Термин Март 2025 Тема 3

• 32 438
  • 800
  •   1
Отговори
# 165
Контракциите, които описвате не са опасни и са подготвителни. Пийте повече вода. Иначе и аз ги имам и стават все повече. Пия магнезий, ако усетя някакви болки пия но шпа. Взимам си топъл душ и почивам. Щом минават и лекаря казва, че всичко е наред значи са подготвителни контракции, а не тези преди раждане.
Другите контракции са болезнени, усещат се ,като стягане на корема с едновременна силна болка в корема и кръста.

Знам, че са подготвителни. Проблемът обаче е , че при мен са многоо. По 10-15-20 съм имала на ден, зависи, като стана от леглото също корема си седи твърд, а знам че все пак дори и да са подготвителни не е ок да са прекалено чести.

А колкото до дозите на Коринфара, изписан ми е 3х1(20мг).

На мен това ми е втора бременност и е доста по-зле от първата. При мен контракциите трудно се овладяват, имам много чувствителна матка. И когато се раздразни от нещо като газове в червата нещата стават трудни за овладяване. Почват да стават силни и по много. Така че има жени като мен, които без тежка артилерия не можем да си изкараме бременността...
До 5ти месец бяха леки и не ми създавах грижи, но след това започнах да скъсяват шийката и да стават чести и понякога болезнени. Първата бременност успях от 32ра до 36та, защото бях в Майчин дом на системи Гинипрал, които ме спасиха да не родя още в 32ра.

Аз също пия Кордафлекс, който ми е изписан от доктор Христов, в по-тежките дни 3х1, понякога разреждам на 2х1.

Разбирам те, вече 4 пъти лежа в болница на системи да ме налеят малко. Моята шийка е след конизация и си е скъсена попринцип. Сега от 17 седмица до 30 седмица си е 25мм. Хубавото е, че за сега не се скъсява и си е затворена. Христов ми я следи на 2 седмици, но да и моите контракции са трудни за овладяване. В 95% от времето са само бракстъни без болка, но има моменти, в които започват леки менструални болки в кръста и корема и аз от страх си отивам директно в болницата да ме налеят. Просто мисълта, че мога да родя по-рано ме побърква. Sad

# 166
Mihaelaaaaa щом си стигала до болница няколко пъти явно е по-сериозно. Работиш ли? Ако не- почивай много, ама наистина много, за да устискаш поне 6 седмици. Моя приятелка с близнаци беше с проблемна бременност,не й даваха да излиза дори. 9 месеца бешр само на легло и до тоалетна и стигна до 9-ти месец.

# 167
Контракциите, които описвате не са опасни и са подготвителни. Пийте повече вода. Иначе и аз ги имам и стават все повече. Пия магнезий, ако усетя някакви болки пия но шпа. Взимам си топъл душ и почивам. Щом минават и лекаря казва, че всичко е наред значи са подготвителни контракции, а не тези преди раждане.
Другите контракции са болезнени, усещат се ,като стягане на корема с едновременна силна болка в корема и кръста.

Знам, че са подготвителни. Проблемът обаче е , че при мен са многоо. По 10-15-20 съм имала на ден, зависи, като стана от леглото също корема си седи твърд, а знам че все пак дори и да са подготвителни не е ок да са прекалено чести.

А колкото до дозите на Коринфара, изписан ми е 3х1(20мг).

На мен това ми е втора бременност и е доста по-зле от първата. При мен контракциите трудно се овладяват, имам много чувствителна матка. И когато се раздразни от нещо като газове в червата нещата стават трудни за овладяване. Почват да стават силни и по много. Така че има жени като мен, които без тежка артилерия не можем да си изкараме бременността...
До 5ти месец бяха леки и не ми създавах грижи, но след това започнах да скъсяват шийката и да стават чести и понякога болезнени. Първата бременност успях от 32ра до 36та, защото бях в Майчин дом на системи Гинипрал, които ме спасиха да не родя още в 32ра.

