Шестокласници 2024-2025 - тема 3

• 20 497
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
  • shumen
Гинес,и госпожата им по ИТ зная,но не съм сигурна детето и кой клас е.

# 706
  • там където има винаги вятър
Браво за интересните идеи на преподавателите за изнасяне на представление от децата Hands Plus1
Че сме провинция, провинция сме - не дълбока, уж по на повърхността Smile ама такова"чудо" у наш`то школо няма.

Контролни не по една, ами и по две на ден - утре по география и БЕЛ.
Минаха по математика, история, английски, ЧП и ...
...вашите деца правиха ли контролна по ТП - решаваха ли задача за намиране на себестойност на продукт? Не стига че учебника е..., в тетрадката нищо като решена задача няма, г-жата казала уж какво ще има...а преди часа думите ѝ били - "ами аз да ви заблудя", т.е. дала е много по-сложна задача. Да е благодарна въпросната че не съм родител на детето, защото - не знам, бясна съм Rage Не искам повече да пиша за нея/а има какво/, защото не знам тук кой какъв и от къде е.
Никога контролните не се дават за в къщи да се видят грешките. Не могат и да се снимат с телефона, защото същите се вземат сутринта и се връщат в края на последния час.
Преди се правеше поправка на контролни, класни - виждаше се кой къде греши, сега...Личи си че съм учила преди "сто години", нали Rolling Eyes

# 707
По трудово през първия срок имаха оценка на входящо, чертеж на елемнт и ел. схема, която тук показвах.
След това започнаха едно животинче от филц, което беше оценено в началото на втори срок, а сега извезват народна шевица.
За края на годината имат заложено контролно - изходно ниво.
Не знам след шевицата какво ще реши госпожата - в учебника има изработване на бижута, това го помня от каката от ковида - прави форми от глина, после ги оцветява и изработва гривни примерно.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 14:21 от a blue-eyed girl

# 708
mama iasi , не само че може, а и са длъжни да осигурят достъп на родител до всяко писмено изпитване на детето му. Дали ще ги върнат за подпис, дали чрез Школо или друг регламентиран начин за обмен на информация, но да - длъжни са. Говорете с учителите, които си правят оглушки. Що се отнася до телефоните и снимки на контролни с тях - ами не всеки носи телефон. Това не е начин за информиране на родител за резултати. Играла съм я тази игра с голямото дете. Ако учителите не искат 26 родители от паралелка да се появят заедно в деня за консултации, да намерят начин да ви уведомяват. Голяма секретност, голяма работа!
При нас няма такива драми. Всичко се връща.
И представления няма.

# 709
  • Някъде по Дунава
По ТП нашите не са правили контролно, няма и да правят. Общо взето карат лежерно и теоретично по този предмет. Не че е лошо да правят нещо на практика, но един учебен час до никъде не стига. Ако имат блок часове и ги водят в специално оборудвани кабинети, би било най - добре. Както е във Финландия,например, и както беше когато ние бяхме ученици.

# 710
По ТП имаха само входно ниво. Лежерно го карат. Само готвиха и беше голяма емоция.
Дават контролните по всички предмети.
mama iasi, така беше по наше време, връщаха контролните, класните работи, правехме поправки. Така всеки разбираше грешките си.
Днес имаха контролно по английски, в понеделник изненадващо контролно по КМИТ, миналата седмица имаха по литература.

# 711
  • София
Като се разписахте за ТП, да ви споделя - отварям днес ел.дмевник и какво да видя - ТРОЙКА по ТП! 😳😳😳 Обаждам му се аз на моя хубостник и го питам:
- "Калояне, не те ли е срам, как тройка по трудово, резил!!!
- Ами мамо, г-жата ни предава нещо, което го няма в учебника, за шиене. Рисува разни бодове там, и понеже всички се смяха, изпита всички момчета, даже и двойки има! Спокойно, ще си я оправя, нали знаеш, че съм майстор!"
Да се смея ли, да плача ли не знам? При нас едно време това беше любим и разтоварващ предмет. И още си спомням нещата, които сме майсторили в часовете
А детето не се е държало неуважително, сигурна съм.
 Първият срок му беше писала две шестици една след друга само като видяла клипчета как заварява, с инверторен електрожен и с телоподаващо. И после за сглобената електро схема.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 10:02 от sofyia

# 712
Направо ви съжалявам какви учители имате по тези предмети като ТП и прочее. При нас такива ексцесии няма, слава Богу.
Шевици, сандвичи, схеми, бодове...не съм чувал нищо такова🤣 освен детето да се справя с всичко това, без да съм разбрал, не знам🤣

# 713
Моята дъщеря в неделя сутринта я заболя кръста и я болеше като се движи. В понеделник баща ѝ я води на лекар и я пуснаха да почива до сряда. Вече е по-добре, но му удари 3 дена лежане в леглото.
Ама 3 дни не писа домашни, че все уж не писали в групата какви са им домашните. Чак опита да си направи устата, че другите като ги нямало си пишели домашните само от последния ден. А утре и контролна по история имат дори, ама тя е над нещата...

