Октомврийското ни бъдещо детенце маха вече с(ъс) ръчици и краченца

• 12 916
  • 288
  •   1
Отговори
# 135
Мами,вашите гърди напрегнати ли са?Моите са напрегнати и леко подути,не ви ли се струва раничко?

# 136
Здравейте и от мен! Аз днес трябваше да съм на работа, но вчера шефа се обади да ми каже да отида в понеделник, да си почина още малко защото някой от офиса му е казал че ме е виддял и съм била бяла като платно. Аз допреди няколко дни наистина бях така. Не ми стигаше ниското кръвно ами и това гадене и повръщане ме довърши. Тия дни съм малко по добре. Почнах и да си похапвам, само че нещо наблягам на сладкото. Вчера сутринта си правих палачинки и така си хапнах сладко с течен щоколад. Тази сутрин хляб с маргарин и мед. И постоянно мисля за ядене. Имам да наваксвам явно и ще се почва качване на килца, но не съм особено притеснена. После ще се свалят някак си. Сега бебо трябва да яде.
Айде от мен е това зза сега. Целувки на всички мами!!! Hug Hug Hug

# 137
Здравейте и от мен:) Nadi666 и аз се чуствам така сякаш ще експлодират сутрин и вечер като ги мажа с кремчето против стрии горе долу се ядва ама през другото време е страшно. А за яденето май всички сме почнали да папаме здравата, към октомври няма вече да се побираме във форума:)

# 138
Мами, здравейте!

Радвам се, че повечето нямат тези проблеми с килограмите. Не знам какъв катил съм, но на мен гаденето и повръщането хич не ми пречат да ям. Така ми се иска и аз да мога да кажа, че нещо ми пречи да ям и съм отслабнала, но не! Явно моето е голям гладник, нищо не го спира! Днес отидох на преглед при личния лекар и ми каза, че не можел да ме запише още. Трябвало да съм 12 г.с., за да започне да ме води и да ми изпише някакви изследвания. Стори ми се странно при положение, че вие споделяте че ви записват и ви правят изследвания, независимо че не сте в 12г.с. Ако си спомняте аз прибавих една статия от здравната каса, където информацията бше друга ми се струва, но я забравих тази сутрин да я покажа на док. Много ме хвана яд. Питах го за някои неща, които се сещах от статията и ви казвам не знаят. Те самите не знаят и ме питат: а така ли е? Какво е това невежество в България, не знам! Думи нямам! Забележете, сестрата е акушерка!!!!!!! 

# 139
Здравейте,
Влизам за първи път тук и
поздравявам всички бъдещи майки които ще  раждат в Октомври също като мен - терминът ми е на 28.10, и това е моя втора бременност - 27г.
До скоро!

# 140
Привет на всички! Надявам се с всеки изминат ден да започвате да се чувствате по-добре и по-спокойни. Една приятелка ми каза: Трябва да усетиш растящия в теб живот като част от себе си, мъничко бобено зрънце намерило топло и сигурно местенце, където да започне първата си връзка с нашия свят, да не възприемаш бреме - нността като Бреме, а като благословия, чудо, което става на яве, да му се радваш и да усееш да се насладиш на тези най-интимни моменти на близост. Тук прочетох интересни неща:

http://www.yoga108.info/inspirations1.htm#prenatal_education

Пролетта идва, птичките все по-възторжено чуроликат, всичко разцъфтява и започва нов живот - дори само гледайки тези промени се радвам -  не е ли чудесно да носим нов живот точно през пролетта?
След това лирично отклонение да премина на по-прагматичните въпроси.
Nadi666 - моите гърди започнаха да се уголемяват почти веднага след забременяването и сега са доста по-големи от преди. Понякога са ужасно напрегнати, болезнени, ареолите се увеличават, зърната набъбват и са почти винаги щтръкнали. Понякога това напрежение спада и това се дължи на намалените нива хормони, които сеувеличават и намаляват на периоди като в една синусоида. Нормално е. Ще стават и още по-големи.
По въпроса за запека - аз успявам да се справя с ядене на гладно на няколко ябълки, после мюсли с кисело мляко и мед и чак по-късно нещо друго за закуска, пия много вода - поне 2 литра на ден се събират, разходки всеки ден дори по малко - а това ще помогне и за килограмите. Винаги си имам под ръка пресни плодове и сокчета - съгласна съм с Rаlly - не се тревожете излишно!!!

Иначе аз съшо вече се записах на ЖК, взеха ми изследвания. Пия си фолиева киселина, но-шпа и ултрагестан (натурален прогестерон) - защото от време на вереме не боли корема. Лекаря каза, че те не са вредни за бебето, но вие как мислите?
Коремче и аз си имам вече и леко започвам да се позакръглям - ноооо - да сме здрави - това е най-важното!

Някой може ли да ми каже какъв чай може да се пие по време на бременност? Чух, че някои билки предизвиквали естествени контракции и затова е по-добре да се избягва чая. Но аз много го обичам и се чудех няма ли все пак и такъв, който да не пречи?
От мен  Hug на всички и добре дошла на Светла!

