Любители на котки - Тема 202

• 27 495
  • 775
  •   1
Отговори
# 90
  • Между гори и планини
Всички едновременно? Дано!

# 91
За съжаление, на бездомните котки и кучета не им се случва нищо хубаво.

# 92
Снощи тъкмо си легнахме и Мегчето "откри" елхата. Даже успя да свали една играчка и да размотае "полата" на елхата.

# 93
Здравейте, аз съм с котето с панлевкопения от миналата тема. Когато го заведохме първия път на вет и се установи проблема, той каза, че в момента има пандемия от тази болест и цели прайдове "изчезват" бързо. Както беше преди 3 години фип-а. Искрено се надявам да не е  това причината за изчезването в този случай все пак 🙏 Но можеш да огледаш в близкия периметър - обикновено на котетата им е зле и се крият и само лежат.

И за да кажа нещо положително - котето ни прескочи трапа Simple Smile Около 15 дни ни отне ежедневно ходене до вет и доста инжекции отнесе малкия герой. Сега само се борим с храната, защото е придобил странни вкусови навици и яде единствено готово пиле от Фантаст*ко 🤣 Но понеже отказваше дълго време храна изобщо, с вет се видяхме в чудо и пробвахме всичко. Сега поне хапва, а пък натам ще се коригира и диетата.
Не мога да повярвам, че успяхме, честно... толкова беше зле беше първите дни. А сега се глези, гали, мърка - истинско коте с оставащи 8 живота Heart

# 94
  • Между гори и планини
Как е Хели днес?

# 95
  • София
vanesa_georg, браво на юнака.
Ще наместите храната Simple Smile

Снощи Оникс ни побърка.
Вечеряха. Той се разтича, мяка лигаво, мърка, залепен за теб. Ставам и той тича до мен и мяка.
Дъщеря ми отсече, че му има нещо.
Щерката си легна по едно време, а черната гад била... гладна. Явно е хапнал малко на вечеря или изобщо не е ял. Имаше храна в купичките.
Казах му като му е гладно да ми сочи с лапичка консервите. Joy

# 96
Браво на героя с панлевкопенията!
Има още животи! От полза са:) от опит казвам; Stuck Out Tongue Winking Eye

# 97
  • До хладилника, който обичам
Елхата даде сравнително малко жертви. Всички играчки са от слама, дърво, хартия или плат, така че няма значение. Само наместих клоните, увиснали под натиска на дебели котешки дупета Simple Smile)

# 98
Пак съм аз с котката Мима с раната на крака.
Онзи ден обърках темите, но сега си сещам, че бях писала преди време в тази, когато уредих да кръцнат камбанките на комшията Мишо и се чудех дали да кастрирам Мима без разрешението на нейните  "стопани".
Е, тя междувременно роди още поне 2 пъти, но повече няма да се случва.🙂
След като разбрах, че няма да мога да я хвана, защото я уплаших два пъти, се обърнах към тях. Те ми казаха, че са я видяли окървавена, най-вероятно я е ухапала лисица и котката я оцелее, я не🙄 Тази лисица вече ИМ била изяла три котета.
За ветеринар нито дума.
Помолих ги да я хванат, дадох им клетката и казах, че ще я заведа на лекар и даже ще я кастрирам. И отговорът беше: "е това ако го направиш, много хубава работа ще свършиш"
Две години не смея да ги питам да не ме срежат, а то работата била за пари. Това изобщо не го допусках съдейки по голямата къща и скъпите автомобили, мислех че имат някакви други съобжения.
И в крайна сметка, хванаха тяхната котка с чуждата клетка и я връчиха на комшийката да се оправя😆
Аз ще платя, не се оплаквам за това, но се чудя, как понасят на всяко разгонване котката да я тормозят селските котараци и бебетата да не оцеляват?
После ще пиша пак, че и друг котешки шок преживях вчера, ама да не става дълго в един пост.

# 99
  • Между гори и планини
Елхата даде сравнително малко жертви. Всички играчки са от слама, дърво, хартия или плат, така че няма значение. Само наместих клоните, увиснали под натиска на дебели котешки дупета Simple Smile)
Нашата е жива, оцеляла 😂
Всъщност след първоначалното любопитство и подушване, стана безразлична за Лео.

# 100

Тя през деня е ок. Не Хвърчи колкото по принцип, но вечер към 21, започва да се мъчи, издава онези звуци, не толкова тежки, колкото първата вечер, но Др Коко, каза, че това е нормално, защото и е неприятно в коремчето и просто няма как :/
Сравнително бързо заспа. Гушкаше ни се и заспинка по едно време Simple Smile

Но го няма това дивене вечер, от както завчера се отключи тази тения. Но би трябвало да се върнат силите до НГ, благодарени на хепчето Simple Smile и да я изчистим от вътре с времето, като и го даваме (по половинка ) през няколко седмици.

# 101
  • Между гори и планини
Яде ли? Пие ли вода?

# 102

Всичко Simple Smile
Бият/Играят си и с Мими както и преди, просто не чак толкова енергична вечер, просто издивяваше брутално, а сега в този час 9-10 започва да се разтяга, и започва дя издава тревожни звучи :/ А попринцип дивее, скача, трепят се здраво с  Мими. А сега няма енергия и я боли явно.
Но щом Доктора каза, че нормално в началото, все пак е от червата лошото. Но затова даде веднага тези хапчета по 1/2 и към НГ още една 1/2 и нататък пак така (той ще каже режима като я заведем на преглед). С всеки ден ще е по-добре.
Първата вечер най-много се мъчеше, затоя я закарахме спешно на вет, защото се изплашихме, не знаехме какво се случва.

# 103

Топлите купи, нахранени и оставили следи от лапички

# 104

Има си Оливия коледен подарък. Не очаквах да го търпи, но май обича да й е топло. Стои си облечена.

Общи условия

Активация на акаунт