Другите контракции са болезнени, усещат се ,като стягане на корема с едновременна силна болка в корема и кръста.
Знам, че са подготвителни. Проблемът обаче е , че при мен са многоо. По 10-15-20 съм имала на ден, зависи, като стана от леглото също корема си седи твърд, а знам че все пак дори и да са подготвителни не е ок да са прекалено чести.
А колкото до дозите на Коринфара, изписан ми е 3х1(20мг).
На мен това ми е втора бременност и е доста по-зле от първата. При мен контракциите трудно се овладяват, имам много чувствителна матка. И когато се раздразни от нещо като газове в червата нещата стават трудни за овладяване. Почват да стават силни и по много. Така че има жени като мен, които без тежка артилерия не можем да си изкараме бременността...
До 5ти месец бяха леки и не ми създавах грижи, но след това започнах да скъсяват шийката и да стават чести и понякога болезнени. Първата бременност успях от 32ра до 36та, защото бях в Майчин дом на системи Гинипрал, които ме спасиха да не родя още в 32ра.
Аз също пия Кордафлекс, който ми е изписан от доктор Христов, в по-тежките дни 3х1, понякога разреждам на 2х1.
Разбирам те, вече 4 пъти лежа в болница на системи да ме налеят малко. Моята шийка е след конизация и си е скъсена попринцип. Сега от 17 седмица до 30 седмица си е 25мм. Хубавото е, че за сега не се скъсява и си е затворена. Христов ми я следи на 2 седмици, но да и моите контракции са трудни за овладяване. В 95% от времето са само бракстъни без болка, но има моменти, в които започват леки менструални болки в кръста и корема и аз от страх си отивам директно в болницата да ме налеят. Просто мисълта, че мога да родя по-рано ме побърква.