Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 34 518
  • 754
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, трябва ли да се притеснявам или да търся хематолог? Не съм боледувала или имала инфекция от четири месеца.

# 16
  • София
Здравейте, може ли коментар на тези изследвания, жена, 77 години, съмнение за бъбречен проблем:

Скрит текст:

# 17
  • Варна
mibobo,  в старата тема към края се коментира кортизола...а в този ред на мисли какво може да се приема за нисък такъв, сутрешен?

# 18
Здравейте!
Бих искала да помоля за помощ при разчитане на този резултат, болницата в която си следя бременноста работи с тази лаборатория и нищо не мога да разбера. 🥲
Благодаря за съдействието!❤

# 19
mibobo,  в старата тема към края се коментира кортизола...а в този ред на мисли какво може да се приема за нисък такъв, сутрешен?

И моя е малко нисък, доколкото съм чела някои приемат Адренал Кортекс ,  той се води за балансиране на кортизола. Иначе за нисък също съм чела да се приема вит.В5, само че по-големи дози

BlackAngelll според мен всичко е наред, няма патогени и кандида

# 20
magina Със сигурност се касае за бъбречен проблем. В урината е открита бактерия. Жената да ходи на лекар да и изпише антибиотик. При тези стойности на креатинина, пикочната киселина и наличието на плоски епителни клетки трябва да посети нефролог. Да се обърне внимание и на ниския хемоглобин!

# 21
Здравейте някой може ли да я разчете😊Благодаря предварително.

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 19 дек 2024, 12:20 от Не се сърди, човече

# 22
Прилича на флунаризин.

# 23
Здравейте с първата бременност развих преекламсия в края на термина. Сега отново съм бременна и пуснах изследвония за тромбофилия. Някой може ли да ми каже дали имам нужда от лечение и опасни ли са тези мутации. Благодаря предварително.

# 24
Най-добре си ги обсъди с генетик за да си спокойна.
Аз не съм запозната с всички, но доколкото знам, когато са хетерозиготни е по-лекия вариант, тоест само от единия родител е дошла такава мутация. Последната мутация MTHFR 677 е доста често разпространена, при нея има проблем с усвояването на витамини от група В и най-често фолиева киселина и В12 и трябва да се приемат правилните форми (метилирани) мисля, че и хомоцистеина понякога се повишава. Трябва да приемаш фолат, а не обикновена фолиева киселина.
За тази предпоследната  РАІ-1 прочетох тук и доколкото разбирам, проблем има когато е хомозиготна, а при теб е хетеро
https://wiki.cibalab.com/doku.php?id=coagulation:pai

# 25
Блягодаря mibobo .Консултация ще направя задължително но часове има към края на януари, а пусто любопитство и притеснение.

# 26
Здравейте с първата бременност развих преекламсия в края на термина. Сега отново съм бременна и пуснах изследвония за тромбофилия. Някой може ли да ми каже дали имам нужда от лечение и опасни ли са тези мутации. Благодаря предварително.
Имаш две хетерозиготни мутации, които се водят сравнително нискорискови. Както mibobo ти писа, за втората трябва да се приемат метилирани форми на витамините от група В. Това, което бих добавила е да изследваш и ACE и Factor 13.
 Мутацията в PAI е хетерозиготна, но евентуална комбинация от мутации и в тези гени /ACE и Factor13/ може да е предпоставка за кумулативен ефект.

# 27

Здравейте! Пуснах си изследвания профилактично , освен витамин Д и холестерола ,да се притеснявам ли за нещо друго? Четох за инсулиновата резистентност и честно да си кажа ,се притесних да не би да имам .
Нямам оплаквания никакви .

# 28

Здравейте! Пуснах си изследвания профилактично , освен витамин Д и холестерола ,да се притеснявам ли за нещо друго? Четох за инсулиновата резистентност и честно да си кажа ,се притесних да не би да имам .
Нямам оплаквания никакви .

Вземете мерки за витамин Д незабавно. Препоръчвам капки Вигантол. За холестерола може да опитате с диета и спорт първо. Моите стойности бяха подобни на холестерола и ми изписаха Профихол монаколин К. За инсулина -моя е над 10 и аз тепърва започвам да изследвам по-надълбоко, да кажат по-компетентните .

# 29
Инсулинът е висок за сутрешен, трябва да се вземат мерки поне с хранителен режим и да се проследи после пак. Вит.Д е ясен, но и В12 също е хубаво да се вдигне още, за възрастни са препоръчителни стойности над 550-600.
В предвид инсулина, холестеролите, дефицити на витамини е хубаво да се провери щитовидната жлеза. Виждам, че е изследван ТСХ, но той сам по себе си нищо не значи, той е хипофизен хормон, не щитовиден. Затова другия път когато се изследваш си пусни пълен панел хормони - ТСХ, Т4 и Т3, също желязо не виждам да си изследвала а е добре.

Общи условия

Активация на акаунт