Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Има си медикамент, но ударна доза витамин С е по-безобидно. Примерно 4-5 таблетки - това от обикновения витамин, сутрин, и още 3-4 в средата на следобеда. И става поносимо.
Витамин С действа съдосвиващо, а излишния се изхвърля от организма.

# 286
Магнерот в аптеките не се продава без рецепта. Поне аз доколкото обикалях и питах преди време.
Купувам си го постоянно от различни аптеки и всеки път ми го дават без рецепта!

# 287
  • София
Аз имам изписан от ЛЛ Дицинон. На работа все забравям за допълнителен панталон и съм си ходила с увити якета и прочие.

# 288
На мен ми изписа Циклонамин, ама гледах, че са едно и също.

# 289
Решила съм въпроса с удобен ластичен панталон от изкуствена кожа. Хем изглеждам тренди, хем не пропуска.

# 290
Момичета, искате да кажете, че това вече може да се случва ежемесечно? За пръв път ми е и съм яко шаш. И тези хапчета да си се пият редовно, а не по изключение?

# 291
Обичайното предписание дори е Дицинонът да се почва 5 дни преди началото на цикъла.
И да, за жалост е напълно възможно да се случва всеки месец, при мен е вече от 3-4 г. Но ако няма миоми (аз имам) или ендометриоза, не е лошо акушер-гинекологът да потърси други причини.

Витамин Ц няма особен ефект. По-ефективни са калциум-фосфо-це и вит. К1, но пак не е панацея.

# 292
  • София
Аз го пия от първия ден, по едно на ден, 3 дни.
Че понякога не знам кога ще почне. Ето, сега пак закъснява.

# 293
Да, при не съвсем редовен и предвидим цикъл винаги съм се чудела как става това Simple Smile

# 294
  • През девет планини в десета...
За предвиждането на циклите при мен става все по трудно. От няколко месеца си идва когато си иска. Може през 18 дни, може през 40. Голям кошмар е. Мъжът ми иска да отидем за три дни на хотел с минерални бани, аз не знам за кога да резервирам... На 52 съм. Хем искам вече да свърши цикъла, хем още му се радвам като ми дойде. Имам приятелки, които вече са в менопауза и ме убеждават че е още по гадно тяхното....

# 295
  • София
Да вляза и аз при нас да се поочлача. На 46 години съм, все още с редовен цикъл. Имам едно по-съществено закъснение с 15 дни преди 3 години и един пропуснат есента, когато почина баба ми (почти сигурна съм, че има връзка). Нямам установени гинекологични проблеми. И сега екстрите - силно главоболие в първите дни (понякога продължава по 3 дни и не се повлиява от аналгин), кръвоизливи (винаги ми е бил обилен, но сега е ужас), стомашно-чревен дискомфорт, умора, неработоспособност, раздразнителност. И като по-млада интервалът между циклите често ми беше по-къс, сега съвсем - макс. 26 дни. Така имам по 15-16 годишно. Прогнозите са почти невъзможни. Заради пропуснатия цикъл започнах масло от вечерна иглика 2х500 мг, но мисля да я спирам, че сега ми идва на 25 дни.
От вчера ми започна цикъл, първо беше слабо, днес вече е река. Имам и ужасни болки в едната тазобедрена става, което е нова екстра. Направо тези два дни съм като развалина - главата ме боли, имах и повдигане, кракът ме боли и съм много изморена. Нямам представа как ще я карам занапред. А трябва да ходя на работа, защото имам задачи, които не мога да отложа. Дано се адаптирам към новостите. Баба ми ми разказва, че не е имала никакви оплаквания - просто на около 45 години й спрял цикълът от раз и това било. Защо при нас е толкова сложно? Сигурно заради нагрегнатия начин на живот.

# 296
  • Б
Обилното кървене колко време продължава?При мен  2, 3 дни , но някак си съм се адаптирала, не вземам нищо за това .Чакам от от самосебе си да спре. Сигурно тепърва ще става по-обилен, знам ли?!

# 297
  • Бургас
При мен обилно кръвотечение е имало само за първите два дни, никога повече, напоследък обаче забелязвам, че е много по-леко, буквално на втория ден спира и продължават само зацапвания, миналата година имах 8 цикъла, дано тази още намалеят и да идва края до 1-2 години, че ми е време, почти на 51г. съм

# 298
  • Бургас
След абразиото няколко години по 3-4 дена беше доста силно, не смеех да мръдна. Сега е около 2 дена една идея по-добре. Накупих специални бикини, но и те не помагат на 100%, само за вечер ми вършат работа да си се въртя спокойно. Ходя със специалните бикини, превръзка от по-големите, клинче стягащо отгоре и пак в силните дни се цапам. Най-ме е страх да сядам в тези дни.

Чакам го този край.

При мен вит.Ц има ефект- инжекционния на ампули и тези по-силните по 500-1000 мг. Сега имам един липозомен 1000 мг на Натурал факторс, действа си.

Ползвах/ползвам при нужда и К1, фосфо Ц,   пия чай от турта, невен, коприва, овч..торбичка. Може и тинктури. Може и медицинска дъвка да се добави или гълта.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 20:16 от Галчудо

# 299
  • Б
Имам позната ползва някакви памперси от ДМ , но е и с миоми . Без тези памперси не става. Повече миоми предизвикват по-обилен цикъл май, от колкото една голяма . Не знам кое е по- лошото да са много или да 1 голяма . А нормално ли е ТСН хормона за 1 месец да се вдига над  границата , посочена в лабораторията ?

Общи условия

Активация на акаунт