Октомврийското ни бъдещо детенце маха вече с(ъс) ръчици и краченца

• 12 920
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен! Момичета, аз вече се притеснявам от тесните дънки, имам чувството че ми притискат повече от необходимо коремчето, вие сменихте ли си гардероба още в първите месеци, дали е наистина опасно да ходя със същите дънки от преди бременността, как мислите? А, за повръщането, още не съм повърнала нито веднъж, само малко ми се гади, чак не мога да повярвам, при условие, че аз даже и при грип повръщам като за световно. Лек ден от мен  Hug

# 151
Здравейте мами! И аз отдавна не съм се включвала, (просто време не ми остава). Много се радвам, че гаденето ми започна да отминава и вече може да се живее по-спокойно. На мен преди никога не ми се е повдигало. Какво ли не трябва да изтърпи жената в името на децата. Аз килцата още не съм ги увелечила (те и без тва са ми в повече) Embarassed, да се надяваме, че този път ще съм в норимите с напълняването. Има време после да се свалят. А пък за мазането и аз питах на аптеката зъ крема на Мустела и казаха, че в събота ще получат. А преди се мажех с Кокона мама и др., интересното е, че въпреки, че се мажех навсякъде стрии нямам на корема си, но по ханша са доста, разбрах, че и при другите е така явно е нормално. Ами лек ден на всички  bouquet
Добре дошли на новите мами и красиви и здрави бебчета през октомври baby_neutral

# 152
Здравейте, милички!

Моя нет е толкова зле, че едва успявам да ви прочета, камо ли да напиша нещичко  Cry

За съжаление и при мен гаденето и безсилието се завърнаха с гръм и трясък Sick Цяла седмица се влача , като парцал из дома. Нямам сили прахосмукачка да пусна дори, камо ли да готвя или шетам. Така чаках да ми свърши болничния за да се върна на работа, а сега май нов ще ходя да взимам  Sad.
И за капак освен гаденето имам ужасни киселини Sad, онази вечер спах седнала на дивана. Някой да знае някакъв лек newsm78. И ям само тестени неща, препечен хляб предимно, май само той ми успокоява стомаха за малко.

За подготвянето на гърдите...................аз лично смятам, че е малко по-пресилена тази задължителна "подготовка", кърмила съм и двете си деца и не съм имала никакъв проблем. Важно е бебо да се поставя на гърдата във всеки удобен миг от раждането му и хубаво устенцето му да поеме зърното. Е все пак имам една доста груба тривка от някакъв естествен материал необработван лен или памук и с нея лекичко обтривам гърдите си понякога.

За мазането и аз мисля, че е ген или си предразположен и имаш стрии или не. Но мазането никога не е вредно Simple Smile, аз лично предпочтам леко затоплен на водна баня чист зехтин.

Исках да попитам galini , за какви изследвания те пращат при Мазнейкова в 12 г.с.? Аз съм на 37 и не бих искала да пропусна нещо, което е добро за бебо. Моята гинеколожка освен за скрининг в 11-15 г.с. или 15-15 г.с и фетална морфология след 20 г.с. за нищо друго не ми е казала.

Странно ми е , че някои доктори чакат 12 г.с. за да направят картон и изследвания аз и с тази и с предишната бременност отидох и  7-8 с. и ме регистрираха веднага, приятелките и познатите ми също newsm78 newsm78 newsm78, странно нещо е туй бг здравеопазване.

# 153
Здравейте момичета!
Малко съм притеснена и не знам какво да правя. Третия ден ми боли главата, направо ми мулсира. А от вчера имам малка температура 37.0 - 37.5 подържам. Ни съм взимала никакви хапчета.
Какво да правя? Да се обърна ли на доктор? Или да испия някакво хапче? Чувала съм, че било нормално да боли время от время главата за ради хормони, но тази температура?
Какво ще ми посоветвате?

# 154
Здравейте на всички,
кажете ми от къде  и аз да си направя линия на седмиците, не мога да се ориентирам във форума, иначе  незнам дали ми е рано но на мен не ми се гади и не ми е лошо- сега съм в 8-ма седмица, сигурно е рано още. На мен вече ми отесняха дънките, работеща съм /счетоводител/ а в офиса още никой не подозира - незнам кога да им кажа. Sad
до скоро!

# 155
Добре дошла при нас svetla19 !  Ето тук можеш да избереш си линийка.  http://www.mamaibebe.com/ticker_pregnancy.php   

# 156
Здрасти на всички мами,
Alyona по принцип всички бременни са с по-висока температура, но все пак звънни на доктора, че над 38 вече е опасно за бебето.

