Любители на котки - Тема 202

• 27 480
  • 775
  •   1
Отговори
# 60
Имат топли постелки навън, понякога през деня влизат вътре, но за кратко.
И в студеното време ли са навън Феро и Сивака?

# 61
Само за Инфо:

Върнахме Хели от Др Колко Пловдив. По-добре си е иначе от снощи.

Обяснихме че от Снощи е така, погледна дупето й , той каза тения.
Казахме му , че снощи веднага я заведохме на вет, който каза, че е тения и че била и настинала, и затова й боцна допълнително антибиотик.

Др Коко погледна лошо и каза - "Това да не е Георги Колев ?" потвърдихме - "Той винаги така казва... " Общо взето, взел ни е допълнителни пари за второто боцкане, защото това не е никаква настинка и не е  дал нищо но Хели за тази тения.
Не ме беше толкова яд, защото иначе нямаше да мога да заспя, гледайки и слушайки как Хели се мъчи.

Та,  Хели е била вече заразена от улицата, просто чак сега се отключило.
Капна на вратлето против бълхите и даде половин хапче от това, а другата половинка след 2 седмици ще й го дадем. И до тогава ще се изчисти тази тения напълно Simple Smile После просто няколко седмици ще и даваме по половин хапченце. Мими няма шанс да се зарази от Хели.

Поздрави отново за Д-р Коко Пловдив!

# 62
  • София
AniNe, тениите са с по-дълъг инкубационен период и задължително има трети прием около 1 месец след първия. Иначе историята се повторя. При доказано опаразитяване и на втория месец трябва да се даде.

Защо да няма риск за Мими? Нима няма достъп до местата, на които ходи Хели и до тоалетната ѝ? Аз бих дала и на нея хапче.

# 63
Няколко пъти питахме, обяснявахме и за тоалетните, и че се лижат една друга, и по дупета и на всякъде Simple Smile . Той обясни че:

Тенията - гостоприемникът е бълха (заразена бълха), и за да се предаде, Мими трябва да изяде заразена бълха. А нашите котета нямат бълхи, защото са домашни.Нямат бълхи. Проверени са.

Ако външни котета, заразени с тения, които имат бълхички, те могат да си предават заразата.
Затова за Мими няма нужда от хапче, тя няма тения.

*за премахване, имах предвид, ще се оправи, всмисъл че ще и дойдат напълно силите до НГ, а всичко лошо от вътре ще се разкара напълно след няколко седми прием на това хапче Simple Smile

# 64
Радвам се, че Хели е по-дорбе. Нямам опит с тении и дано не се случва. Измъчи се милото Хели, дано новата година й донесе само хубаво.

# 65
  • Между гори и планини
Ох, слава богу, че реагира адекватно! Имала душицата да пати в този живот, но е случила на майка! 🥰😘

# 66
  • София
Да ви покажа как изглежда блаженството 😻😹
Почивка съм и днес реших да направя коледните пакетчета и закачки за приятели и колеги...
Познайте дали успявам....

Как да му нарушиш спокойствието на черния талисман?!

# 67
  • Между гори и планини
Запомнете украсата за Коледа, че не се знае колко време ще оцелее 😂 Тази година не рискувах и не сложих стъклените играчки. В момента в който Лео влезе, разбира се, веднага се напъха под елхата. Колко ли време ще и трябва преди да припадне🙄

# 68
  • До хладилника, който обичам
Ще украсяваме елхата вкъщи днес и утре. Уж и двете котки са добре социализирани с такива неща, но ирачките ми са сламени. Имам красиви стъклени, но няма да ги сложа тая година - миналата година ги сложих и всяка увих по три пъти допълнително на клонките - Минка-бандитката не знам как успя да изпотроши бая от тях, добре, че бяха от евтините на Икея, а не ценните. Тая година няма да рискувам, въпреки че и двете котки са вече големи и излизат навън да изразходват дивотията. Също така, дупето на Минка тежи значително и не вярвам изкуствената елха да я издържи по клонките, но за проклетия ще я бутне цялата Simple Smile)

# 69
  • Между гори и планини
Не рискувах. Лео няма как да събори играчки, направили сме специални куки. Но Чери преди години 4 пъти събори цялата елха. В такъв случай куки не помагат 😂
Ей го наш таласъм, пред мен пази поведение 😂

като видя, че номерът няма да мине, реши да си полегне. Утре сутринта, ще ви кажа елхата жива ли е 😂

# 70
  • София
Мина почти седмица и за моя изненада елхата ни все още е жива и здрава.
От време на време някой се крие зад елхата, която даже веднъж не е припадала Joy Пораснаха децата.
Диди е сложила еленчетата под елхата. Оникс никога няма да отиде там Joy

# 71
Долу няма нито едно коте. Това си мисля, да. Ще се радвам да не съм права. И моята глупава къщичка я няма. Кашонът стои.
Малко жега дадох на поредния пазач долу. Те са няколко. Я ела за малко, извинявай. Виждал ли си котки тука вчера, днес?... Виждал бил. Ми аз нещо не виждам пък. Нещо някой от магазина да не им е давал, а? - питам. Взе да подскача. Не знаел той, те клиентите ги хранели. Бе няма да ми подскачаш, сельо. Равнис тука.

# 72
Пожелайте ми късмет, след малко почвам да украсявам елхата. Да видим колко пъти ще припадне Smiley

# 73
И аз май тази вечер ще се опитам да направя нашата

# 74
  • До хладилника, който обичам
Ето за това се оказва, че имам 'пола' за елхата (от миналата година)

Общи условия

Активация на акаунт