Аз също пия Кордафлекс, който ми е изписан от доктор Христов, в по-тежките дни 3х1, понякога разреждам на 2х1.

Разбирам те, вече 4 пъти лежа в болница на системи да ме налеят малко. Моята шийка е след конизация и си е скъсена попринцип. Сега от 17 седмица до 30 седмица си е 25мм. Хубавото е, че за сега не се скъсява и си е затворена. Христов ми я следи на 2 седмици, но да и моите контракции са трудни за овладяване. В 95% от времето са само бракстъни без болка, но има моменти, в които започват леки менструални болки в кръста и корема и аз от страх си отивам директно в болницата да ме налеят. Просто мисълта, че мога да родя по-рано ме побърква. Sad

Да, много неприятно, аз скоро влизам в 27-ма седмица и после ще се моля да стигна 32-ра, от там всяка следваща ми е бонус. И аз вече бях два пъти в Майчин дом...
Надявам се при Вас контракциите да не доведат до скъсяване, много жени въпреки болките, дори тип менструални си износват докрая. Всичко е до организъм. За мое съжаление с тази бременност правя и жлъчни кризи, въпреки че никога не съм имала проблем с нея и понякога се налага да пия и но шпа...

Така че всеки организъм е различен. Впрочем и аз се казвам Михаела 😁

# 168
inkheart какво усещаш при жлъчните кризи? Имам ужасни киселини, понякога болка горе в слънчевия сплит. АГ каза, че е от притискане на жлъчката.

# 169
inkheart какво усещаш при жлъчните кризи? Имам ужасни киселини, понякога болка горе в слънчевия сплит. АГ каза, че е от притискане на жлъчката.

При мен започва с болка в цялата област на дебелото черво, защото жлъчката е прегъната и не може да хубаво да се отдели жлъчният сок, който е нужен за добро храносмилане, от там не мога да преработвам мазнините  и получавам раздуване на червата и възпаление. И накрая болката остава само под дясното ребро като в един момент отива към гърба....истинско приключение, тази бременност целта ми е да оцелея.

# 170
А как сте с дробовете? От около 2 седмици не мога да си поема малко по-дълбоко въздух, нито да се прозявам. Просто въздуха много бързо секва и усещам напрежение в дробовете. Понякога когато лежа на една страна (особено на ляво) също усещам задух и напрежение. Знам, че до известна степен е нормално по време на бременността, но аз и по принцип съм с доста проблемни дробове и се чудя дали не развивам някое възпаление, което да пренебрегвам дълго, отдавайки го на бременността.

# 171
Много Ви благодаря, че се включихте.
Аз имах и болки, една тежест и леко сякаш и кръста ме заболя, доста се филмирах, ама сега сякаш съм добре. Надявам се да нямам проблем, ще пия магнезий и но шпа. Аз вече жлъчната криза я направих още в четвърти месец, даже в болница лежах, беше ужасна болка, вдигнах ужасно много всички кръвни показатели, надявам се да не се повтаря, бях доста време на строга диета

# 172
Mihaelaaaaa щом си стигала до болница няколко пъти явно е по-сериозно. Работиш ли? Ако не- почивай много, ама наистина много, за да устискаш поне 6 седмици. Моя приятелка с близнаци беше с проблемна бременност,не й даваха да излиза дори. 9 месеца бешр само на легло и до тоалетна и стигна до 9-ти месец.

От края на 3ти месец главно лежа, ставам до вц и да хапна. Забраниха ми разходки, пътуване , общо взето всичко и съм си главно в леглото. Днес съм точно 30г.с , надявам се 36 да стигна🙏

# 173

От края на 3ти месец главно лежа, ставам до вц и да хапна. Забраниха ми разходки, пътуване , общо взето всичко и съм си главно в леглото. Днес съм точно 30г.с , надявам се 36 да стигна🙏

Аз лежа от 5ти месец, единствено се раздвижвам за малко, когато започна да имам болки в червата, така се успокояват. Като в болничен излязох още в началото на 4ти месец и се въртях основно вкъщи с домакински задължения. Сега единствено, ако е нужно да си направя нещо за ядене.