# 157
  • София
Alyona, бих отишла веднага на лекар, дано всичко е наред...

Аз вчера бях на лекар - бебечо маха с ръчички, рита с крачета Simple Smile Всичко е наред, мога да пътувам, само да се пазаредя с лекарства - лекарката ми изписа само Но-Шпа, Папаверин за всеки случай ако се наложи, витамини и фолиева киселина. Дано нямам проблеми да си кача лекарствата в самолета ...
С килата съм -0.5, т.е. без промяна.
Дрехите обаче ми отесняват, понеже си имам корем, нося си същите панталони: тези с ниските талии ги смъквам ниско, тесните дънки просто не ги закопчавам ... ама е доста грозно  Embarassed  Утре съм на шопинг за дрехи...
Искам да си купя анцуг за вкъщи, старите: единият е с много стегнат ластик, другият е шушляков и не мога да го закопчая ... имате ли идеи за магазини?
Мисля, че е рано още за бременни дрехи, понеже ще висят, ама ако си намеря тънки дънки за бременни (идва лята), ще си взема.
Някой знае ли дали ето тази фирма: http://www.miro-style.com/products/?lang=bg
има магазин в София? Анзугът там много ми хареса, а и не само той  Peace
Казвайте още идеи за магазини (освен тези: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=83046.msg254031#msg254031newsm78

# 158
Здравейте момичета!
Малко съм притеснена и не знам какво да правя. Третия ден ми боли главата, направо ми мулсира. А от вчера имам малка температура 37.0 - 37.5 подържам. Ни съм взимала никакви хапчета.
Какво да правя? Да се обърна ли на доктор? Или да испия някакво хапче? Чувала съм, че било нормално да боли время от время главата за ради хормони, но тази температура?
Какво ще ми посоветвате?

Alyona, искам да ти кажа че и аз имах температура такава за седмица -две в началото и просто изчаках да мине (защото тука е голяма мъка с тези доктори). Пих едно единствено хапче - то е като аспирин действа, но не съдържа аспирин (който е вреден за бременните). Искам да ти кажа, че изобщо няма нужда да се притесняваш. Високата температура (39 и нагоре) е вредна САМО в ранна бременност иначе няма някаква съществена вреда за бебето. Чела съм достатъчно по този повод.

Моят съвет - просто иди на доки да ти даде някакъв хап за да може да се облекчиш ти. Но ти гарантирам, че с бебо всичко е наред.  Hug

# 159
Добре дошла на новата мама Светла 19  Hug  bouquet За казването аз още в началото им казах в офиса, защото се налагаше, а пък тя и колежката знаеше че съм бременна преди аз да съм си направила теста. Тя другия месец ще ражда и е минала по тоя път съвсем скоро и ме разбра веднага. Личало ми по погледа.  newsm78 И малко по малко си казвах на най близки хора и май вече доста хора знаят. Но пък нямам желание да съобщавам на всички и на някои просто им казвам че като му дойде времето ще разберат. Даже на една и казах че не е нейна работа.  Naughty
Алъона и аз съм на мнение да отидеш при доки. Знам че е нормално да ти е малко по висока температурата, но вече 37.5 не знам колко е нормално.
Мимето Ив тоя мой шеф е същия дето като го попитах за отпуска ми отговори че не било в негов интерес аз да излизам в отпуска  #Crazy направо не мога да го рзбера, но не се и тормозя да го направя. Много е странен. Някой път ме очудва.  Joy
Аз ще пътувам днес. Ще ходим да видим свекъра и бабето на мъжо как я карат, че отдавна все си намирам оправдания да не ходя с него (ами не ми е от най приятните разходки, но какво да се прави)  Mr. Green Айде чао за сега от мен! Приятна почивка на всикчи, че от понеделник и аз вече я мятам!!!  Hug Hug Hug

# 160
Здравейте мами! Аз досега си пишех в Бъдещи и настоящи майки без да подозирам, че точно в отчетни ми е мястото.
И аз тези дни се чудех кога да кажа на колегите, че ще си имам бебче, шефа знае ама колегите ми са само мъже и малко се притеснявам.

