Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 439
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
Няма как да се случи тая работа. Не съм убедена, че е хигиенично да влезеш кървяща в морето. То нали е много чисто...

Да, и аз също мисля, че не е много желателно, но самия бански като не пропуска и реално подложката е дебела бариера би трябвало да изолира  директно да влиза водата. Така плуват плувкините.

# 331
Аз не съм пробвала чашка, все се канех да опитам, но последните постове ме отказаха окончателно.

Абсолютно не е така. Може да има частичен случай като на ДХЗ, но аз съм страшно доволна от чашката. Сменям си я спокойно през деня, като изплаквам на мивка или с шише, ако няма мивка и поставям отново. Не е сложно. Може би първите месеци само, докато свикнеш как се слага и вади. Има цяла тема за чашките, прочети там.

# 332
  • София
Чела съм преди, но така и не купих. Както казах, при мен е доста силно кръвотечението и се съмнявам, че пак ще протича. Затова не се реших. Освен това в обществени тоалетни, в които няма мивка при тоалетната, става много сложно.
В морето (предимно Средиземно, но и в Черно) плувам от много години с тампони и мога да кажа, че тампонът не се напоява от морската вода т.е. не мисля, че е опасно за замърсяване.

# 333
  • София
Аз работя на места с обществени тоалетни, та по-добре превръзки.
В морето не ми е проблем да не вляза 2-3 дни. Гледам си го, топя се до коленете и така...

# 334
Да, за обществена тоалетна не е най-удобното. Казвам като вариант чашките, за който прецени. Но да не заводнявам темата допълнително, има друга, в която е обяснено доста за тях.

# 335
Имала съм съсиреци, цели парцали. Тампони не използвам, само превръзки, които сменям през половин час.

# 336
  • Б
Не ви ли прилошава, боли глава от толкова много теч ?  При мен не всеки път се случва да ме боли глава. И последните дни като зацапва само  също са досадни. Понякога  чувствам, че пак ще тръгне силно и има нещо задържано. След колко дни  като спре цикъла може да се даде урина обикновена за изследване? (С това дълго изтичане, да не се компрометира резултата)

# 337
След колко дни  като спре цикъла може да се даде урина обикновена за изследване? (С това дълго изтичане, да не се компрометира резултата)
Обикновено се изчаква 2-3 чисти дни и тогава.

# 338
Здравейте, момичета! Не съм се включвала скоро, но искам да попитам за бельото от ДМ/за менструация!. Може ли снимка?
На мен след абразиото два месеца ми идваше доста силно в началото, аз съм си по принцип така де. Но такива съсиреци изпадаха сякаш цалата ми вътрешност излиза. И след това рязко намалява. Този месец вече беше с болки долу ниско и по-дълъг. За пробиотиците Фемин искам да кажа, че на мен ми помогнаха за цисити, които често ме спохождаха. Иначе за хормонален баланс абсурд. Без прогестерон съм си все объркана.

# 339
Урина може да се даде и по време на цикъл с предварително поставен тампон.

# 340
Здравейте, момичета! Не съм се включвала скоро, но искам да попитам за бельото от ДМ/за менструация!. Може ли снимка?
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/jessa-menstrualno-belyo-razmer-l … 067796001242.html

Eто ги. ОК са, предпазват, но през лятото доста запарват, особено като сложиш и дебела превръзка в силните дни.
Има и редица други марки, които предлагат менструално бельо, но само с поръчка по интернет. Тези са единствените, които можеш да видиш и пипнеш във физически магазин, поне по моя информация.

# 341
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/jessa-menstrualno-belyo-razmer-l … 067796001242.html

Eто ги. ОК са, предпазват, но през лятото доста запарват, особено като сложиш и дебела превръзка в силните дни.
Има и редица други марки, които предлагат менструално бельо, но само с поръчка по интернет. Тези са единствените, които можеш да видиш и пипнеш във физически магазин, поне по моя информация.

Много благодаря! В интернет и аз ги гледам, но друго си е да го видя на живо! 🙂

# 342
GVH , веднъж DIM за изхвърляне на естроген и веднъж Ашаваг., която го стимулира и активира. Сама ли си назначи добавките?
Моля, другите момичета - не се подвеждайте, мислете първо.
Витамин Д , не се пие вечер, по-добре го сложете на обяд, след храната, заедно с Омегата.
Освен това, според това което знам аз, вит. Д се пие далеч от магнезий и цинк…

# 343
  • София
Аз пия витамин Д сутринта, магнезий вечер, ако се сетя.

# 344
GVH , веднъж DIM за изхвърляне на естроген и веднъж Ашаваг., която го стимулира и активира. Сама ли си назначи добавките?
Моля, другите момичета - не се подвеждайте, мислете първо.
Витамин Д , не се пие вечер, по-добре го сложете на обяд, след храната, заедно с Омегата.
Освен това, според това което знам аз, вит. Д се пие далеч от магнезий и цинк…
Не е ли обратното - че магнезий и витамин Д се приемат заедно за по-добро усвояване?  Моля някой по-запознат да се включи. Аз намирам следната информация https://www.forlife.bg/magnezij-i-vitamin-d

Общи условия

Активация на акаунт