Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 416
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Трети месец по ред с много болезнени, силно уплътнени гърди, особено лявата, много чувствително зърно, зачервява се.. Февруари съм на преглед, ходя всяка година, някои години и по два пъти.
Силно притеснена съм какво ли е.

# 241
  • През девет планини в десета...
Malika, Според мен е от много естроген. Може би ако се мажат гърдите с прогестеронов гел ще се балансират хормоните. Изключвате ли бременност на 100 %.

# 242
  • Пловдив
Сигурна ли си, че е цикъл? И аз така си мислех, ходих на АГ, каза перфектната овулация... И преди съм имала зацапвания, ама сега си беше баш бая. И аз с малка миома (някъде октомври-ноември), ама сега гледа гледа, каза нищо няма чиста матка...
Та не знам и аз вече 😵‍💫
Ами да, защото си е както трябва, с болките, обилно или нормално изтичане, за по 3, 4 дни.

# 243
amaru2, пишеш, че от 3г. приемаш биоидентичен прог., а всички симптоми, които описваш, говорят. че такъв не стига в тъканите. Крем ли е или таблетки? Говори с лекаря си, нещо дозата да коригирате.

# 244
  • Пловдив
amaru2, пишеш, че от 3г. приемаш биоидентичен прог., а всички симптоми, които описваш, говорят. че такъв не стига в тъканите. Крем ли е или таблетки? Говори с лекаря си, нещо дозата да коригирате.
Вагинален е, от турския. Слагам от овулация 10 дни х 200 мг.  Макар, че сега едва ли имам овулация, пак го слагах , вземам го по симптоми, кръвни изследвания на прог и естроген, не ми е изписван. Ходя при двама гинеколози в тези години и те са против да го приемам, нямала съм нужда...не бил много добре да се приема, месила съм си хормоните, но пък 10 г преди това бях на легло с повръщане и адски мигрени на почти всеки цикъл и овулация и със зацапване преди цикъл. Това изчезна, а мигрените намаляха драстично, сега са поносими главоболия. Каква е причината да не се усвоява, според вас? Може би дозата е малко....

# 245
Malika, Според мен е от много естроген. Може би ако се мажат гърдите с прогестеронов гел ще се балансират хормоните. Изключвате ли бременност на 100 %.
Бременността абсурд, обаче едната гърда е доста плътна, болезнена и със зачервено и чувствително зърно..
Направо изтръпвам какво ще стане при прегледа.

# 246
От десетина дни и аз ползвам биоидентичен прогестерон на крем, заради брутална вагинална сухота. Цялата 24 година ми мина в лечение на гъбички и бактерии, които получих след грешно антибиотично лечение на цистит. След сума използвани вагинални глобули си докарах ужасна сухота, която беше видима при оглед с камера при гинеколог. Тук в темата прочетох, че някой препоръча крема на Биовеа за сухотата и аз го взех. Много съм доволна, за първи път от година мога да ходя до тоалетна без да ми пари, щипе, сърби и боли. Смятам да го ползвам два месеца в два поредни цикъла по 14 дни и ще го спирам. На 49 години съм и все още с цикъл, по-рядко, но си идва. Края на лятото имах леки вълни, ставаше ми топло, но спряха. Иначе съм бая нервна, тревожна, но с прогестерона, вярвам ще се поуталожат и тези проблеми.

# 247
Вагинален е, от турския. Слагам от овулация 10 дни х 200 мг.  Макар, че сега едва ли имам овулация, пак го слагах , вземам го по симптоми, кръвни изследвания на прог и естроген, не ми е изписван. Ходя при двама гинеколози в тези години и те са против да го приемам, нямала съм нужда...не бил много добре да се приема, месила съм си хормоните, но пък 10 г преди това бях на легло с повръщане и адски мигрени на почти всеки цикъл и овулация и със зацапване преди цикъл. Това изчезна, а мигрените намаляха драстично, сега са поносими главоболия. Каква е причината да не се усвоява, според вас? Може би дозата е малко....
Привет, може ли да споделиш как те диагностицираха с естрогенова доминантност. Какви изследвания се правят за това, прогестерон и естроген в кои дни?

# 248
amaru2, не разбрах, доволна ли си от DIM или го смяташ за "виновник" за проблемите ти?

# 249
  • Пловдив
amaru2, не разбрах, доволна ли си от DIM или го смяташ за "виновник" за проблемите ти?
Доволна съм, но явно е съвпадение, че в този период още повече се скъси цикълът ми.

# 250
  • Бургас
La farina, аз бях със същите симптоми и смятах, че е цистит. И след прогестерона спрях да ставам по 6 пъти нощем, сухотата изчезна и сънят ми се върна.
Вече година го ползвам и не смятам да го спирам, макар че съм на същите години и също имам редовен цикъл.

# 251
La farina, аз бях със същите симптоми и смятах, че е цистит. И след прогестерона спрях да ставам по 6 пъти нощем, сухотата изчезна и сънят ми се върна.
Вече година го ползвам и не смятам да го спирам, макар че съм на същите години и също имам редовен цикъл.
А не е ли притеснитерно толкова дълго да се ползва прогестерон? Аз пия и по 1000 мг вечерна иглика на ден и ме е страх да не си объркам хормоните. Дори не съм го консултирала с лекар.

# 252
И аз търся информация за цикъл през 15 дни. На 49 години съм. Месец май имах такъв цикъл и сега отново. Ноември ми откриха и зародиши на миома (юни всичко беше наред при прегледа). Търся трето мнение в София или Бургас. Моля, препоръчайте ми болница с добра, модерна апаратура.

Аз преди две години имах една миома около 2 см. Сега през декември гинеколожката откри втора с тази големина, но според нея няма проблем. Каза да се прегледам след половин година и ако не е пораснала да не се тревожа. Ако расте трябва да се отстрани. Аз съм на 45г. и съм прекрачила с един крак прага към менопаузата (с всички екстри) и това било прекрасно, защото много често след навлизане в менопаузата миомите изчезвали (изсъхвали, както тя се изрази). Не знам дали е вярно, но ще я послушам засега и ще почакам половин година.

# 253
  • Варна
Точно така е с миомите. Аз имам няколко, не много големи, вече 20 години. Следя ги, ако не правят проблем с кръвоизливи и не растат, си чакам менопаузата. С майка ми така стана. И миоми, и матка се свиват и съхнат от липсата на кръв.

# 254
  • Бургас
La farina и аз пия игликата.
Бях я спряла за известно време и не се чувствах добре. С прогестерона и игликата положението се търпи.

В книгата за биопрогестерона не препоръчват спиране. Даже и след менопауза.

Общи условия

Активация на акаунт