# 161
Мими здравей адашче добре дошла при нас  Hug лека бременност и здраво бебче
Каталина, то май шефовете не са като хората ама айде това е тема на друг разговор, а иначе и мен ме разконспирираха две от колежките ми ама тях нямаше как да не кажа защото сме си близки по принцип, после малко по малко и другите разбраха, но шефовете още не подозират и ще изчакам още малко за тях.
Альона най добре наистина отиди на лекар, а аз бях питала по рано за главоболието и разбрах че евентуално може парацетамол, но най добре мини първо през лекар
Маграт чеснова на мен скоро ми препоръчаха за киселини чай от лайка и копър (сигурно знаеш че го дават за колики), пробвай може да ти помогне.
Ние утре ще се събираме с родителите на мъжа ми и брат му и ще ги зарадваме. С кръстниците ни също сме наумили да им ходим на гости. За уточнение всички са в Силистра и малко по рядко се виждаме. Ще има емоции определено.
Приятна събота и неделя на всички  Mr. Green

# 162
  • София
Добре дошли на новите мами!   bouquet Леко бременеене и приятно прекарване с нас! Simple Smile))

Аз да се похваля, че днес видях бебо!  Mr. Green Нали личната лекарка ми препоръча да се запиша и на ЖК по ЗК, така че днес там ме регистрираха. Общо взето пак ми пуснаха изследвания (аз нямам против и по два пъти Laughing), премери ми докторката обиколката на корема и после от пъпчето до долу някъде - беше около 10см. и тя каза, че било чудесно. И корема нещо ми опипа и каза, че вече нещо се било образувало (моя бременски мозък обаче не помни такива термини Crazy) и после на ехографа. (аз си мислех, че даже можем да го подминем). Обаче беше коремен и хич не беше толкова хубаво като вагиналния. Бебо се беше свил и му се виждаше профила - даже носле видяхме.  Heart EyesИ мърдеше, но според мен беше толкова лош образа, че почти нищо не можех да разбера. Не успяхме и да го измерим хубаво, защото се беше свило и само можахме от главичката до седалището и беше 3,8 см, както се беше свило. Значи вече целичкия бебо е към 4,5 см сигурно. Дадоха ми и снимка после, аз си мислех, че и това няма да получа. При всички положения с нетърпение очаквам прегледа при другата ми лекарка. Там също ще ме записват на ЖК, техниката е по-хубава,много по-подробно гледаме всичко, по-спокойно е, снимките са по-хубави, за обстановката да не говорим, а ще помоля да ме гледат и с вагинален ехограф, за да видим пола, може би... Joy Но това чак на 27.03.

Да споделя и за корема - струва ми се,че от 2-3 дена много е пораснал.  newsm78 Уж беше почти плосък, а сега....особено като се съблека и ми се вижда много по-голям. Аз днес бях на шопинг малко и си купих една пола (но пък тя има една връвчица на корема и ще е подходяща по-дълго време), беше с една блузка и още някои неща. Но пък ми се вижда коремчето, защото те са по тялото. Честно казано не ми се иска от толкова рано да ми личи, но няма начин. Бебо да е здрав само.

rally - Благодаря много за линковете с магазини за бременни. Събота може и тях да обиколим с милото (какво му кроя само smile3508). За съжаление аз други не знам. Също съм попадала на сайта на Миро стайл, но за съжаление магазинът е в Пловдив,а не знам дали имат дистрибутори за София.

Alyona
- Тази температура по принцип е нормална за начална бременност поради по високите нива на прогестерон, но мисля, че щом не се чувстваш добре трябва да отидеш на лекар. Поне ще ти дадат нещо  безвредно и няма да се мъчиш. Хайде, пожелавам ти да се оправиш бързо.  Hug

Леки пътувания на всички мами и много, много приятни приятни емоции!  Hug

# 163
Момичета записах се за първи преглед следващата сряда в болница Токуда,японската болница, някой ходил ли е там. Записах се там защото живея на 100м от нея, иначе никои на познавам там, разкажете ако сте чували някакви отзиви от там

# 164
Здравейте на всички! Момичета днеска съм бясна!!! От както казах на шефа ми че съм бременна настъпи здраво заяждане и ирония от негова страна към мене!!! На какво се дължи просто не мога да си обясна!Първо като му казах ме попита защо първо на него казвам а не на мъжа ми?!?! Егати направо ми падна ченето   Shocked  И да не ви описвам всичките му опити за заяждане и то само с мен! Колегите ми са на мнение че не е приел радушно новината за мен и му е проличало много ясно. Сега видиш ли няма да има кой да му върши работата като излезна по майчинство! и всички смятат че е заради това. Много се разтроих и не знам ако продължава по същия начин как ще издържа! Много се шашкам....

Общи условия

Активация на акаунт