Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 499
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Спрях с чашките, защото като пътувам, особено по летища, няма къде да ги измивам... А бая пътувам. Не е много приятно..

# 316
  • Бургас
Честно казано на мен ми е толкова неприятно тези дни, че ако трябва и с чашка да се мъча и цапам, ще ми дойде в повече. И тампоните не мога да понасям вече. Но когато излязоха доста се чудих, изтървах момента да се науча докато нещата бяха в норма, а аз склонна да експериментирам. Сега понякога се сещам като съм в последните дни и ми се къпе в морето, но пък са направили бански, ама има ли смисъл да ги купувам, не са никак евтини.

# 317
Как се ползват тия бански при цикъл🤔? Просто ги обуваш на голо и това е?🧐🤔

На мен днес ми дойде ,50 ден от предишен цикъл 🤣🤣🤣🤣

# 318
  • Бургас
Аз нямам, но предполагам, че е като менструалните бикини - с пришита подплата с пълнеж, която не пропуска.

# 319
Няма как да се случи тая работа. Не съм убедена, че е хигиенично да влезеш кървяща в морето. То нали е много чисто...

# 320
В силни дни, чашката ми прелива изведнъж, без да я усетя.
Но повече ме дразни, че докато я извадя, изсипя, измия и поставя, вече има теч надолу и той ми цапа после, ако нямам превръзка.
Иначе ползвам чашка аз, но в силните дни само у дома.
Нощем също често прелива.
А моят цикъл не някакъв супер обилен, имам приятелка, кояъо слага по два супер тампона и превръзка, и пак омазва всичко след час.
Няма как да се случи тая работа. Не съм убедена, че е хигиенично да влезеш кървяща в морето. То нали е много чисто...
С каквото и да си водата има достъп.

# 321
  • Пловдив
Ох, успокоихте ме с това за хемоглобина. Grinning Че и моят преди два месеца излезе нисък. А тогава последно бях имала обилен цикъл преди месец и половина.

# 322
А имате ли съсиреци при толкова обилна менструация? 1-2 пъти направо ме уплаши размерът им. Иначе малки всеки месец имам.
Това, в комбинация със силното кръвотечение, за мен прави невъзможна употребата на тампони. С чашка нямам опит и тепърва няма да пробвам.

# 323
  • Пловдив
Имала съм и големи, инцидентно.

# 324
Този път и съсиреците бяха оле-мале. Такова чудо клопна оная вечер във ваната, тъкмо бях стъпила под душа, че буквално се препарирах, огромно.

# 325
А защо не ползвате чашки? За мен лично е голямо удобство.
Защото работното ми място не позволява да ходя до WC когато си искам и защото тоалетните там нямат нужните удобства за чашка - няма мивка в кабинката, винаги има чакащи отпред...

# 326
А имате ли съсиреци при толкова обилна менструация? 1-2 пъти направо ме уплаши размерът им. Иначе малки всеки месец имам.
Това, в комбинация със силното кръвотечение, за мен прави невъзможна употребата на тампони. С чашка нямам опит и тепърва няма да пробвам.
Имам, да, отвратително е като тръгне да се изхвърля също така.
За чашките и аз покрай темичката се замислих, ама как ще ги мия в общата тоалетна в работата, може би трябва да имам 2-3 и да си ги нося с мен, а употребяваните в пликче и да ги почиствам в къщи. 🤔

# 327
Не, изплакваш и пак поставяш.

# 328
Изплакваш с шише вода, ама като знам какви гимнастики са и мазелак, като съм го правила, ми не.

# 329
  • София
Аз не съм пробвала чашка, все се канех да опитам, но последните постове ме отказаха окончателно. Явно не е панацея за протичането. Бански за менструация си купих есента, но го ползвах с тампони и точно този цикъл ми беше по-нормален, та нямаше фалове. Не бих рискувала без тампон.
Иначе съсиреци имам почти винаги и са големи като орех, освен това тампонът не ги поема и остават отгоре. Все пак тампоните ме спасяват, но само най-големите (на OB са зелени, пише, че са за многократно раждали Grinning). Другите стават само за по-слабите дни. Като се напои, естествено започва да тече, но по-слабо, без да се изсипва и усещам, а имам и превръзка винаги за всеки случай. Така се справям с тези дни, но наистина е трудно, особено, ако си навън и нямаш удобна тоалетна.

Общи условия

Активация на акаунт