Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №31

• 37 474
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Чака се, ако не се резорбира сама, се пият хормони.

Последна редакция: ср, 29 яну 2025, 16:06 от Параход

# 586
За wawtea не знам има ли ефект, но аз пия от чая за детокс на Грийн биър и съм супер доволна, няма подуване, няма корем, по- лесно се горят калории при тренировки. Това го казвам от първо лице, защото бая бях нашишкавяла, особено в корема и този чай доста ми помогна да се стегна, помага за изхвърляне на задържаната вода, намалява апетита. Чувствам се във форма, разбира се не се и тъпча, гледам да се храня по три пъти на ден, да наблягам на салатите и да огриначавам сладкото, без да се вманиачавам.

Това ли е чаят?

https://thegreenbear.eu/produkt/3-x-slim-bear-termos/?gad_source … AYASAAEgLqPPD_BwE

# 587
  • Бургас
Чака се, ако не се спука сама, се пият хормони.

Мен точно това ме интересува, кога се пука тази киста- с цикъла ли?

Преди, когато имах полип ме прецапваше по време на овулация. Сега не са видели, но е възможно пак да се образува. Той се видя доста по-късно от прецапванията, така, че сигурно е бил много малък в началото. Не си спомням обаче да съм имала такива усещания , но пък и не съм обръщала внимание чак толкова.

# 588
За wawtea не знам има ли ефект, но аз пия от чая за детокс на Грийн биър и съм супер доволна, няма подуване, няма корем, по- лесно се горят калории при тренировки. Това го казвам от първо лице, защото бая бях нашишкавяла, особено в корема и този чай доста ми помогна да се стегна, помага за изхвърляне на задържаната вода, намалява апетита. Чувствам се във форма, разбира се не се и тъпча, гледам да се храня по три пъти на ден, да наблягам на салатите и да огриначавам сладкото, без да се вманиачавам.

Това ли е чаят?

https://thegreenbear.eu/produkt/3-x-slim-bear-termos/?gad_source … AYASAAEgLqPPD_BwE
Да, има различни видове. Аз вече пия по веднъж на ден, иначе в началото пиех по два пъти, но ми идва в повече разправията с правенето му.

# 589
Доколкото зная киста не е хубаво да се пука, защото може да е свързано с големи болки, инфекция и изобщо спешно състояние.

Аз в момента съм с киста (задържан фоликул 44мм) и докторката ми каза много да се пазя, да не вдигам тежко, за да не я спукам. И ми изписа прогестерон, с който цели резорбцията й и изчистване с цикъл.
Когато има киста, много се увеличава естрогена и става хормонален дисбаланс. Аз също имах зацапвания в средата на цикъла и не бяха от овулация, защото на преглед се видя, че такава няма да има заради кистата. Премина за 3-4 дни.

Може би зависи и от вида на кистата и размера й и подходите може да са различни. Споделям просто моя опит Simple Smile

# 590
Права сте, руптурата не е гот и затова се поправих в горния пост, да не се шашкат потребителките.

# 591
Ако кистата е в резултат на задържан фоликул се изчиства с хормони. Ако не стане недай Боже може и до операция да опре работата. Поне така ми обясняваше АГто.

# 592
Кистите са различни. Има такива, които се разорбират при настъпване на цикъла, има ендометриоза и кисти, има такива които нарастват и се налага операция. Малки кисти от рода на 22-25 ММ могат да се спукат, боли наистина. Големи кисти ако не успеят с медикаменти да ги махнат се пристъпва към лапароскопия.
Аз лично съм имала кисти от задържани фоликули, махали сме ги с лекарства. Това е било преди ин витро опитите ми.

# 593
  • София
Прегледът ми мина, кистата я няма юху, всичко ми е наред. Сега да видим като спрях Дуфастона ще ми идва ли когато трябва.

# 594
След спирането на Дуфастона колко дни най-късно трябва да ми дойде цикълът?

# 595
Може и почти веднага да е но мисля че и до 10тина дни се счита че е нормално.

# 596
Аз пък съм 7-ми ден с цикъл, няма такава река, към този час изгледи за спиране няма.
Примирих се, че ще така, явно нищо не помага. 🙄

# 597
След спирането на Дуфастона колко дни най-късно трябва да ми дойде цикълът?
3-4 максимум

# 598
Чака се, ако не се спука сама, се пият хормони.

Мен точно това ме интересува, кога се пука тази киста- с цикъла ли?

Преди, когато имах полип ме прецапваше по време на овулация. Сега не са видели, но е възможно пак да се образува. Той се видя доста по-късно от прецапванията, така, че сигурно е бил много малък в началото. Не си спомням обаче да съм имала такива усещания , но пък и не съм обръщала внимание чак толкова.

На мен така ми прецапа след абразиото. Мина един цикъл и към 14 дни след това ми запаваше. В епикризата пишеше, че е открит фрагмент от полип. Сега се шашнах дали не си е останал. На мен на преглед не го видяха, просто след дълго кървене ми направиха абразио.

# 599
  • България
Здравейте, момичета!
Ето, че и аз се разписвам тук. Моите "болежки" започнаха преди няколко месеца, когато започна една много силна тревожност и много зловещи паник атаки. Викам си, край, полудявам. Започна потене през нощта, но само около врата. Последва психолог, психиатър и АД. Поправяше ме само лексотана, за да контролира ПА. Като преди цикъл бяха зловещи. Миналия месец ми дойде на 16-ти ден. Като точно преди да ми дойде започна едно потене-на вълни. Направо се съблякох по къс ръкав, а съм зиморничава. Викам си, край, има нещо. Престраших онзи ден и отидох на лекар. Прегледа ме жената и ми каза, че абсотно всичко е наред. Каза, че е нормално за възрастта и започва пременопауза. Изписа ми примолут нор от 16 до 26-ти ден, за да не ми дойде пак по-рано и да стигна до анемия. Оплака се, но знам, че тук ще намеря разбиране. Притесняват ме много тревожността, ПА и честото идване на цикъла. На всичкото отгоре съм хипохондрик и ми минават всякакви мисли, които влошават положението. Стана дълго, извинявам се.

Общи условия

Активация на акаунт