Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
GVH , веднъж DIM за изхвърляне на естроген и веднъж Ашаваг., която го стимулира и активира. Сама ли си назначи добавките?
Моля, другите момичета - не се подвеждайте, мислете първо.
Витамин Д , не се пие вечер, по-добре го сложете на обяд, след храната, заедно с Омегата.

Добавките са ми назначени от лекар, и не целя да подвеждам никой, още повече пък да пиша безсмислено.
Два пъти подчертах, че това работи при МЕН.
Ашваганда вземам 2-3 седмично надвечер. DIM пия сутрин - този от iherb https://bg.iherb.com/pr/naturesplus-pro-dim-200-60-capsules/125830, инозитола е този: https://bg.iherb.com/pr/nutricost-inositol-500-mg-240-capsules/131938

# 166
Благодаря!
Този DIM дори съм си го сложила в списък с желани продукти в iherb Grinning

А за ашвагандата не знаех, че влияе на естрогена. Полезно инфо. Не че съм се засилила да я пия, но в миналото я бях включвала и нея като част от терапия за ЩЖ.

Иначе, за вит.Д съм съгласна с Галина. Пие се най-късно до ранен следобяд и след по-мазничко хранене. Приемът заедно с омега 3 е много подходящ.

# 167
Както и по-рано написах, аз съм с ЩЖ пробелми от години, за това и пия ашвагандата надвечер, имала и успокоително действие, надявам се. Хормона го пия в малките часове. Факт е, че много намаляха тия налудничеви мисли, с които сама се "вкарвам във филми". Д3 ми е в компелкса с магнезия, за това и той е късно. Скоро ми свършват поне половината опаковки, и ще си оставя две три седмици без. Искам да видя дали ще има промяна, за да знам с какво да се заредя. Много си и забравям да пия или просто не остава време за всички понякога.
Слънчев и ведър уикенд Simple Smile

# 168
Инозитола в по-големи (от 500 мг) дози, много добре влияе на психичното състояние. Вит. Д също.

# 169
Инозитола в по-големи (от 500 мг) дози, много добре влияе на психичното състояние. Вит. Д също.
А някакви странични ефекти има ли? Ако има такъв добър ефект, ще си купя и аз, че съм с адско безсъние вече 2 месеца, болки по цялото тяло и паник атаки!

# 170
Включвам се и аз в темата.На 48 год.съм .Септември с цикъл за последно,после на АГ през октомври ,изследвания и изписа Дуфастон за 10 дни.Естествено след това ми дойде.Но декември отново липсва цикъла и до сега вече стават 50 дни .АГ ми каза вечерна иглика да пия и ако не дойде до 4 месеца ,отново да съм пиела Дуфастон.Имам и огромни болки в гърдите от напрежението.За тях нищо не каза.Ще приложа и резултатите от изследванията си ,ако можете да ми дадете съвет от вашия опит.

Elpida, присъединявам се. За пръв път ми закъсня с 46 дни, докато дойде гърдите ми не даваха въздух да ги лъхне даже, камо ли дрехи. 🤮 Никога преди не съм имала такива симптоми, а сега направо си изкарах акъла.
Четох в старите темички, мисля 8 тема беше, стр 49-50, че момичетата са коментирали точно това.
Дойде ми и се спихнаха, все едно нищо не е било, ама мн. е гадно и страшно, кви ли не мисли ми минават.
Иначе си ми беше обилничко, но по-кратко, на 4тия ден спря, предният път беше 7 дена. 🙄
А да питам някоя от вас усеща ли едно пъплене по кожата, все едно ме лазят дървеници, аман. Бабетка едно време викаше, че все едно нещо й пъплело по кожата,  викам си тогава - луда жена, ама на ми сега. На какво ли се дължи?🫨

# 171
Периферна нервна система, магнезий помага.

# 172
Може и някакъв Б комплекс,нещо успокояващо.

# 173
  • Бургас
Този Инозитол как точно влияе, аз си спя много добре, но от време на време ми е много тревожно и депресивно, личната ми изписа Алора, ама не виждам голямо подобрение

# 174
Чета ви, но рядко се включвам. Изкарах един хубав декември с нормален цикъл и слаб ПМС. Но сега по празниците много съгреших със сладкото, то не бяха щолени, баклави, торти и тиквеници. И сега всичко ми се връща. От една седмица съм с болки в корема, подути гърди, а до цикъл има още седмица. Ще направя 2 седмици ПМС. Съня също пак се влоши. Пия магнезий, само той ми помага при болките, но те ослабват и пак се появяват, точно като преди цикъл. Осъзнавам, че храненето наистина е от голямо значение при хормоналния баланс. Ама пусти празници. Sad
Вие как сте със сладкото?

Този Инозитол как точно влияе, аз си спя много добре, но от време на време ми е много тревожно и депресивно, личната ми изписа Алора, ама не виждам голямо подобрение

Алората е за успокоение, аз я пия вечер, действа ми добре на съня. Но, ако нямате проблем със съня, едва ли ще помогне за депресията. Нещо вдигащо серотонина трябва, но те са с рецепта.

# 175
За добър сън и спокойствие ми бяха изписали Леваксан х 1т вечер. Тревожността намаля, чуствах се прекрасно, изпих 1 опаковка и до там. Сега съм си купила, ако ми се наложи- да си имам. Алората не ми действаше.

Тина, аз ям много сладко от дете, но сега взе да не ми е ОК от него. Подозирам, че киселините ми се появиха от него. Сега съм го намалила до критичен, за мен, минимум и нямам киселини.  Но преди цикъл ми се яде ужасно много шоколад и си хапвам.

# 176
За добър сън и спокойствие ми бяха изписали Леваксан х 1т вечер. Тревожността намаля, чуствах се прекрасно, изпих 1 опаковка и до там. Сега съм си купила, ако ми се наложи- да си имам. Алората не ми действаше.

Тина, аз ям много сладко от дете, но сега взе да не ми е ОК от него. Подозирам, че киселините ми се появиха от него. Сега съм го намалила до критичен, за мен, минимум и нямам киселини.  Но преди цикъл ми се яде ужасно много шоколад и си хапвам.

И аз ям по принцип малко сладко, и вкъщи все ограничавам купуването. Даже ми се сърдят вкъщи, как така не държим нещо сладичко за десерт. Обаче покрай роднините така се отпуснахме от Коледа насам, че е страшно. Сега вече почвам да намалям. Simple Smile

# 177
Момичета, какво е това нещо - дойде ми на 18.12, като не само закъсняваше, а направо си прескочи месец, и оттогава не е спирало. Определено няма кръвоизливи и т.н., но все нещо се влачи, все нещо зацапва. На възраст съм си за премено и ПМС беше доста зле, въпреки вечерната иглика, от която по принцип ми е много добре.

# 178
Момичета, какво е това нещо - дойде ми на 18.12, като не само закъсняваше, а направо си прескочи месец, и оттогава не е спирало. Определено няма кръвоизливи и т.н., но все нещо се влачи, все нещо зацапва. На възраст съм си за премено и ПМС беше доста зле, въпреки вечерната иглика, от която по принцип ми е много добре.

А поне намалява ли с времето. Аз предния месец бях понастинала и вземах ударни дози витамин Ц, на Цетебе, по 500-1000 на ден. Много бързо премина, за 3-дни някъде, свързвам го с това че пиех високи дози витамин Ц.

# 179
Реално си е почти само зацапване.

Общи условия

Активация на акаунт