# 141
Iovana, това е много интересно, записах си го във фаворитите, да си го чета, когато мога.
Светла19, добре дошла Simple Smile  Hug
Мира, аз също си хапвам без проблемно. Даже имам чувството, че като ми се гади, ако взема да ям, веднага всичко се успокоява и мога да ям без да спра... Embarassed
кажете ми какво правите при главоболие. Аз съм толкова против хапчетата по принцип, че сега дори за аналгин не искам да си помисля, а понякога ме боли глава  Whistling нали съм по цял ден на компютъра...

# 142
Iovana преди време ме болеше гърлото и прочетох една много интересна статия http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm мисля, че в нея ще намериш нужната информация, а за хапчетата така трябва особено за фолиевата и утрогестана (той се изписва ако имаш намалени нива на прогестерон, а той трябва на бебчо). Аз вече го пия месец и да чукна на дърво освен много пъпчици друго нищо ми няма.
Viodidi понеже и моята професия изисква да съм по цял ден пред компютъра на мен ми помага разходка в парка до нас около 40 мин. и на работа наплискване със студена вода. Щото и мен хич ме няма с хапчетата:(

# 143
Iovana, страхотно линк4е. писанията много ми допаднаха. покриват се с разбиранията ми за живота

# 144
за протокола: смених си номера на сутиените: от 75С минах на 80Д. Голям кеф Shocked
и 4увствам постоянна тежест и напрежение в гърдите. но мисля е нормално Thinking
лека нощ... и да спите в кош Laughing

# 145
за протокола: смених си номера на сутиените: от 75С минах на 80Д. Голям кеф Shocked
и 4увствам постоянна тежест и напрежение в гърдите. но мисля е нормално Thinking
лека нощ... и да спите в кош Laughing

Aз отдавна спрях да нося сутиени - инвестирах в спортни потници (от онези за бягане). Иначе за куриоз - аз от 75Б станах 75ДД (бих взела и 80, но съм с тесен гръден кош и ми е много широка обиколката). Да вземем да си пишем новите мерки на първа страничка а  Joy

При мене супер странно, гаденето се завърна с гръм и трясък. Някой може ли да ми обясни защо?????????????????  Sick

# 146
 newsm78 Добро утро! Трябва да ходя на лекции..дано не ме споходи  Sick Sick Sick , че и при мен взе да се завръща newsm78

# 147
newsm78 Добро утро! Трябва да ходя на лекции..дано не ме споходи  Sick Sick Sick , че и при мен взе да се завръща newsm78

И аз съм така за съжаление

# 148
добро утро  Mr. Green
 smile3558 най после дойде прекрасния петък  Mr. Green
момичета съжалявам да чуя че пак се е завърнало гаденето  Sick надявам се много скоро да се почувствате по добре. Моя приятелка ми каза че чай от лайка и копър успокоява стомаха - по принцип това го дават на бебчетата за колики но може да опитате, дано ви помогне.
Нади, защо не си сложиш лентичка за да те следим по лесно  Hug
относно сутените на мен вече само един-два ми стават но се ослушвам още, май ще трябва да се ходи скоро за сутиени - между другото обожавамт бельо и това ми е едно от любимите неща са пазаруване. А за дрешките аз по принцип не нося много тесни дрехи и имам накъде да раста за сега, мисля че до края на третия месец няма да имам нужда от по-големи дрехи, май съм си направо щастливка. Иначе при мен почти няма  Sick не че имало много но както се казва да се разпиша и аз Wink
Светле добре дошла мила, пожелавам ти лека бременност и здраво бебоче през октомври  Hug
viodidi може би е добре да се консултираш с лекар, аз също имам често главоболие (просто ми е слабо място) и наистина е доста неприятно, бях се поровила в форума и разбрах че при бременност може да се пие евентуално парацетамол, Ивон също ми беше казала така
Каталина я какви разбрани шефове имаш, бравос на тях, де да бяха всички такива, дано се оправяш все пак скоро  Mr. Green

Много прегръдки и целувки за всички  Hug Hug Hug

# 149
Здравейте момичета все по рядко сядам на комп се ми е скапано и гледам да полегна, а и от 3 дена съм с хрема и кихам брихам. Оказа се, че не мога да си пия Матерната защото и други хапчета не мога да пия толкова ми е станало чувствително гърлото че само като надуши хапчета и веднага   Sick  Това е страшна работа да ми минава, че ще полудея.
Silverarrow мила незная дали аз съм най връщащата мама ама пожелавам на всички ни вече да го забравим това
 Момичета леки патувания и дано са безпроблемнни и после да разказвате ще чакаме с интерес и снимките (и на мен така ми се ходи някъде ама с това мое  Sick съм за у нас само на дивана ). Последно време преди спях като пън сега всяка нощ се будя в 3-4 и седя будна до 7-8 и после трябва да ставам в 9 тая седмица направо е ужасна.
Това е от мен наоплаках ви се и сега само мога да ви пожелая много хубав слънчев ден и много спокоен целувки и прегръдки от мен  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт