Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 398
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
На вас никога през живота ли не ви е закъснявало, подранявало, прескачало месец?
Странно ми е, че за няколко дни се прави драма, още повече сме в период на хормонални смущения и би следвало това да е нормално.
Това е жив организъм, освен хормоните, му влияят куп други фактори. Не сме машини.

Аз последните месеци засичам закъснение от около 5 - 7 дни. Ами чакам си, идва си. Просто съм разбрала, че така ще е вече. Тоз цикъл му предстои да спира и това за болшинството жени преминава през колебания, скъсявания и удължавания на периодите.

# 31
И аз се чудя на толкоз втелясване, но съм чувала, че съществуват жени, при които цикълът цял живот идва не само в определен ден, но и час. Може би за тях е необичайно.

При мен винаги е бил редовен, никога не е пропускало месец (освен като бременна), но винаги е имало флуктуации в дължината - от 21 до 30+ дни в различни периоди на живота. При дъщеря ми (16, отдавна е установен) също не е на равен брой дни.

Сега, на 49, пак ми е всеки месец, но е тотално непредвидимо кога ще дойде, как ще започне (понякога има 2-5 дни зацапване преди действителния теч, друг път си се излива директно), колко ще продължи... Изключително е досадно, с три различни вида превръзки се мъкна навсякъде. Поне 15 дни от 30-те в месеца съм нащрек...

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 15:45 от Параход

# 32
Аз също пия Вечерна Иглика. На 43г съм и цикълът ми е на 26 дни. За последните 2 години, на два пъти се е случвало да по 31дни.
На гинеколог не съм ходила е тези случай, но си направих тест за бременност. Слава богу бяха отрицателни. Simple Smile

# 33
  • София
На вас никога през живота ли не ви е закъснявало, подранявало, прескачало месец?

Не е, както писах, за пръв път ми е и затова толкова се "втелясвам".

# 34
Като ученичка в гимназията си спомням как ми идваше с години винаги точно във вторник следобед Grinning Буквално точно по едно и също време, плюс/минус час-два. На някои жени с по повече часове варира с противозачатъчни.
Ама... беше то. Сега нито ми е на 28 дни а вече на 25, нито е с такава точност а се случва да мръдне с по някой ден. Тези промени постепенно станаха при мен, неусетно някак. Но не при всеки е така. Единственото сигурно е че промени ще има все по някое време.

# 35
  • Бургас
На мен също ми беше много точен цикъла, знаех точно кой ден. Един път годишно закъсняваше. Сега своеволничи, но подранява. Вече не мога нищо да предвидя.

# 36
Тази година 3 пъти ходихме на море за по 1 седмица в 3 различни месеца - юни, юли и август.
То беше голямо и лудо изчисляване кога точно да идем, според моя цикъл.
Резултатът - и трите пъти бях в цикъл. Къде последни дни, къде първи дни, но бях.
Та ... толкова с предвиждането. Да е жив и здрав тоЗ, който е измислил тампоните Smiley

# 37
  • Русе
То ходенето на море или на почивка с басейн, ако трябваше да се съобразява с моя цикъл и с този на двете ми дъщери, това означава никога да не отидем.

# 38
Е, на мен три месеца почти не ме беше идвало, отивам в Гърция и на първия ден цъффа, продължителност 10 дни, толкова колкото стоях там и като река. Ходих да търся гръцки превръзки, дебели щото моите се оказаха тънки. Изцапах чаршафите, срам, кошмар...

# 39
  • 1st floor
И моят цикъл обича морето и отида ли, винаги идва с мен! Grin Откакто отрих менструалната чашка, вече почти не ме вълнува. Ходя си и на плуване с нея, като само в един от дните спирам за всеки случай. Това всичко май трябваше да го напиша в минало време, защото последният цикъл беше юли.

# 40
И моят цикъл обича морето и отида ли, винаги идва с мен! Grin Откакто отрих менструалната чашка, вече почти не ме вълнува.
Това е добра идея, никога не съм ползвала такава, но ще опитам. И аз съм плувец и от това най-много страдам, когато съм " циклична" на морето. С тампон спасявам положението за един тур плуване, но не мога да се отпусна, че все имам чувството, че около мен ще почервенее 😁. Ще пробвам и твоя вариант.

# 41
Момичета този път цикъла ми е много къс, два дни много леко зацапване преди да ми дойде, дойде ми за 1-2 дни оскъдно и спря. На четвърти ден от цикъла се събуждам с много силен световъртеж. Казаха вестибуларния, от врата било. Някой тези дни с вестибуларни оплаквания има ли?

# 42
Кръвното измерихте ли?

# 43
Момичета този път цикъла ми е много къс, два дни много леко зацапване преди да ми дойде, дойде ми за 1-2 дни оскъдно и спря. На четвърти ден от цикъла се събуждам с много силен световъртеж. Казаха вестибуларния, от врата било. Някой тези дни с вестибуларни оплаквания има ли?
Това с врата не е свързано с цикъла. Ако имаш проблеми с него, то те ще са по всяко време, не само при менструация. Аз имам шийни шипове и когато получа "криза" получавам световъртеж и замайване.

# 44
Кръвното измерихте ли?
Да измерих го, нямах кръвно. 110/70 ми беше в момента на световъртежа. Направо се изплаших. Преди 10 години ми беше станало така, тогава пак с бетасерк овладяхме световъртежа. Сега си мислих да не е нещо хормонално ама едва ли чак толкоз силно. Дано не се случва, че е кошмар.

Общи условия

Активация на акаунт