)

# 680
Cardio hiit and abs от Хедър 5.0 +5км ходене тази сутрин. Следобеда още едни 8км.

# 681
71/99 Йога + Santa Maddalena Church Walk
72/99 Extra jittery locked out of the car walk + Abraham Lake HIIT Row + Emerald Lake Endurance Ride
73/99 Spray Lake Endurance Row + Icefields Parkway Heavy Climb Ride

В четвъртък още в 7:30 сутринта имах "уникално спортно преживяване"!
Скрит текст:
Всеки четвъртък "карам" със първородната до училището и и продължавам с нейната кола, защото тя няма право да кара сама засега. Та този ден закъсняваше, изхвърча от шоф. място и бутна вратата си, аз едновременно с нея излизах от моята страна за да се разменим и проклетата бричка се самозаключи със 2 ключа И ТЕЛЕФОНА МИ вътре в нея при работещ двигател. Как стана това чудо не знам, моята кола ако оставя ключ в нея и изляза пищи на умряло, но бях бясна! $250 долара и 80 мин по-късно я отключиха (защото в час пик на ключар му трябват 75 мин да мине 15 км). Аз от яд обикалях паркинга на училището като гламава докато го чаках! От 17 годишна имам книжка, за първи път в живота ми ми се случва подобно нещо!

Свалих си спортните протоколи на Ронда Патрик, та споделям и с вас за да не се налага да се абонирате допълнително.
Ефективни протоколи за редуциране /забавяне на мозъчното стареене

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 22:58 от Agent Provocateur

# 682
След Heather 1.0 според вас подходящо ли е да почна с 5.0? 😃 Имам максимум 40 минути на ден почти 5-6 дни в седмицата. Има ли кардио в 5.0? Тренирам с доста леки тежести(чак ме е срам да кажа 😁)

# 683
Скачанията в тренировките нещо не са моето, така че кардиото ще изостава.

Кардиото далеч не е само high impact скачане! Кардио е и бързо ходене, танцуване, плуване, каране на колело/кънки, гребане, упражнения със собствено тегло в бързо темпо, етц. етц.
Например:

PS Скоро някой каза "Синди" и аз не издържах и намерих компилация от уъркаутите и Simple Smile))

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 23:12 от Agent Provocateur

# 684
Agent, благодаря за споделеното. Много полезно! Съжалявам за приключенията с колата 😞 Преди години такава случка би ме напрегнала много ... В последно време се опитвам да съм по-умерена в реакциите си при неприятни ситуации. Новото ми "мото" е: "Five years from now would this matter?"

Приключих 1-ва седмица на Endgame, хареса ми много. Много приятно си усещам мускулите. Тази сутрин йога и след това - ски. Сега ще отида на сауна по споделения протокол.

# 685
  • Варна
Благодаря! Това определено изглежда като моя тренировка!
Още се ориентирам как да си структуриран дните и тренировките и съм се лепнала за Хедър, но и тази мацка заглеждам. Има доста материал, но и в морето от информация има лутане.

# 686
След Heather 1.0 според вас подходящо ли е да почна с 5.0? 😃 Имам максимум 40 минути на ден почти 5-6 дни в седмицата. Има ли кардио в 5.0? Тренирам с доста леки тежести(чак ме е срам да кажа 😁)
Няма кардио, всъщност само една тренировка в последната седмица.
В 2.0 има  кардио, въпреки че е главно  силова, а в 4.0 само елементи на кардио. 3.0 е меткон.

# 687
Агент, съжалявам много. Същото ми се случи с голямото духче, като беше бебе. Всичко си заключих в колата, включително телефона и парите. Добре че бебето беше в количката до колата. Едни мили мъже от една бръснарница викнаха ключар.

За днес отчитам силова тренировка за цяло тяло с Ейми.

# 688
Power pilates + 5км ходене сутринта. 8км следобеда. Завършвам тази седмица с 5 тренировки.
Остават ми 8 full body тренировки от 5.0, защото в първата и в третата  фаза правих по 4 на седмица и ще свърша програмата две седмици след всички останали. Планирах да почна 1.0 на Хедър, но Chris&Edi пускат нова програма от 6ти май, силова и по 30 минути тренировки, което ще ми пасне много добре в графика. Много ми харесват техните тренировки, определено са добра алтернатива на Каролайн.
На който му е интересно, това е каналът в ютюб  https://youtube.com/@chrisedi?si=s8Kir2E0Y3BENVBd

# 689
Приключих мартенската програма на Ейми днес. Малко по-кротко го давах за последните две тренировки, отколкото си бях наумила, но коляното което за малко не очистих есента, взе да се обажда.

Общи условия

Активация на акаунт