Отговори
# 285
  • Другата България
Още един глас ПРОТИВ.
Този автомобил става да ходиш до нивата с картофи с него или до съседно село.
Недей.

# 286
Автомобилът е подигравка,сигурно и хидравлика няма,да не говорим за климатик и части за обслужване.
Търсете си около 10-годишна кола.
И аз се интерувам от мнения за Нисан Кашкай 2017 г.

# 287
Благодаря за мненията. Ще кажа, че отказвам.
А за по-новите модели на Шкода някакви мнения (Фелиция и Фабия - първата версия)? Все пак не ми е много голям бюджета и не мога да си позволя най-нов модел.

# 288
  • София
Поразгледайте малко от долния линк колите и кажете каква ви харесва. После ние ще помагаме Blush

https://www.mobile.bg/obiavi/avtomobili-dzhipove/ot-2000?price=2500&price1=3000

Нарочно съм дал 3000лв. горна граница, винаги може да се спазарите. Не знаем бюджета ви, не отговорихте колко сте отделили за покупка, затова слагам тези параметри. Но поне си търсете кола от този, а не от миналия век Blush

# 289
Като гледам, едва ли някога е минавала технически преглед. Едва ли ще покрие новите изисквания от 07.2024. Шкодата

# 290
Поразгледайте малко от долния линк колите и кажете каква ви харесва. После ние ще помагаме Blush

https://www.mobile.bg/obiavi/avtomobili-dzhipove/ot-2000?price=2500&price1=3000

Нарочно съм дал 3000лв. горна граница, винаги може да се спазарите. Не знаем бюджета ви, не отговорихте колко сте отделили за покупка, затова слагам тези параметри. Но поне си търсете кола от този, а не от миналия век Blush
Благодаря! Решила съм да е Шкода.
Фабия добър вариант ли е?

# 291
  • София
Определено е по-добър избор. Успех Blush

# 292
  • Out of the Mix
Да, взимай, Фабията, ще ти е идеална.
Бензин 1.2-1.4 мисля, че има, ръчна скоростна кутия.

Кашкаят си е ок средно сувче, щом ви харесва, взимайте.
Поинтересувайте се из форумите на Нисан и Фейс групите за правилните мотори, може би дизел за това малко камионче, подберете си добър екземпляр, и сте вие.

# 293
  • София
Каквото и да вземеш, си приготви едно 1000-1200 лв за да го вкараш в ред.
Не онази Шкода от снимката, за нея няма да стигнат, представям си как се търсят части и майстори за антика.
В момента го играя този филм - взех си кола за 4к, обслужване задължително, ходовата част за да е наред - 700 лв и климатика още не знам колко ще е, но трябва да се прави (поне фреон ако не и повече). А беше най-читавата която видяхме в модела и бюджета, имаше и такива за които ще трябва доста повече.

Едит: гумите забравих, и там отидоха около 500 лв.

# 294
  • София
То при Кашкая хубаво дизел, ама за тях да чете в Рено форума, че слагат 1.5 dCi  (K9K), 1.6 dCi  (R9M) и 1.7 dCi  (R9N), всички на Рено. Тактично замълчавам за тях Close
Бензиновите всички са с директно впръскване, в смисъл забравяте за газ, но пък са японски доколкото знам. Малките 1,2 и 1,3 са напомпани стероидно /турбини Grinning/, но пък 2,0 си е чисто тестостеронен Blush

# 295
Девет или десет години сме имали Рено Меган дизел автоматик и никакви ядове не сме имали с двигателя. Само накрая дадохме доста пари за нови дюзи, ама след десет години не е проблем.

# 296
Моето Рено Меган го продадох след като му навъртях 170к километра за 650 лв. 2023 го видях паркирано явно в движение с табела продава се

# 297
  • София
Фаворитчето от предната страница сигурно и то на толкова, ма виж каква цена държи Confused
Къде е Шкода, къде е Рено...

# 298
  • Out of the Mix
Еxter, ние като мъже разсъждаваме различно.
За една жена да търкаля там къв ще да е моторът.
След едни години всичко е директно впръскване и турбини.
Единствените хубави мотори, които все още съществуват в масово производство, за които се сещам в момента на движещи се МПС-та по пътищата ни са i-VTEC на Honda. 2.0 бензин е слънце в 11-тото поколение, но колите са нови и струват пари.

Маргарита, не знам къде живеете, но се пригответе за постоянно посещение на сервизи, защото 25-30 годишни коли отдавна са умрели, износва се всичко - уплътнения, спичат пластмаси, ръждиви болтове и т.н.

Ако пък грам нямате бюджет за поддръжка, каквато всяка кола изисква, без значение годините, няма нова, стара, не сте за кола.
Може да е стара, може целенасочено по-стара да се купи, но да има налични пари за поддръжка, така да.
Иначе не сте за кола. Това е реалността.

Също колкото по-стара е една кола, толкова е по-несигурна - няма системите за устойчивост, няма въздушни възглавници, а ако има на 20-25+ години изобщо не се знае при удар дали ще се отворят.
Куп неща са.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 08:48 от Revoker

# 299
То пък щото много ти тряба система за устойчивост

Общи условия

Активация на акаунт