Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 508
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Панди,благодаря.А има ли ги онлайн,че не ги намирам?

На сайта на Просвета би трябвало да ги има онлайн, но може би се плащат. За учебниците не се плаща, само се регистрираш на сайта им и ги изтегляш в електронен вариант.

# 106
  • у дома
Татко Мецан,дишай спокойно-нашия геймърски монитор е 420лв и то купен преди година и нещо...

# 107
  • shumen
Благодаря момичета.
Магента,на сайта на Просвета има учебниците,но помагалата не ги намерих.
Панди,ако не намеря онлайн и аз ще потърся в някоя книжарница.
Татко Мецан,дишай-все пак си направил детето щастливо.
Моя и той си хареса подаръците-мека коледна пижамка,геймърски слушалки и електрическа четка.
По Математика свърши с огромното домашно и направи проекта за 3 дни и стихотворението по Литература.Остана да научи по География и ЧП уроците.Доволна съм от детето.

# 108
Подаръците се подаряват за това, за да направят човека щастлив.
Моята играе с приятелка някакви игри на телефона. Разказва ми за тях, а и аз я насърчавам, слушам с интерес (хем е нещо ново за мен, хем да си говорим за това, което и' е интересно).
За Коледа искаше книгата "Ерата на Тейлър Суифт". Все подпитваше кога ще пристигне и аз и' я подарих на 13.12, когато е рождения ден на Тейлър Суифт, а и детето беше болно вкъщи.
Понеже слагаме подаръци под елхата, се чудих какво да и' купя. Нейни приятелки четат книги на Изабел Овчарова, потърсих коментари в Интернет, прочетох рецензии, реших, че не са за моята дъщеря. Купих "Скритият дар, 101 притчи за истински ценното в живота". Ами не беше очарована. 😃
Баща и' отдавна и' казва да чете разказите на Чудомир. Препоръчах и' "Не съм от тях", казах и', че е много смешно. Прочете го, каза, че не било смешно. 😁
Различни поколения...

# 109
Мецане, много тънко си минал, хич не се жалвай 😉 И го знаеш. Геймърските монитори имат още една цифра отпред или отзад ..
Ама има време. Чакай да вземе книжка след някоя година.. ще искаш да е кротък геймър на компа .. не се оплаквай от детето.
Всяко нещо с времето си..
Моята беше до вчера с нас на вилата, ама батко й развали дисциплината и я свали за двн-два долу. Утре след работа пак ще си я събера.
Имаме много сняг и се търкаляха по цял ден с комшийчето. Пързаляха се, снежни човеци правиха .. но явно й поомръзна.
Чакаме нови гости с деца за НГ и ще има нова порция игри 😊
Написа домашните. Рисува едни картини ... Пече питки и сладки 😁

# 110
  • shumen
Фортуна,радвай се,че имаш четящо дете.Моя   много четеше като по-малък,но сега с тия телефони спря.От баща му винаги получава книги,но дали ги отваря е друг въпрос.За Коледа му подари една с вицове и Франкещайн,но не ги е отворил.
Духи,и аз искам сняг.При нас има само дъжд и вятър.

# 111
За Коледа дъщеря ни споделила снимка в групата на класа, че следим пътя на Дядо Коледа, като я нападнаха група съученици, такива грозни думи и старание да унизиш с нищо непровокирал те не бях виждала, да не говорим за 12-годишни. Малките гамени ни развалиха вечерта.
Иначе, и двете деца бяха скромни и минахме тънко Simple Smile

# 112
  • Някъде по Дунава
Моят си поръча електрическа четка за зъби. Аз взех обикновен базов модел от ДМ и допълних с халат за баня, защото старият доста умаля. От няколко години имаме традиция да подарявам на децата освен поръчаните подаръци и книга и пъзел. Взех на Роал Дал. Само това чете и пъзел с автомобили 500 части.
Сестра му има нов куфар, книга на английски Our fault ( миналата година получи първата част My fault ) и пъзел на Black sea с нейната зодия, пак 500 части. Ще допълним подаръка след празниците с голямо огледало с лампички, което ще спонсорирам на половина, а другата част тя ще си доплати.

# 113
  • Варна
Между другото за електрическите четки за зъби - в началото на годината смених нашите обикновени от дм с ултразвукови от емаг - разликата в почистването е огромна. На малкия даже показва коя част от ченето е пропуснал да мине добре 😂 Моята няма такива екстри, но пък е с огромна батерия - последно съм я зареждала през август. Накрайници поръчвам от Али експрес, миналата седмица дойдоха 16 броя за 22 лева. Та някой ако сменя четки да има предвид. Не вярвах, че ултразвуковите са чак толкова по-добри, но е факт.

# 114
Моите ползваха детски на Филипс ултразвукови, после за големи... Вече им омръзнаха и минаха на обикновени 🙄
А не мога с електрическа, само ММ й е фен общо взето.

# 115
  • Варна
MM също ползва обикновена и се справя перфектно с нея, зъболекарите все го хвалят Laughing . Аз обаче явно не умея да четкам добре, колкото и да се старая и да изпълнявам указанията, пак се натрупва плака и за такива като мен ултразвуковата е някакво чудо. На сина купих, защото така го мързи да четка, че две не вижда.

# 116
  • shumen
Моя ползваше електрическа четка за зъби,но заради брекетите сега не може да я ползва.Сега ползва специална четка за брекети,паста за зъби,вода за уста и гел за брекети на Витиш.Водата за уста и пастата не са много скъпи,но гела е 35 лева и трудно се намира.Аз съм с обикновенна четка за зъби,но не се справям блестящо.
Месечинке,и моя го мързеше да четка,но покрай брекетите се научи.

# 117
Моя ползваше електрическа четка за зъби,но заради брекетите сега не може да я ползва.Сега ползва специална четка за брекети,паста за зъби,вода за уста и гел за брекети на Витиш.Водата за уста и пастата не са много скъпи,но гела е 35 лева и трудно се намира.Аз съм с обикновенна четка за зъби,но не се справям блестящо.
Месечинке,и моя го мързеше да четка,но покрай брекетите се научи.
Писах на лично:)

# 118
MM също ползва обикновена и се справя перфектно с нея, зъболекарите все го хвалят Laughing . Аз обаче явно не умея да четкам добре, колкото и да се старая и да изпълнявам указанията, пак се натрупва плака и за такива като мен ултразвуковата е някакво чудо. На сина купих, защото така го мързи да четка, че две не вижда.
Може би не е до умение или мързел. Баткото е с идеални зъби, точно колкото е и мързелив. Никакви грижи не полага, камо ли да ги четка добре. Нито плака има, а стоматологичен проблем е имал веднъж преди 9 години. Наборът да видиш... Старае се, не пропуска, плака да искаш - има в изобилие. Според стоматолог се дължи вероятно на киселинността на слюнката, ама не помня дали ставаше дума за плаката или множеството кариеси, които имаше на млечните зъби. Вече е останал само един млечен с пломба, дано постоянните да са по-читави...

# 119
  • shumen
Ани2010,благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт