Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 512
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Преди колко е бил?Другите щитовидни как са ?

# 301
Абе, дано не стигаме до памперси!

При мен реките от кръв са 24-36 часа, ползвам ето тези превръзки. Засега издържат по цяла нощ, но сутрин имам чувството, че тежи 1/2 кг, толкова е напоена.

Не са и дебели като памперс, съвсем комфортни са.
Но за спане в хотели и т.н. за всеки случай слагам и гащи за цикъл от DM.
Повече ме дразни непредвидимостта - на колко дни ще дойде, кои дни ще е само зацапване за ежедневка, кога ще се излее, кога ще спре... ако съм на път или с официални дрехи и се психясвам да не изцапам, трябва 15 дни в месеца сигурно да съм с превръзки.

Големият здравословен риск при силни кръвотечения си остава анемията, цял живот съм била на и над горна граница на хемоглобин, последно се премерих 1-2 единици под долна. Засега не пия нищо заради стомаха, гледам да хапвам повече червени меса, дроб, магданоз (много го обичам - днес примерно изядох две салати табули с телешко кюфте Stuck Out Tongue).

# 302
  • София
При мен обилното кръвотечение е 1-2 дни, но във тях ползвам тампони Super Plus (най-големите, вече трудно ги намирам) + нощна превръзка и пак понякога сменям всичко през час. И така няколко часа. Когато е толкова силно, след това рязко намалява, но в тези часове, ако трябва да съм навън, е ад. По-миналата година ми дойде на едно пътуване в чужбина - търсих 5-6 пъти обществени тоалетни за няколко часа и някакси не си изцапах дънките. След това се настанихме в хотела, с облекчение смених всичко за пореден път и след 15 мин. седнах на леглото... после прах бели чаршафи Sob. Дано не стигам до памперси. Само с превръзка абсурд да спя - винаги тампон+нощна превръзка, за да имам време за реакция.

Параход, и аз съм така с хемоглобина - миналата година за първи път под долна граница, а винаги е бил почти на макс (изключая бременностите). Явно е от възрастта - храня се добре (обичам всички храни, богати на желязо).

# 303
Аз се спасявам с тези, има ги в Лили
Скрит текст:

# 304
Още не съм прала чаршафи по хотели.
Понякога се налага да им напиша извинителна бележка обаче, придружена с някакво малко подаръче Simple Smile

Иначе тръгна ли на път, 99% съм в цикъл, и то силните дни...

# 305
Аз от години ползвам тези, с  дамските превръзки, предназначени за местния пазар бях под постоянен стрес.

# 306
  • Бургас
Аз освен всичко съм с подут корем, всичко ми стяга. Трябва да съм с някакви неописващи дрехи, тип чувал най-добре.
При големите кръвотечения пробвах памперс гащи за спане и за първи път спах спокойно. Сега с подплатените гащи и клинче съм спокойна, нямало е гафове. И аз ползвам Либрес. Ползвала съм и едни превръзки за след  раждане, те са доста дебели, но са без уши.

# 307
Аз просто нямам широки дрехи. Но пък съм запасена с черни панталони, къси и дълги клинове (според сезона), също в черно, под дрехите. Външно не личи по нищо в каква неволя се гърча. Лошо ни учат от малки, да не се жалим.  Доволна съм, че работата ми позволява да си работя от къщи, близо до банята, без да обяснявам защо.

# 308
Аз ползвам тампони супер плюс (на Евент са по-добри от ОБто) с превръзките. Абсурд само превръзка.
Преди години за около 3-4г ползвах чашка, мисля пак да се върна към нея в такива дни 😊

# 309
Аз отдавна махнах тампоните, реших, че и без това не помагат особено в тази изобилна ситуация.
От няколко месеца съм намерила начин нощна превръзка + памук, помага ми, но пак трябва да се сменя често.
Иначе се шегувам с младите ми колежки, че столът в офиса, на който седя, би било по-удобно да е тоалетна  чиния през тези дни. 😄😄 Голямо унижение си е, седиш си на бизнес среща или говориш с някой колега и само чувстваш кап-кап-кап. 🩸🩸🩸

# 310
Аз използвам превръзки за родилки, има ги във всички санитарни магазини. Най-големият размер са дълги, широки и много дебели. Стигат до пъпа отпред и до кръста отзад 🤣🤣🤣 но пък поемат чутовни количества...обаче трябва да се носят с широк панталон, защото си личат...

# 311
А защо не ползвате чашки? За мен лично е голямо удобство.

# 312
  • София
Леле, аз преди 2 години какво оставих в един хотел! Не ми се мисли.
На мен ми се е случвало да се изложа пред обучаващите се...
Мен по принцип много ме е страх от кръвозагуба. Хемоглобинът ми винаги е бил нисък, преливали са ми кръв ииии... няма да пиша какво си мисля даже.

# 313
А защо не ползвате чашки? За мен лично е голямо удобство.
Ще се пълни постоянно, а при всяка смяна продължава да тече и после ми омазва и бельото, ако нямам превръзка.

# 314
Може би ти трябва различна чашка като размер или форма. Не би трябвало да тече и да ти омазва нищо. В дните,  които знаеш, че ти е обилен цикълът, просто ще изпразваш по-често, примерно през час. За мен лично чашките са голямо удобство, но не задължавам никой с мнението си. Просто като вариант....

Общи условия

Активация на акаунт