Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 11

• 35 407
  • 754
  •   1
Отговори
# 450
TheFighter03 както са казали преди мен, щитовидната определено не е добре, проверете вщитовидните хормони. Отделно вит.Д е в голям дефицит, а от него има много симптоми, хубаво е да си проверите и В12. Какви са проблемите, симптомите които имате не казвате, че да се съмнявате чак за МС

# 451
  • Варна
И аз да се включа в кюпа -TSH е високо, напълно възможно е да има проблем, но трябва да се изследват щитовидните хормони. Ако се съмнявате за МС, направете ЯМР и се консултирайте с невролог. Витамин D е безумно нисък, вероятно имате и оплаквания заради него.

# 452
Погледна щитовидната на ехографа и ми каза, няма хашимото, не е увеличена, няма възли, перфектна е, каза че не е виждал здрава щитовидна от години, или явно ме е излъгал... а основните симптоми които изпитвам са, отпадналост, лесна умора, промяна на настроение, дразнене от топлина и избухливост, от нова година година насам съм много изнервен, от нищото. Като ми прочете изледванията, каза "здрав си като бик" но всичко е от Вит Д и изписа Солигамма 20 000 IU, за 6 месеца. *отново едитвам*, забравих да ви кажа най-главно проверих щитовидната заради трудно преглъщане и дразнене от топлина, но после се сетих да проверя за МС и като прочетох симптомите, имам ги половината. Може и от многото силен стрес да е, в повечето случаи от стреса ми се появява адски силно гадене, но рядко повръщане.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 14:10 от TheFighter03

# 453
Аз имам симптоми на 100 неща средно по 3 пъти на ден.
МС е много сериозна диагноза и признаците й далеч не се концентрират в това, което описвате Вие. За съжаление единственият сигурен начин да се отхвърли МС е ЯМР.

# 454
Аз имам симптоми на 100 неща средно по 3 пъти на ден.
МС е много сериозна диагноза и признаците й далеч не се концентрират в това, което описвате Вие. За съжаление единственият сигурен начин да се отхвърли МС е ЯМР.
Задължително ще си правя ЯМР, иначе нямам покой на духа, може всичко това което изпитвам да е от дефицит не само на Вит Д а кой знае още колко витамина, но просто са много скъпи изследванията и не мога постоянно да пускам, не съм хипохондрик, просто искам да знам че нямам неврологично заболяване. А всичко може да е от дефицити и многото стрес.

# 455
Да помоля за малко помощ. Кашлям от вече два месеца. Три изпити антибиотика и става все по-зле. Получавам вечер някакви пристъпи и немога да си поема въздух.

# 456
  • Варна
И ЯМРто е скъпо… към 500 лв ми излиза на мен, имам мозъчна операция и пак няма направления. Но направете за спокойствие. Аз правя на глава с контраст. Във всеки случай изследвайте и витамините обаче, В12 има силна връзка с неврологичните проблеми

# 457
Здравейте!

Съвсем случайно при изследване на урина на сина ми на 12г беше открит белтък и завишен микроалбумин. Повторихме изследванията заради съмнение за външно замърсяване, но резултатите са същите горе-долу. Бяхме при детски нефролог, прегледа бъбреците на ехограф и няма никакви притеснения. Детето няма и оплаквания, но стойностите ме притесняват. Тъй като и спортува активно ни препоръчаха да изследваме и веднага след тренировка  - резултатът беше 800+. 🙄

Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Преглеждан е и от кардиолог, всичко е наред. Кръвното също е наред...предстои да пуснем 24ч урина, но ме съмнява резултатът да е различен...

# 458
  • Burgas, Bulgaria
Креатин и Уреа има ли пускани и какви са резултатите?
От къде сте ?

# 459
Креатинин пуснахме- в норма е, 17.5...уреа не сме. От София сме.

# 460
  • Б
Щитовидни хормони -ТСН колко време след прием на антибиотик се изследват? Предполагам не може по време на прием на антибиотик.

# 461
Хубаво е поне седмица след боледуване, защото и самото боледуване оказва влияние. И непоискан съвет, пуснете всички щитовидни, не само ТСХ, той е хипофизен хормон и не отразява всеки път реално нещата с щитовидната

# 462
Здравейте!
 Моля за мнение за тези резултати. На 24 години съм.

# 463
Здравейте, да попитам за тези резултати дали са добре? В 31 г.с. съм на фраксипарин 0,6 всеки ден.

# 464
  • София
Здравейте,
Моля за съвет, става въпрос за възрастен човек в болница след операция преди месец. Много е отпаднал и желязото му все пада - вече е 3.2, но хемоглобинът беше 80, сега е 96. Не му понесоха лекарствата и започна кървене в стомаха, което после май спря, но желязото все пада и е много отпаднал. Пи Сорбифер 3 дни, но започна разстройство и го спряхме. Според хематологъ не трябва железен препарат, а и като няма феритин, не може нищо да каже, а според гастроентерологът трябва Феринжект венозно. Вече не знаем какво да правим...

Общи условия

Активация на акаунт