Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 21 250
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
По мои наблюдения що се отнася до момчета - единици са тези, които четат с удоволствие художествена литература. Няма смисъл от насилено четене за тези, на които не им е страст. Важно е да са грамотни и с речник, приличен за възрастта, пък вече според "апетита" на детето дали се бори за литературна слава или просто остава на много добро за възрастта речниково ниво. За ниска летва не става дума, не вярвам някой тук да е с такава.
Наборът часове наред се занимава със С++, но книга не отваря. Не се осъществи планираната почивка поради непредвидени обстоятелства, затова пък съм му обещала по-дълга през лятото. Да сме здрави само, че ей така от нищото идват напрегнати моменти, в които си даваме сметка, че няма нищо по-ценно от здравето.

# 151
  • София
Къде се изгубихте?
За много години! Много здраве да има при всички.
Ваканцията свърши, голям мързел беше при нас. В понеделник ще е трудно.
Замислих се, че при нас около месец нямат часове по ЧП. Какво се случи с учителката не знам, но нямахме заместник. Как ще наваксват материала се чудя.

# 152
  • shumen
За много години!Да сте живи,здрави и много щастливи.
Моя написа и научи всичко дадено за ваканцията.Утре уж ще преговаря,но малко ме съмнява.Намерих му тестове по История за олимпиадата и уж щеше да се подготвя,но я познайте дали ги отвори.
Аз да питам тези деца,които са освободени по физическо,но не целия срок имат ли срочна оценка.Моя има една текуща 4 на нормативите,но Ноември и Декември беше освободен и няма други.Януари ще играе поне за сега.
Класното по БЕЛ мина преди вакацията.Чакаме резултати.По Математика ще е на 7.01.

# 153
Ваканцията е за почивка. Така е редно и натоварването ще влоши качеството. Така че - споко, инвестиция в бъдещето е всеки качествен мързел и всяко преживяване, различно от училищното ежедневие.

# 154
  • София
ЧНГ на малки и големи, всички да са живи и здрави!
И аз мисля, че ваканцията е за почивка, а не за домашни, проекти и пр., но някои учители не мислят така. Ясно е, че децата са много натоварени през учебно време и учителите явно смятат, че ще им е по-лесно да отметнат  допълнителни задачи пред ваканцията. Е, нашето нищо не отметна 😀. Бяхме на дълга ски ваканция и от каране нямаше време. Та днес му е единственият ден да напише и сътвори всичко. И за какво ми беше да мъкна с нас раница, пълна с учебници и тетрадки, не знам.

# 155
  • shumen
Аз затова на почивки не мъкна учебници и помагала.Веднъж мъкнах и нищо не отвори.

# 156
  • Някъде по Дунава
Честита нова година!
Моят само с математика го тормозих ваканцията, но разбирайте по 5/6 примера последната седмица, защото първата беше болен. В петък го накарах да си припомни главата "Представлението" , а вчера да прочете последните уроци по разказвателните предмети.
Днес сме на ски/ шейни и утре пак наново.

# 157
За много години, мили родители!
Още един месец първи срок!
Вчера моят син черта с баща си по ТП схема на ел инсталация на апартамента ни?!!  Прекъсвачи, консуматори, кабели, въобще.... Мъжът ми каза, че детето 80 % самО си я направило, ама да видим, че успех има да вдига по този важен предмет!
Задачи решава с мен, оказа се, че има един тип, които не ги беше много добре разбрал от степените и отработвахме. Например 3 на осма плюс 3 на шеста върху 3на четвърта плюс 3 на втора...
Утре живот и здраве имат урок отново за лихвата, май слижна лихва! Аман от тия проценти.
Сега мъдрува един сбит преразказ и негодува, че текстът бил дълъг, ама там дерзае сам.

Добре си починахме, отспахме си, утре пак ще се стряскаме с аларми преди 6 Simple Smile

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 16:35 от blueeyes

# 158
  • у дома
Сложна лихва по програма е в 7 кл,не е в 6ти.

# 159
https://bg.izzi.digital/DOS/410257/datastore/blocks/9190041/index.html?page=104

Светле, не споря, но урокът е за капитализарана лихва - Например - влогът е за две години, не се тегли от него, лихвата от първата година се прибавя към главницата и после втората година се начислява процента върху главница плюс лихва за първата година.

# 160
  • София
Аз само влизам да кажа, че ми се реве. Ама така с цяло гърло и рев като на магаре! Боли ме сърцето, душата ми умира, а мозъкът ми още спи. Не знам как съм го живяла тоя живот преди 23 декември 2024 г.. Спорен ден и леко аклиматизиране на всички!

# 161
  • Варна
Клет пак са избухнали със съдържание Simple Smile Някак бях убедена, че учебникът е техен. В този, по който учи моят син (на Архимед) няма никаква сложна лихва.

# 162
  • у дома
https://bg.izzi.digital/DOS/410257/datastore/blocks/9190041/index.html?page=104

Светле, не споря, но урокът е за капитализарана лихва - Например - влогът е за две години, не се тегли от него, лихвата от първата година се прибавя към главницата и после втората година се начислява процента върху главница плюс лихва за първата година.
Това по Анубис или Булвест е?

# 163
Това е Клет

Биипс, напълно осъзнавам написано от теб Simple Smile
Аз освен, че трябва да се аклиматизирам имам и два рождени дни за празнуване тази седмица - моят и на дъщеря ми, така че трябва да изляза от летаргията, няма как! Пораствам(e)!

Хубава седмица и както казваме в десетокласната - в школо само грахчета и боровинки до края на срока!

# 164
  • shumen
Моя по Математика са по учебника на Анубис.В него няма урок за сложна лихва.
Днес са им върнали класните по Български.Има 5.Яд ме,че е допуснал елементарни грешки,но каквото такова.Утре им е по Математика.Ще видим там какво ще измъдри.По Английски досега учи с клизма,че ваканцията е удари на мързел и се оказа,че всичко е забравил.
Blyeeyes,ние сме с два именни дни тая седмица.
Днес и моя не му се ставаше.Мен пък хич,а довечера съм и нощна смяна.

Общи условия

Активация на акаунт