Аз слагам вагинално и прогестерон, който не е удачен за жлъчката... Ама уж пази шийката, има чуждестранни проучвания за ефекта му, дори е по-добър от поставяне на песар, но пък е хормон и излишно товари организма, това е минус.

Спокойно, почивай си и ще стигнеш до 36та седмица. Ако загрубеят нещата отиваш в Майчин дом, не е приятно, но мога да кажа, че там шанса да те задържат до прилични седмици е много голям. Малко ти остана. Simple Smile

# 174
Mihaelaaaaa не се притеснявай, щом си успяла да стигнеш до 30-та г.с., съм сигурна че ще издържиш поне до 36-та г.с.

# 175

Аз лежа от 5ти месец, единствено се раздвижвам за малко, когато започна да имам болки в червата, така се успокояват. Като в болничен излязох още в началото на 4ти месец и се въртях основно вкъщи с домакински задължения. Сега единствено, ако е нужно да си направя нещо за ядене.

Аз слагам вагинално и прогестерон, който не е удачен за жлъчката... Ама уж пази шийката, има чуждестранни проучвания за ефекта му, дори е по-добър от поставяне на песар, но пък е хормон и излишно товари организма, това е минус.

Спокойно, почивай си и ще стигнеш до 36та седмица. Ако загрубеят нещата отиваш в Майчин дом, не е приятно, но мога да кажа, че там шанса да те задържат до прилични седмици е много голям. Малко ти остана. Simple Smile

И аз слагам 2х2 Утрогестан. Ооо да, те вече си ме познават. Simple Smile Определено не е приятно и не са ,,много мили” , но си вършат работата. Ти при кой доктор си там? Аз избрах др Ибрям.

# 176
В 36г.с вече безопасно ли е ако се появи бебчето, понеже виждам че я споменавате.
Аз също имам опасения да не тръгне по - рано бебето, защото на първата ФМ ми изчислиха висок риск от прееклампсия и че се очаква в един момент да започне да изостава растежа.
Общо взето от тогава колкото и добре да вървят нещата съм си в страх и все гледам седмичка по седмичка да избутвам.

# 177
В 36 г.с. бебето вече е доносено, дробовете са развити и може да диша самостоятелно.

# 178
В 36 г.с. бебето вече е доносено, дробовете са развити и може да диша самостоятелно.
Дори да се роди в периода 32-35та седмица, ако се направи терапия за дробчетата - бебето ще е добре, само ще е нужно да постои 2 седмици в болницата, но това да е. След 32ра седмица по-страшното е минало.

Последна редакция: чт, 26 дек 2024, 22:22 от inkheart

# 179
Здравейте, ако е удобно, отново да задам въпроса си. Също да попитам, преди се беше обсъждало, че повечето мислим да оставим покупките за след празниците. Само аз ли съм под напрежение? Всеки ден мисля какво е най-важното, защото хем не искам да се затрупваме, хем знам, че без някои неща няма как да стане. Едновременно знам, че семейство и приятели ще искат да се включат и гледам по-малките неща да ги оставя за тях. Вие как сте с пазаруването?
Весела Коледа! Пожелавам на всички най-вече здраве, късмет и щастливи бебчета март месец 🍀

Очакваме момиче 🩷 на 09.03

Да ви питам, малко по малко приготвям списъка за голямото пазаруване (не, че не сме взели някоя друга дреболия на промоция през последните седмици) и се чудя за спане, освен чувалче за сън, вие какво мислите да използвате?

С дребните покупки взех и една пелена за повиване, от тези с лепенките, но тя е просто памучен плат и си мисля, че на около 22 градуса няма да е достатъчно само с нея. Вие какво сте решили по този въпрос?

Общи условия

Активация на акаунт