Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 381
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Хлорид имат предвид обикновено като пишат морски магнезий.
Ако не ми допада накоя добавка как е или не е описана, просто не вземам точно нея, поне избор има голям. Те имат право да пишат или да не пишат както им изнася, аз имам право да ги пратя у лево и да си купя друго Grinning

# 211
И аз не бих купила продукт, на който не е описано какви точно магнезиеви соли съдържа.
Иначе във форма саше е Диаспорал, чудесна форма, регистрирана като лекарство (т.е. с доста по-висока степен на контрол от неясните добавки) и концентрация на магнезий 400 мг.
Моята дъщеря е на 16 и също никога в живота си не е гълтала хапче, а и аз, напът към 50-ака, пия, ама предпочитам по-малки таблетки и ампулки, конските нефилмирани хапове, каквито са често добавките, абсурд да ги изпия.

# 212
До грубо грам материал в капсула биват, стандартни капсули са си като на доста антибиотици и прочие. Над това вече стават големи и не всеки би ги глътнал. Аз вземам магнезиев цитрат и капсулите са ми с по 150мг магнезий ако вземам на капсули. Това е 1 грам цитрат, биват като размер. 150 не е висока доза наистина, но пък и никой не ме спира да лапна повече от една, в крайна сметка.
Диаспорал е съвсем приличен наистина, стига човек да не го бърка че е овкусен.

# 213
Диаспорал съм взимала преди години, много е хубав, но го спрях, защото е с подсладители, а ги избягвам.

А за магнезиевият хлорид какво ще кажете? Дали е добра форма?

# 214
Последно си взех Магнезиев бисглицинат. Тази комбинация с глицин пише, че е максимално добра за сън и релаксация. При мен имаше ефект, защото аз се чувствам много напрегната преди цикъл, болки в гърди и корем. Определено намали значително болките и спях що годе добре.

# 215
Относно магнезия, няколко доктора са ми казвали да взимам само и единствено Магнерот, който не е добавка, а си е лекарство.  Пия си го месец и месец почивам.

# 216
Хубава форма си е, спор няма. Но по колко таблетки вземаш от това? Соленичко излиза да вземеш прилична доза.

# 217
Да, магнерот, магнерич, магне Б6 също са лекарства, и то добри магнезиеви соли - оротат, лактат, L-аспартат. 
Но са големи таблетки, в случая потребителката питаше за лесни за прием форми.

# 218
Момичета, някоя от Вас, откакто е в пременопауза да има болка в слабините и ако да как се справя с тях? Аз в чудо се виждам вече, като болката ми е по изразена в ляво. Бях на уролог и гинеколог, казаха че проблем нямам, невролог също посетих, каза,че имам дископатия,но от дископатия да ме болят слабините не ми се вярва. На какъв друг лекар евентуално да отида, личната вече я побърках 😁😁😁

# 219
bubeto80,  и аз съм така. Ще ходя на преглед февруари и ме е страх какво ли ще е, ниско долу често ме боли.

# 220
  • Стара Загора
На мен в последните 2-3 години през зимните месеци хронично ми се възпалява някакъв нерв. Болката я усещам дълбоко в тазобедрената става и в слабините много отчетливо.

# 221
  • Пловдив
bubeto80,  и аз съм така. Ще ходя на преглед февруари и ме е страх какво ли ще е, ниско долу често ме боли.
И аз. С хормоните го свързвам... по някакъв неведом начин. Предимно във втората половина на цикъла.

# 222
Вчера бях на АГ точно по този повод - болки от няколко дни и лек теч в комплект. Докторът каза, че съм в перфектна овулация, ако искаме довечера да бебе правим 🤣🤣🤣
Еми не очаквах този извод точно 😁😁😁 ама поне според него функционално и хормонално няма никакъв проблем.

# 223
  • София
Магнезий пием от години вкъщи на Солгар, хелатна форма (бисглицинат). От Iherb излиза много изгодно и капсулите са по-малки, в България се внасят същите като кг, но капсулата е двойно по-голяма. Таблетката, всъщност.
От няколко месеца мъжа ми мина на друг магнезий, на Нове фарм, Магнезий директ, сашета. Цитрат и оксид е като форма. Аз само съм ги пробвала на вкус, харесват ми, но нямам нерви за експерименти и си пия изпробвания магнезий. Той е доволен и казва, че му действа добре.
Болки нямам, но последните години имам супер отчетлива овулация. Като по учебник всичко. Имам си яйчников резерв, не че ми трябва. Както каза моята лекарка - на който му трябва няма обичайно.

# 224
На мен днес  ми дойде /за сега слабо/след 56 дни без цикъл ,без лекарства да ползвам ,само Вечерната иглика .Сега ще видя колко време ще е ,или само зацапване .

Общи условия

Активация на акаунт