Миналата седмица пък получила отсъствие по изобразително изкуство... и в същия час и шестица. Викам ѝ да не закъсня (имат първи час), тя каза, че с 4 минути закъсняла. Карах я да говори с учителя поне на закъснение да го поправи - той казал, че не може и да му пишела в Школо... Ами писа му тя и нищо..
Сега се чудя наистина ли не могат да поправят отсъствия на закъснения, той ли нещо я мотае, тя ли мен мотае.. Ама отсъствие и оценка в един и същи час може да пишат явно..

# 714
Според мен могат да поправят до определен момент, а след това може IT в училището, вероятно учителя по КМ.
Миналата година на едно от децата учителката по БЕЛ му писа по-ниска бележка. Каза, че не може да я поправи, но няма да я взима предвид. Бащата се обърна към директора и оценката беше поправен. След известно време на дъщеря ми цъфна двойка щях да получа удар. Оказа се, че сбъркала вместо на предния номер писала на моята и тъй като реагирах в рамките на час двойката бързо изчезна....

# 715
  • shumen
При нас също имаше такива ексцесии първият срок по ТП.Моя имаше 3 на входното,а и го беше изпитвала веднъж на теория и трябваше да му пише 2,защото нищо не знаел,но не му я писала.Правили са и 2 контролни след разделите,но и до ден днешен нито им ги е проверявала госпожата нито оценки имат.
Мишленце,мисля,че може до едно време и след това определени хора.
Гиги,оценки при моя лично са поправяли учителите,но моя са с Админ плюс.
Мама Яси,при моя също има предмети по който не ги дават контролните.
Моя правиха онзи ден контролно по МАТ и има 5,вчера по ЧП,днес по ИУЧ Математика под формата на НВО и по БЕЛ на причастия,но още не са проверени.По ИУЧ Математика им е проверил проектити и има 5 и то е сбъркал една цифра само.По КМ ги е изпитвала и има 5.

# 716
Големият син имаше забележка за час, в който е отсъствал. Както и 3 неизвинени отсъствия за ден, в който си е тръгнал по средата на часовете по препоръка на мед. сестрата в училище. Толкова не ми пукаше, че не е поставял въпроса нито той, нито аз. Това в 7 клас.
Иначе могат, как да не могат да коригират. Неволна грешка всеки допуска. А, забравих - имаше отсъствия в училище, в което вече не беше ученик! И досега в акаунта му в него училище (неактивен вече) стоят неизвинени! 🤣 Кога ли ще се проведе обучение на ниво "учители" как да боравим с платформите? Съжалявам за сарказма, но звучи доста посредствено да се отговори "да пише в Школо".

# 717
При нас също правят тестове по ТП. Нито аз, според мен и детето, нямаме идея какво учат по този предмет! Честно казано, чак ме е яд, защото това можеше да са най-любимите часове! Оценките там, както и физическо, музика... не ги мисля. Като минали вече през седми клас с по-голямото дете, хич няма и да поглеждам в колонките им за годишни оценки! Наистина нямат нужда от този стрес, защото това, което идва в седми клас...!!!

Обаче, госпожата ни по математика е уникална! За домашно - по задача, две. Но на контролни - задачи за състезатели!!! Също не виждаме контролните работи. Нямам идея как да помагам, като детето не може дори условието да пресъздаде... Отчаяна съм. Ходи на уроци, за матурите ще бъде подготвена, но при такова оценяване в училище, щестицата е мираж!

# 718
По ТП според мен много си зависи от учителя как ще подходи. Дъщеря ми много обича часовете. Аз съм с две леви ръце, но тя се научи да шие, да прави разни неща с вълна и прежда... Толкова беше вдъхновена, че дори и с чертежите се справи. Никога не се е оплаквала, че учат нещо, което не харесва. Правят контролни и е отличничка. Вчера са правили мартеници и сега е решила да продължи вкъщи и да подготви мартеници за всичките си приятели, надявам се да има и за мен🤣

# 719
  • shumen
Creati,моя се опита веднъж да ме излъже,че не им дават контролните за вкъщи,но го хванах.Само като казах,че ще отида и го искам от господина и въпросното контролно се появи.
Гиги,и аз съм с две леви ръце,но моя се научи доста неща от часовете по ТП.Последно правиха сандвичи и има 6.

Общи условия

Активация на акаунт