Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 474
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Магнитните бури са навсякъде, а не само в България. Следете си състоянието. Мерете си кръвното, когато ви се учести пулса. Намерете някъде в нещо някаква закономерност и ще хванете причините.

# 556
  • София
Аз да попитам вие сами ли решавате какви хормони да пускате или лекар ви изписва? Питам, защото съм на 50г. в предменопауза, понякога идва цикъл, понякога пропуска, редовно ходя на гинеколог, но всеки път гинеколожката ми казва, че това са нормални процеси и не е необходимо да пускам други изследвания освен цитонамазка, за която ми дава направление. Никога до сега не съм пускала хормони.
И на мен така ми каза АГ-то, ама нА, не ми идва. Очертава се да пропусне цял месец, което досега не помня да е било. Нямам и симптоми да ми идва. Малко напрежение в яйчниците, но не идва и не идва. Затова се чудих, дали да не искам да ми се назначат, ама той ще каже, да изчакаме, и обикновено е прав, де. Иначе съм пускала хормони, назначени от ендокринолог.

# 557
Магнитните бури са навсякъде, а не само в България. Следете си състоянието. Мерете си кръвното, когато ви се учести пулса. Намерете някъде в нещо някаква закономерност и ще хванете причините.
Аз получавам сърцебиене само при мисълта, че ще ми мерят кръвното. От момиче съм така. Дори като го меря на някой от семейството също получавам сърцетуп.

# 558
И аз на времето започвах деня със силно чисто нескафе , кола и цигара, ама бях на 20 г,  ако сега го направя и сигурно ще ида до спешното 🤣🤣🤣 но майтапа на страна, колко повече се старая да живея здравословно , се чувствам по-зле. Хормоните ли са виновни, егн ли, не знам.

Аз често си мисля, че както се отнасяме към тялото на младини така то ни отговаря на старини.
И аз пиех кафета и пушех без да сложа хапка по цял ден. Бях слаба 10 дни след раждането и карах основно на цигари и кафета, вафли и разни други бързи храни. Сега след като започнаха драмите със тия хормони се стремя да се храня пълноценно, но то вече белята е направена.

# 559
Като си на 20 години всичко понасяш... или поне не усещаш вредата точно тогава. Доста от тези неща после те настигат и те ухапват по задника Grinning
Ако не се е случило по-рано, този ни преходен период в живота е идеалното време за наваксване в това отношение, ей така, щото... що пък да ти е наред всичко Grinning

# 560
  • Пловдив
Аз никога не съм гладувала, просто пушех, пиех, барове и тн. до 25 г. Тогава настъпи пълна трансформация в животът ми. Спрях вредните навици, но след раждането на 27 се случи нещо с хормоните и тогава започнаха проблемите. Отне ми доста време да разбера кое как, сега уж се стремя да правя нещата правилно, но на 43 пък идват други промени...и така. Женски неволи, на мъжете им е лесно 😁

# 561
  • Пловдив
Така ами, мъжете цял живот пушат, пият, недоспиват си и нищо им няма. Wink

# 562
Абе не са чак нищо да им няма, като са на нашата възраст и те, вече доста си личи кой е свикнал все да не се грижи за себе си, ама просто като млад му се е разминавало че тогава всякак може. Е, нямат горещи вълни и хормонални мигрени и прочие екстри дето ги говорим тук. Ама и чак много добре не са.

# 563
То беше ироничен коментар Simple Smile

Мъжете на нашата възраст започват да умират вече. Доста повече им има.

# 564
Има им, я. Те на тия години и трети пубертет карат вече, та съвсем нанагорно им идва Joy Ама що станА, аз нали добре си бях и нищо ми нямаше, що така сега?!? И хем им се бръмчи, хем са ги погнали вече нощното ставане заради простатата и тук-там високо кръвно и туй-онуй им скърца вече Grinning
При нас някакси хем по-малко се говори, хем сме дори само от суетност наплашени от остаряване, но повече си даваме сметка колко е неизбежно. А те сякаш се надяват наивно че ще си останат същите.
Поне около мен са ми такива наблюденията де, то ясно че хора най-различни.

# 565
Ех, младост Simple Smile Моята версия беше кафета, цигари, броколи на пара и кисели млека Активия + всякакви форми на фитнес Grinning

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 17:06 от Agent Provocateur

# 566
Аз след няколко дни ставам на 50😁. Но денят ми все още започва със Латте на гладно и цигари. Не че е за хвалба,че пуша,ама......чак пък толкоз...Това недей,онова недей.... Чувствам се нормално все още ,а и не смятам да живея с орлите.

# 567
  • София
Пия си по 3 кафета и не закусвам. За цигарите май ми е късно да ги почвам, аз съм социален пушач, което значи, че разнасям една кутия в чантата, докато се скъса и след това, а в нея продължава да има цигари.
Обаче, цял живот диети и режими, нещо взеха да не работят. Прецакала съм и без това прецакания си метаболизъм, та ще трябва да се види нещо може ли да го буустне или ще се примиряваме.

# 568
Това с кафетата на гладно си е за хора със железен стомах. Някои са късметлии в това отношение. Ето, за мен е невъзможно. За да мога да изпия едно кафе, което много обичам, задължително закусвам преди това.
Но пък други проблеми са ме подминали, например с теглото - нещо, от което почти всичките ми връстници се оплакват.

Иначе хранене с боклуци, цигари, алкохол, недоспиване, дори не мога да изброя всички глупости, правени на младини. Вероятно има последици, но се опитваме да компенсираме с каквото можем в съзнателна възраст. Иначе не пуша вече 22 г., а към 40 окончателно спрях и да пия. А още по-отдавна спрях да ходя с гол кръст, хаха Simple Smile

# 569
Кафето на доста хора си им дразни стомаха ако е "на голо". И то пак зависи и от кафето де, айде аз съм добро прасе ама примерно сестра ми на гладно понася само кафе на джезве, но не и еспресо примерно. Друг пък друго, абе всеки си намира за него кое работи и кое не.
Аз ако откажа кафе (почти няма такъв случай стига да не ми стават много за деня), не ми пречи да е на гладно, но има видове кафе които никак не харесвам и по-добре чай да пия Grinning Всички са ми свикнали вече и никой не се впечатлява.

Общи условия

Активация на акаунт